ÚtraManó

A Plukkido legújabb fejlesztése az ÚtraManó, egy GPS alapú alkalmazás kisgyerekes családoknak, amit jelenleg az összes magyar autópályán utazva, és Budapest 4. , 6., 14., 15. és 16 kerületében, Gyálon, Törökbálinton és Budaörsön használhatnak. Az alkalmazás a gyerekek számára mesébe foglalja az ablakon keresztül látott dolgokat, legyenek azok felüljárók, fák vagy akár egy útszéli villanyoszlop. Az appot elindítva virtuális manók csatlakoznak hozzátok a kocsiban, akik izgalmas történetekkel szórakoztatják a gyerekeket, az egész utazás alatt. A gyerekek nem unatkoznak, kifelé figyelnek, nem nyaggatják a szülőt, a család pedig együtt szórakozik.

 

Az ÚtraManó alkalmazás előre felvett audioanyagot játszik le a gyermekeknek, ismert szinkronszínészeink, Dányi Krisztián és Schmidt Andi, Molnár Levente és Ilona, Simonyi Balázs, Szokol Péter, Renácz Zoltán valamint egyik meseírónk, Orsi hangjátékával. A mesemondást GPS segítségével az autó aktuális helyzete indítja be, azaz amint egy adott pont közelébe érkezik a jármű, a manók megszólalnak. A különálló történeteket egy-egy kerettörténet kapcsolja össze, amiben a kicsik megismerkedhetnek a mesebeli lényekkel.

Hallgass bele az egyik mesébe

Az alkalmazás megkönnyíti a szülő dolgát, aki saját döntése alapján bevonódik a mesehallgatásba vagy a vezetésre koncentrál. A hallott szöveg a gyermeket pedig nem csak leköti, hanem számos területen fejleszti is. Az őt körülvevő környezetről szóló történetek egyszerre szórakoztatják és fejlesztik képzelőerejét, koncentrációját, kommunikációs és megfigyelőképességét. A meserészletek írásakor és időzítésekor figyelembe vesszük a kisgyermekek pszichológiai jellemzőit, érdeklődését, valamint beépítjük a mára már többezer fős kisgyermekes családból álló közösségünktől származó tapasztalatokat. Ahogy a többi gyereknevelést segítő eszközünk is, az ÚtraManó is a gyermekek fantáziáját megszólítva teszi élménnyé az egyébként problémás élethelyzetet.

A gyerekeket lenyűgözi, ahogy a látnivalók egy mese színhelyeivé válnak. Egy édesanya, Szilvia így írt nekünk élményeiről, miután első alkalommal használták az alkalmazást: 

“Gratulálunk! Nagyon szuper! Imádjuk az összes manót! Teszteltük az M0, M2 és M3-on is. Hatalmas élmény velük utazni! A 9 éves telefon és psp “függő” kisfiam, Miki folyamatosan a tájat fürkészte, hogy vajon mit vesznek észre a manók… Nagyon szépen köszönöm nektek!”

Az alkalmazás jelenleg az összes magyarországi autópályán mesél a gyermekeknek, de fejlesztése folyamatosan zajlik. Hamarosan újabb utakon és helyzetekben találkozhattok manóinkkal. Legyetek tanúi az ÚtraManó app fejlesztésének, töltsétek le most ingyenesen és már indulat is egy mesés utazás!

ÚtraManó alkalmazás

Az ÚtraManót díjjal jutalmazták

Elismerések

A Vodafone Digitális Díjjal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja az volt, hogy olyan kész innovációkat találjon és jutalmazzon, amelyek egy-egy fontos társadalmi ügyre adnak választ. Az ÚtraManó a Digitális Gyerekek kategóriában nyert díjat.

Vodafone Digitális Díj, Digitális gyerekek, II. helyezés

Vodafone Digitális Díj, Digitális gyerekek kategória