Rólunk

A Plukkido egy családi vállalkozásként indult, közel 8 évvel ezelőtt azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy saját módszerünkkel támogassuk a szülők és a gyerekek pszichológiai jóllétét. Így alkottuk meg a szakmai alapokon nyugvó nevelést segítő táblajátékainkat, valamint a hozzájuk tartozó, különleges Plukkido mesevilágot.

Szerettük volna azonban, ha minél többen megismerik a játékos gyermeknevelés módszerét hazánkban is, ezért manóink játszótereken és óvodákban is megjelentek, megterveztük az Ideki kültéri eszközöket, és kicsit később megálmodtuk az ÚtraManó mobilalkalmazást.

Rólunk

Közben a Móra Kiadó gondozásában megjelent a Plukkido módszertanát összefoglaló könyvünk, nemrég pedig orvosi rendelőkkel együttműködve elkezdtük vizsgálatra felkészítő mesékkel támogatni a kisgyermekes családokat, és edukációs kampányokban is részt veszünk (pl.: Bethesda MocorGO), folyamatosan keressük az új lehetőségeket.

Mára már pszichológusokból, szövegírókból és IT szakemberekből álló csapatként dolgozunk. Célunk, hogy a gyerekek fantáziáját mozgósító, készségeiket és képességeiket minél változatosabb formában fejlesztő mesés megoldásokat tervezzünk, hidat képezve a gyermeki képzelet és az egyre inkább teret nyerő digitális megoldások között. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek részesei legyenek az őket körülvevő világnak, és hogy aktív képzelőerejük segítségével rátermett, nyitott felnőttekké váljanak.

Rólunk - csapat

 

Díjaink, elismeréseink

A Plukkido projekt 2014-ben Felelős Innováció, 2018-ban Startup kategóriában elismerő oklevelet kapott az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságától.

2019-ben Edison100 tagságot szereztünk.

GPS alapú meseszövő mobilalkalmazásunk, az ÚtraManó Vodafone Digitális Díjat nyert.

2021-ben bekerültünk a 100 Magyar Digitális Fejlesztés c. kiadványba.

 

Rólunk írták

Nlc.hu: Magyar alkalmazás vezeti vissza a gyerekeket a fantázia világába

Heol.hu: Gyöngyösi ovisok segítettek a bajba jutott manóknak

Turizmus.com: Már az ország összes útvonalán elérhető az ÚtraManó alkalmazás

Mmonline.hu: Szintet lépett a Plukkido fejlesztése

 

Híreink, sajtóközleményeink

Ovisok segítettek bajba jutott manókat

Tovább

Az ÚtraManók már az egész országban mesélnek

Tovább