Intézményeknek

Nevelést segítő táblajátékok

Gyereknevelést támogató táblajátékaink intézményi (óvodai és iskolai) közegben is alkalmasak az olyan közösségben előforduló problémák kezelésére, mint az elalvás körüli nehézségek, az agresszív megnyilvánulások, a félelem vagy a folytonos civakodás. A játékok mesebeli világa sokféle kihívás leküzdésében nyújt segítséget a pedagógusoknak és a gyerekeknek egyaránt.

Mindhárom, különböző tematikájú eszköz (Benefitto – Meserét, Land – Meseerdő, Planet – galaxis) a Plukkido módszertanára épül, így segít az együttműködő légkör kialakításában, a feszült helyzetek játékos megoldásában, a kompetenciaélmény növelésében. Speciális mesegyűjteményünk 12+1 nevelési helyzetre kínál hatékony megoldást rugalmasan alakítható játékmenettel és játékon kívül is jól hasznosítható ötletekkel.

Szeretnél többet megtudni egyedülálló módszertanunkról? Az alábbi gombra kattintva megtalálod táblajátékaink részletes leírását és módszertani ajánlónkat, valamint pedagógusok tapasztalatairól is olvashatsz.

Bővebben

 

Ideki program

A Plukkido manói időnként játszóterekre és óvodai udvarokra is ellátogatnak, hogy játékra hívják a gyerekeket vagy segítsenek a hazaindulásban és kisebb konfliktusok feloldásában. Az Ideki postaládákban elhelyezett manólevelek játékos formában illeszkednek a mindennapokba, és útmutatást adnak az olyan nehézséget okozó helyzetekben, mint amilyen a reggeli elválás vagy a dacos ellenállás.

Ideki postaláda intézményeknek

Nézd meg, hogy működik az Ideki a gyáli óvodában! Itt tudod jelezni azt is, ha szeretnél Ideki eszközt rendelni saját intézményetekbe.

Tovább

 

Mesébe foglalt küldetések

Napjainkban szinte elkerülhetetlen, hogy a gyerekek találkozzanak a digitális eszközökkel és tartalmakkal, fontos azonban, hogy a belső képalkotó képességük ne szenvedjen kárt emiatt, más szóval képesek maradjanak a képzelőerőt igénylő tevékenységekben is elmélyülni.

Hangosmesékre épülő alkalmazásunk épp ebben segít: hidat képez a digitális eszközök és a gyermeki képzelőerő között, együttműködésre tanít, fejleszti az empátiát és a kognitív készségeket, miközben arra készteti a meséket hallgatókat, hogy a környezetükre figyeljenek.

Fejlesztő küldetések intézményeknek

Hogyan működik mindez otthon vagy akár egy ovis csoportban?

A Plukkido (korábbi nevén ÚtraManó) applikáción keresztül láthatatlan manók kalandra hívják a gyerekeket titkos küldetések vagy üzenetek formájában, és mesélnek a körülöttük lévő érdekességekről.

A lenti gombokra kattintva belehallgathatsz a manók történeteibe és a kincskereső küldetésekbe online, de akár le is töltheted az appot a telefonodra.

Belehallgatok

2021-22-es óvodai pályázatunk keretében kifejezetten csoportoknak szóló, óvodai mesés küldetéseket helyeztünk el fejlesztő applikációnkban, amiket közel 120 ovis csoport teljesített.

Óvodapedagógusok visszajelzései a mesés küldetésekről:

  • „A gyermekek nagyon élvezték minden nap a kis küldetéseket, kihívásokat: már kora reggel azzal a kérdéssel fordultak felém, hogy éjszaka kaptam-e üzenetet a manóktól. Motiváltak, aktívak voltak a küldetések során. Egy újfajta élmény volt számukra.”
  • „A gyerekek imádták! Egy kisfiú első alkalommal sírt, mert félt a manóktól, de a kíváncsisága és a szuper küldetések segítettek leküzdeni a félelmét.”
  • „Számomra, mint óvodapedagógus, szuper ötleteket, lehetőséget nyújtott a játék. Már mindannyian beleéltük magunkat ebbe a játékba, s ez volt az, ami hihetetlen élvezhetővé és szórakoztatóvá varázsolta.”

Részletek az óvodai pályázatról: Tartsuk edzésben az óvodások képzeletét!”

Ha szeretnél óvodai küldetést a csoportnak, írj nekünk az info@plukkido.hu címre.