Zsebmanó története

Egyszer régen, nagyon régen, mikor még az ükapám is csak akkorka volt, mint egy tarkabab, született egy kismanó. Olyan pöttömke volt, hogy ha nagyobb szél kerekedett,  felkapta, mint egy virágmagot és úgy röptette egyik tisztásról a másikra. Szegény mamája nem győzte folyton keresni, ezért inkább a köténye zsebébe rejtette, míg egy kicsit meg nem erősödött. De ezután is mindenki csak Zsebmanónak szólította, hiába múlt el már 326 éves is.

A segítőmanók nemzetségéhez tartozott, mint azok a társai, akik az óvodákban, a játszótereken és az otthonaikban keresték fel az embergyerekeket, hogy megkönnyítsék a napjaikat. Jó megfigyelő volt, azt is észrevette, hogy minden ember körül színes buborékok lebegnek, amik számukra láthatatlanok. Ám Zsebmanó jól látta mindet és a színükből azt is pontosan meg tudta mondani, kinek milyen kedve van. A jókedvűeknek szivárványos lila vagy arany buborékja volt. De a rosszkedvűeknek, unatkozóknak olyan zavaros zöld, mint a 120 napos záptojás. Hű, még nézni is rosszul esett neki. Ilyenkor azonnal kitalált valami izgalmas játékot vagy érdekes történetet, amivel felvidíthatta őket.

Szeretett volna még ügyesebben és gyorsabban segíteni, mint a manópajtásai. Ezért valami egészen új és káprázatos dolgot talált ki: mostantól ő bizony meglovagolja a rádióhullámokat, hogy olyan sebesen szállhasson, mint a gondolat! Valahányszor unatkozó kisgyereket lát, hipp-hopp ott terem majd, hogy a vele lévő felnőtt telefonjára varázsolja jókedv hozó ötleteit. Így ha elő akarja hívni valaki, csak meg kell érintenie Zsebmanó képét a kijelzőn, és máris tudni fogja, mit kell tennie, hogy vidámabban teljenek a percei. Aki vele tart, az végleg búcsút mondhat az unalmas várakozásnak, az egyhangú gyaloglásnak, járművön zötykölődésnek. No meg a záptojás zöld buborékoknak! Minden gyerek körül aranyszín ködök úsznak és mosolyok röpködnek majd.

De ez még hagyján! Képzeld! A fejébe vette, hogy összeköti az emberek világát a manókéval. Így valahányszor egy kisgyerek felvidul a segítségével, Manóföldön rögtön valami csudálatos dolog történik. Megjavulnak az elromlott dolgok, megmenekülnek a bajbajutottak. Remek ötlet, nem gondolod? Kíváncsi vagy, hogy működik? Ha szeretnéd kipróbálni Zsebmanó játékait vagy szívesen segítenél a manóföldi kalamajkák kigubancolásában, szólj a szüleidnek, hogy nyomják meg a varázsgombot a telefonjukon. Így Zsebmanó mindig meg tudja majd üzenni neked, hogy épp mi történt náluk, és mit tegyél, hogy segíthess a manóknak. Ugye milyen izgalmas? És ez valóság! Nem mese! Gyere, legyél részese!