MocorGO

Motivációs mesék a MocorGO című könyvhöz

A Bethesda Gyermekkórház munkatársai (Németh Zsófia, Sipos Zsanett és Szegleti Gabriella) által összeállított mozgásfejlesztő gyakorlatokat – melyek az általuk írt  MocorGO c. könyvben jelentek meg – a Plukkido manók motivációs üzenetei öltöztették mesés keretbe. A pszichomotoros fejlődés természetes menetét közérthetően bemutató kiadvány felhívja a szülők figyelmét azokra a jelekre is, melyek felmerülő zavarra, nehézségekre utalhatnak ezen a területen. Valamint képekkel illusztrálva bemutatja, milyen egyszerű gyakorlatok segíthetnek a korrekcióban. 

Ezen az oldalon megtalálható a könyv mellékletében szereplő összes, otthoni gyakorlást támogató manóüzenet, fejlesztendő területenként csoportosítva. Oldalunkat érdemes rendszeresen látogatni, mert a tartalmat folyamatosan bővítjük újabb mesés kalandokkal. 

Mielőtt belevágnánk a gyakorlásba érdemes az alábbi bevezető üzenetet felolvasni gyermekünknek, amiben a segítőmanók kapcsolatba lépnek a gyermekkel, hogy segítséget kérjenek Manóföldi kalandjaik megoldásához. A megoldás pedig természetesen a feladatokban rejtőzik.

Bevezető levél

Látás – szem-kéz koordináció

Hallás

Tapintás

Szerialitás – téri, idői sorozatok

Téri orientáció