Zsebmanó

Unatkozik vagy nyűgös gyermeked, mert sokat kell várakoznotok valahol? Esetleg hosszasan gyalogoltok? Nyűgös a buszon, metrón vagy a villamoson? Mi megpróbáljuk felvidítani! Használd a Plukkido legújabb gyereknevelést segítő eszközét, a Zsebmanó alkalmazást. Fontos, hogy tudd: ez a mobilapp nem köti a képernyőhöz gyermeked!
Ahogy a többi Plukkido eszköz, a Zsebmanó is hasznos segítség a szülőnek, kaland a gyereknek.

JÁRVÁNYHELYZETI AKTUALITÁS: Jelenleg a Várakozás beltéren kategóriában kimondottan otthoni küldetéseket találtok.

Milyen élményben lesz részetek?

Az icipici manó játékos feladataival kalandot varázsol az unalmas helyzetekből. Mindezt nem önzetlenül teszi. Embergyerek hősökre van szüksége, akik unalmuk elűzésével képesek arra, hogy Manóvilág zűrjeit elsimítsák. A lelkes önkéntes segítők minden hét elején a Manó Hírmondóból tájékozódhatnak Manóvilág legfontosabb híreiről. A hét végén pedig arról is hírt kapnak, hogyan sikerült megoldani a segítségükkel ezeket a nehéz helyzeteket. Hűséges olvasóink számára a Manó Hírmondó havonta extra kiadvánnyal is kedveskedik.

Zsebmanó kilétéről többet tudhatsz meg bevezető mesénkből. Kattints és olvasd fel gyermekednek! S ha kedvet kaptok csatlakozni a meséhez, nincs más dolgotok mint letölteni a Zsebmanó alkalmazást.

Működés lépésről lépésre

 • Ha szeretnéd elűzni gyermeked unalmát vagy nyűgösségét várakozás, tömegközlekedés vagy gyaloglás közben, akkor töltsd le az alkalmazást okostelefonodra a Playstore-on vagy az App Store-on keresztül. A Zsebmanó ingyenesen elérhető, erre az unaloműzésre a vendégünk vagy.
 • Olvasd el gyermekednek a Bevezető mesét.
 • Ha regisztrálva használod az alkalmazást, elérhetővé válik számodra a Manó Hírmondó is, ahol megtudhatjátok, hogy a főszereplő icipici Zsebmanó milyen galiba megoldáshoz kéri az embergyerekek segítségét.
 • Válaszd ki az élethelyzetet, amiben éppen vagytok. 4 helyzetben hívhatod segítségül Zsebmanót: Várakozás bent, Várakozás kint, Gyaloglás, Tömegközlekedés
 • Kérd a feladatot! Játsszatok az instrukciók alapján és űzzétek el az unalmat. Minél több embergyereknek sikerül felvidulnia, annál valószínűbb, hogy megoldódik a galiba.
 • A gyerekek minden hét végén tájékoztatás kapnak arról, hogy sikerült-e a varázslat, elcsitult-e az adott heti zűrzavar. A hónap végén pedig a Manó Hírmondó izgalmas meglepetéseket tartalmazó extra kiadványát is kézhez kapják.

Mit tud az alkalmazás?

 • Játékos feladatokkal felvidítja az unatkozó gyerekeket
 • Segítséget nyújt a szülőknek, ha gyermekük fáradt vagy nyűgös, esetleg nehezen kezelhető
 • Fejleszti a gyerekek képzelőerejét, kreativitását, szókincsét és együttműködési készségét
 • Megmutatja a szülőknek, mekkora kincs rejtőzik gyermekük fantáziavilágában
 • A feladatokat és a többi háttéranyagot is pszichológus és szociálpedagógus szakemberek írják Zsebmanó nevében

A tervezők további termékei

Olyan hétköznapi nevelési helyzetekben, mint például a dacos viselkedés, az alvás körüli nehézségek, a testvérek civakodása vagy az agresszió, a Plukkido további eszközei, a Benefitto, Land és a Planet mágneses táblajátékok segítik a kisgyermekes családokat. Kattints, ha bővebben olvasnál róluk.

 

Elismerések