Anyahang

Legyünk őszinték! Mindenkinek volt már olyan pillanata gyereknevelés közben, amikor szívesen világgá ment volna, azonnali hatállyal beadta volna a felmondását, mint főállású anya, vagy legalábbis igényelt volna egy füldugót és egy szemellenzőt, hogy ne kelljen szembesülni az éppen dúló káosszal. Aztán valahogy mégis összelapátolta a maradék lelki erejét és továbblendült a pillanaton, hogy a következőben teljes értetlenséggel nézzen vissza öt perccel ezelőtti önmagára, aki kétségbeesve marcangolta önmagát, miközben próbált rájönni, hol rontotta el végleg és menthetetlenül. Miközben most a napnál is világosabb, hogy ez a gyerek egy zseni, egy két lábon járó bűbáj, és abszolút felfoghatatlan, hogy hogyan is gondolhatta bármikor, akár egy percig is, hogy valami ne lenne rendben…

Huppanások a lelki libikókán…

Talán sokunknak ismerős ez a lelki libikóka, az egyszer fent, máskor lent mindent megbolygató bizonytalansága. A folyamatos elbizonytalanodás oka pedig többek között az, hogy a gyerekek folyton változnak. Nem kiszámítható ritmusban késztetnek bennünket is állandó változásra, mi pedig sokszor alig bírunk lépést tartani az eközben felmerülő külső- és belső elvárások özönével.
durcas_vagott
Pszichológus és szociálpedagógus anyukákként magunk is átéltük ennek nehézségeit. A Plukkido alapítóiként pedig azért hívtuk életre nevelést segítő játékainkat, hogy azokban az érzelmi helyzetekben amelyekben egyébként rosszul éreznénk magunkat szülőként, támaszt nyújtsanak. Először csak nekünk szolgáltak kapaszkodóként, mára viszont már több, mint 1200 családnak könnyítik meg a hétköznapjait. Célunk, hogy arra sarkalljuk a szülőket, hogy merjenek játszani, saját és gyermekük fantáziáját megmozgatva egy másfajta kommunikációt kezdeni. Érezzenek rá, hogy sokkal könnyebb a gyermekeket hatékonyan megszólítani, motiválni, együttműködésre késztetni, ha mindezt a pozitív megerősítésre és a mesenyelv használatára alapozzuk.

esztiek

A nehéz helyzetekben ható varázslat

A kisgyermekkorban mindennapos, teljesen természetes élethelyzetek többsége igenis próbára teszi a szülők türelmét és leleményességét. Ezért mi arra törekedtünk, hogy a dackorszak ellenállásait, a testvérféltékenységet, az evési problémákat vagy a napi rutin feladatok nyűgét hatásosan alakíthassuk át olyan élménnyé, amelyben mindannyian jól érezhetjük magunkat. Mindezek folyományaképp pedig saját hangulatunk kontrollálása is sokkal könnyebbé válik, ami szerintünk a legjobban meghatározza a gyermek és a család pszichés jóllétét. A sok kihívás a gyermekünknek játékká, nekünk pedig izgalmas felfedező körúttá válik a hétköznapi nevelés útvesztőiben. Hetente küldött Manóleveleinkkel ráadásként hosszú távú támogatást nyújtunk azoknak, akik úgy döntenek, velünk tartanak, hogy felkutassák a nevetve nevelés titkait.

Legyél egy nyitott, támogató közösség tagja és tapasztald meg a szülői lét napos oldalát! Játékaink működéséről részletesebben ITT olvashatsz.
Ha kedvet kaptál hozzá, itt a weboldalon közvetlenül a tervezőktől is rendelhetsz Benefitto vagy Land játékot és ha van kedved, csatlakozz az esetmegbeszélő facebook csoporthoz is, ahol inspirációt kapsz és belelátsz, mások, hogyan birkóznak meg játszva a szülői lét kihívásaival.