Otthoni játékok

A Plukkido otthon használható mágneses táblajátékai olyan konfliktusok feloldását teszik lehetővé, mint például az állandó ellenkezés, étkezési problémák, alvás körüli nehézségek, önálló öltözés, civakodás vagy az agresszió. Hatékonyan megszüntethetők segítségükkel a szülő és gyerek közti kommunikációs feszültségek.

A Novum c. innovációról és tudományról szóló tévéműsor alábbi bejátszásában megismerkedhettek a tervezőkkel és a Plukkido játékok főbb működési elveivel.

A Benefitto, a Land és a Planet egy-egy izgalmas, meséket életre keltő táblajáték a gyerekeknek és egyben egy nevelést segítő eszköz a szülőknek. A játék során a gyerekek viselkedésére adott pozitív szülői visszajelzések kedvesen motiválnak, ezzel gördülékennyé teszik a hétköznapi kommunikációt a családban.

A játékok használatával a gyakran lelkiismeretfurdalást okozó, nem kedvelt szülői megnyilvánulásokat válthatod ki – közismertebb nevükön: a könyörgést, a kiabálást, a zsarolást, a büntetést.

 

Megrendelés

 

A Plukkido gyereknevelést segítő, innováció díjas játékainak szemléletformáló módszertanát, a gyerekneveléssel kapcsolatos kommunikációs helyzetekben általánosan, a játéktól függetlenül is alkalmazhatod! A Plukkido módszertanról 2020 tavaszán a Móra Kiadó gondozásában jelent meg könyvünk, ami hazánk elismert neveléslélektani- és klinikai szakpszichológusa Dr Gyarmathy Éva ajánlásával került a boltok polcaira, illetve kapható webshopunkban.

A Plukkido gyereknevelést segítő módszere az alábbi 5 elemből áll:

1. A JÁTÉKOK. 
Három játékszett közül választhatsz, 4 éves kor alatt a Benefitto-t, 4 éves kortól a Land-et ajánljuk. Új, hatalmas táblajátékunk, a Planet pedig 2 és 10 éves kor közötti gyerekekhez ajánlott. Mindhárom szetthez tartozik egy mágnespapír játéktábla és 36 mágneses figura, melyekkel rengeteg történet eljátszható. (A Felelős innováció díjas Plukkido játékait a TÜV-KERMI-vel bevizsgáltattuk, akik megállapították, hogy a játékok megfelelnek a vonatkozó szabványoknak, azok teljesen biztonságosak még 2 éves kor alatti gyermekek számára is.)
A játéktábla bármilyen mágnesezhető, fém felületre elhelyezhető (pl. hűtőszekrény, fémtábla, mágnesfestékkel kezelt falfelület).

2. Rengeteg mese, a gyerekeknek szóló MANÓLEVÉL formájában. 
Kezdetben nagy segítség lesz, ha használjátok az általunk írt történeteket, amiket a gyerekeket megszólító, illusztrált levelekbe, az ún. Manólevelekbe ágyaztunk. Ha belejöttetek, később önállóan is kitalálhattok, gyermeketekre, családotokra szabott történeteket. Sok szülő a postaládába dobja a meséket tartalmazó Manólevelet vagy elrejti a gyermek szobájában.  A kicsik alig várják a következő heti kalandot, amit a Manó küld nekik. Ennek segítségével, azaz a titok és a varázslat bevetésével könnyen lekerül a fókusz a nézeteltérésekről és a játék, az együttműködés kerül a középpontba. Olvass bele a Manólevelekbe!

Manólevelek

3. ÁTLÁTHATÓ MÓDSZERTAN. 
A játékok dobozában található kiadványunkban (mely online is elérhető) lépésről lépésre bemutatjuk neked, hogyan keltsd életre a játékot a mesékbe ágyazott pozitív megerősítésekkel, hogyan készülj fel a nehézségekre, hogyan gazdagítsd a felhasználást.

Benefitto játék közben

4. ONLINE KÖZÖSSÉG. 
Játékaink vásárlása biztosítja a zárt facebook, esetmegbeszélő csoportunkhoz való hozzáférésed, ahol tőlünk és más családoktól is kérdezhetsz, megoszthatod tapasztalataidat valamint itt elsőként juthatsz hozzá időszakos, extra módszertani támogatásunkhoz is (pl. szezonális mesék). A felmerülő kérdésekre néhány órán belül választ kapsz.

5. EGYÉNI KONZULTÁCIÓ LEHETŐSÉGE. Amennyiben speciális kérdésed van, kérhetsz email-es és telefonos konzultációt tőlünk, a játékok és a módszertan pszichológus és szociálpedagógus szerzőitől. A több ezer fős Plukkido közösség tapasztalatai valamint szakmai ismereteink alapján keresünk személyre szabott megoldást a nehezebb élethelyzetekben.

Ha a tapasztalatokról olvasnál, akkor rendszeresen látogasd meg blogunkat, ahol több cikkünk is a Plukkido használó családok visszajelzéseiről szól, valamint írunk az egyes nevelési helyzetekre vonatkozó javaslatainkról is.

Ha itt a weboldalon adod le megrendelésed, akkor közvetlenül tőlünk, a játékot tervező és kiadó szakemberektől vásárolsz. A játékokat házhoz szállítjuk vagy személyesen is átveheted Budapesten.

Megrendelés

MELYIK JÁTÉKOT VÁLASZD?

A Benefitto-t (melynek játéktábláján egy hatalmas fa látható) 4 éves kor alatti gyerekekhez, vagy olyan családoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy a játék menete könnyen követhető és átlátható legyen, az elért eredmények egyértelműen látszódjanak a figurák táblán elfoglalt helyzetéből is.

A Land-et (melynek játéktábláján mező és dombok láthatók) 4 éves kor felett vagy olyan családoknak ajánljuk, ahol szempont, hogy a mese szabadon alakítható legyen. Ezen a játéktáblán több játékos esetén is könnyedén megvalósítható, hogy a gyerekek egymástól teljesen eltérő feladatokat kapjanak.

Plukkido Játékválasztó TáblamagyarázatA két játék kombinációja háromnál több testvér vagy nagy terepen kalandozni vágyó gyerekek és szüleik számára tökéletes. A Benefitto és a Land tehát egymás mellé illesztve, de külön-külön is teljes értékű, komplett játékszettként használhatók, függőlegesen elhelyezve egy mágnesezhető, fém felületen (pl. hűtőszekrényen, fémtáblán, nem használt tepsi hátoldalán).

A Planet, űrhajós témájú játékot használhatod 2 és 10 éves kor közötti gyerekekkel. Ennek a játéknak a táblája hatalmas, 3-4 gyermek játékához is tökéletes választás. A Planet játékot is illesztheted a Benefitto és Land kombinációhoz, mert illusztrációjukban kiegészítik egymást, de önállóan is használhatod.

Megrendelés

További információ a játékról és a rendeléssel kapcsolatban az info@plukkido.hu email címen vagy telefonon: +36 20 440 8590