Családoknak

Otthoni táblajátékok

Gyermeknevelést támogató táblajátékainkat családi és intézményi (óvodai, iskolai) használatra terveztük, hogy büntetés és nyűglődés helyett a képzeletre alapozva kezeljük a közösségben és otthon előforduló problémákat. A játékok mesés világa alvás körüli nehézségek, agresszív megnyilvánulások, félelem, folytonos civakodás és sok más kihívás leküzdésében nyújt segítséget felnőtteknek és kisebbeknek egyaránt.

Otthoni táblajátékok családoknak

A Benefitto, a Land és a Planet három különböző tematikával (Meserét, Meseerdő, Plukkido galaxis), egymást kiegészítve szólítja meg a gyerekeket, és segít a szülőknek a pozitív kommunikáció elsajátításában.

De hogyan is működik, mik azok a manólevelek, és melyik típust válaszd? Táblajátékainkról további információkat és részletes leírást az alábbi gombra kattintva találsz.

Bővebben

Ha már használjátok a játékot, vagy kérdésed van, mielőtt belevágnál, csatlakozz esetmegbeszélő csoportunkba a Facebookon, és válaszolunk a felmerülő kérdéseidre!

Esetmegbeszélő

 

Fejlesztő applikáció

Napjainkban szinte megkerülhetetlen, hogy a gyerekek találkozzanak a digitális eszközökkel és tartalmakkal, fontos azonban, hogy mindeközben képesek maradjanak a képzelőerőt igénylő tevékenységekben is elmélyülni. Hangosmesékre épülő alkalmazásunk ebben segít:

  • hidat képez a digitális eszközök és a gyermeki képzelőerő között,
  • együttműködésre tanít,
  • fejleszti az empátiát és a kognitív készségeket,
  • arra készteti a meséket hallgatókat, hogy a környezetükre figyeljenek.

Hogyan működik?

Az ingyenes Plukkido (korábbi nevén ÚtraManó) appon keresztül cserfes, láthatatlan manók

  • mesélnek a körülöttetek lévő érdekességekről, amikor úton vagytok,
  • otthoni játékra hívnak titkos küldetések formájában,
  • rendszeresen küldenek üzeneteket Manóföldről
  • és nyomkereső sétákra is elkísérnek.

Ha kíváncsiak vagytok, hogyan és miről mesélnek a manók, töltsd le az appot a telefonodra, vagy hallgass bele a történetekbe és a küldetésekbe a lenti gombra kattintva.

Belehallgatok

Ideki játszóterek

A Plukkido manói időnként játszóterekre és óvodai udvarokra is ellátogatnak, hogy kalandra hívják vagy segítsék a gyerekeket. Az Ideki postaládákba érkező levelekben a családok mini küldetéseket találnak, melyek játékos formában illeszkednek a mindennapokba, sok helyzetben útmutatást adnak, ráadásként pedig rövid helytörténeti sétákra is elkalauzolnak már több mint 15 hazai játszótéren.

Ideki játszótér családoknak

A részletes leírást és az Ideki játszóterek listáját az alábbi gombra kattintva éred el.
Itt tudod jelezni azt is, ha szeretnéd, hogy a lakóhelyed környékén is legyen Ideki játszótér.

Kérjük, vedd figyelembe, hogy a kezdeményezés helyi önkormányzatok, vállalatok vagy magánemberek támogatásával jöhet létre.

Tovább

 

Plukkido-módszer könyvekben

Játssz, mesélj és figyelj!

Játékalapú gyermeknevelésről szóló és aJátssz, mesélj és figyelj! gyermeknevelésről szóló könyv családoknak Plukkido módszertanát összefoglaló könyvünk 2020-ban jelent meg a Móra Könyvkiadó gondozásában, Dr. Gyarmathy Éva ajánlásával: elméleti háttér, gyakorlati tippek, ötletek a fantázia mozgósítására és segítő mesék egy helyen.

Bővebben

 

MocorGO

MocorGO mozgásfejlesztő kiadvány családoknak

A Bethesda Gyermekkórházzal együttműködve készítettük el MocorGO kiadványukat, amiben a Plukkido manók mesébe foglalt mozgásfejlesztő gyakorlatok segítségével támogatják a gyerekek pszichomotoros fejlődését, és növelik a motivációt az otthoni gyakorlás során.

Bővebben