Plukkido pályázat 2021 tél

Tartsuk edzésben az óvodások képzeletét! – Pályázati összefoglaló oldal

 A Plukkido pályázatot hirdet óvodák és óvodás gyermeket nevelő szülők számára, mely során:

 • Óvodai csoportok pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű óvodai nyereményekért
 • Szülők pályázhatnak további csaknem 700.000 Ft értékű nyereményekért gyermekük óvodai csoportja számára
 • Szülők pályázhatnak közel 600.000 Ft értékű nyereményekért saját családjuk számára

A pályázat időtartama

2021. december 8. – 2022. február 28.

A pályázat beadásához szükséges dokumentumokat az oldal alján listázzuk!

Mivel pályázhattok óvodai csoportként?

A csoportok az óvodapedagógus segítségével 3 varázslatos küldetést teljesíthetnek, amit a Plukkido pszichológusai kifejezetten óvodák számára készítettek és helyeztek el ÚtraManó hangalapú applikációjukban. A küldetések végrehajtása során az óvodai csoportok egy csodás világba csöppenhetnek az óvoda falai között, miközben hősként segíthetnek a láthatatlan manóknak aktuális nehézségeik leküzdésében. A pályázati anyag a küldetések teljesítését igazoló alkotásról készített fotó, esetleg kapcsolódó hangfelvétellel kiegészítve, a gyerekek képen történő szereplésének elkerülésével (!!). Az óvodai csoportok akár 1 küldetés végrehajtásával is indulhatnak a pályázaton, azonban nyerési esélyeiket növelik, ha több küldetést is teljesítenek. (Részletes pályázati felhívás, pályázati űrlap és egyéb dokumentáció az oldal alján található.)

Mivel pályázhattok szülőként?

Szülőként egy kvízt kell kitöltenetek, mely arról ad tanúbizonyságot, hogy gyermekeitekkel együtt megismertétek az ÚtraManóban – a Plukkido fejlesztő- és szórakoztató, GPS- és hangalapú applikációjában – elérhető mesevilágot. Ezzel a mesebeli tudásotokkal óvodai csoportotoknak nyerhettek értékes nyereményeket. A kvíz kitöltése mellett az applikáció használatával kapcsolatos élményeitek megosztásával pedig saját családotokat is gazdagíthatjátok nyereménycsomagjainkkal. Az élmények és az ismeretek otthon és utazás közben is beszerezhetőek, hiszenaz applikáció meséinek szereplői csodálatos színészek hangján mindenhol szólnak hozzátok és beavatnak benneteket titokzatos kalandjaikba, ahol – akárcsak az óvodában -, nem ritkán még a gyerekek segítségét is kérik. A kalandvágyó manók emellett veletek lehetnek akkor is, ha autóval utaztok, ugyanis láthatatlan útitársként arról is tudnak nektek mesélni, amit éppen magatok körül láttok. (Részletes pályázati felhívás, pályázati űrlap és egyéb dokumentáció az oldal alján található.)

A pályázat társadalmi célja

A pályázattal célunk, hogy a gyerekek az egyre inkább digitalizálódó világban minél többször leljék örömüket olyan tevékenységekben is, melyek során nem valamilyen képernyős tartalmat, hanem a saját fantáziájukat használják. A túlzott mértékben fogyasztott digitális tartalmak hatására ugyanis a gyerekek belső képalkotó képessége is kárt szenvedhet, ami hosszú távon nemcsak a fantáziájukat, hanem többek között még a kognitív képességeiket is ronthatja. Felnőttként is sokszor tapasztaljuk, hogy a képernyőmentes, fantáziát igénylő programokban való elmélyülés egyre inkább nehézséget okoz, az óvodás korú gyermekek képzelete azonban még korlátok nélkül képes szárnyalni. Ezért is szeretnénk megmutatni, hogy a gyerekek fantáziavilágát megszólítva milyen könnyű dolgunk lehet akkor, amikor a hétköznapi helyzetekben – legyenek azok akár nevelési problémahelyzetek – szeretnénk közös nevezőt találni gyermekünkkel vagy az együtt töltött időt szeretnénk igazán minőségivé és egyedivé tenni. Az óvodai környezet tökéletes közeget biztosít ahhoz, hogy a gyerekek a képernyőmentes élményeik közös megélése által egymást is ösztönözzék és később, az óvoda falain kívül is keressék az ilyesfajta tevékenységeket, akár otthon is. Pályázatunk által a gyerekek óvodai és családi közegben is részesei lehetnek egy mesefolyamnak, melyben kis hősként segíthetik a meseszereplők életét jobbá tenni. A mesefolyam a Plukkido által fejlesztett, ingyenesen letölthető ÚtraManó applikációban érhető el.

Mi az az ÚtraManó applikáció?

Hang- és GPS alapú applikáció, melynek segítségével összekötjük a gyermekeket körülvevő valóságot a pszichológusok által alkotott mesevilággal. Az app otthon, autózás és kincskereső séták során használható, a pályázatnak köszönhetően mostantól pedig már az óvodákban is kipróbálható. A gyerekek részesei és hősei lesznek egy mesefolyamnak, ahol különböző feladatok várnak rájuk, ezzel fejlesztve képzeletüket, szókincsüket és kognitív,- valamint szociális készségeiket. Az ÚtraManó szereplőinek hangját csodálatos magyar színészek biztosítják.

Nyeremények listája

A részletes nyereménykatalógust itt érhetitek el.

Óvodai csoportok nyerhetik saját pályázatukkal:

 • Plukkido nevelést segítő, hatalmas mágneses táblajátékok (Benefitto, Land és Planet) és hozzájuk írt mesék 13 témakörben
 • 4 órás, a táblajátékokhoz kapcsolódó konzultáció a játék kidolgozóival, pszichológusokkal
 • „Játssz, mesélj és figyelj!” c. játékalapú nevelésről szóló könyv
 • Könyvcsomag a Móra Könyvkiadó felajánlásával

Óvodai csoportok nyerhetik a szülők segítségével:

 • 1 db interaktív, játékos író-olvasó találkozó Vig Balázzsal a Három bajusz gazdát keres című kötete kapcsán a Móra Könyvkiadó felajánlásával
 • 3 db Jógakaland gyermekjóga élményfoglalkozás és óvodai jógás játékcsomag 
 • 1 db FIRST LEGO League Discover Óvodai csomag a HelloWorld Egyesület jóvoltából
 • 1 db óvodai fotózás az OviSuli Fotó felajánlásával
 • 1 db GitaMom csepphinta

Szülők nyerhetik saját, családi pályázatukkal:

 • babyberry falmatricák (Lilipinso és terrazzo)
 • Plukkido mágneses, gyereknevelést segítő táblajáték (Land)
 • Mini családi fotózás AgiSzabo Photography jóvoltából
 • Könyvcsomag a Móra Könyvkiadó jóvoltából
 • baniko jelmezek (farkas, róka, macska)
 • ZelBa szilikon mini éjjeli fények
 • Cicero, a plüsslajhár és vásárlási utalvány a MamaZoo felajánlásával
 • Betűk? Képben vagyok! képes betűkalauz – könyv és fejlesztő pakk
 • Online gyermekpszichológiai konzultáció a KidLife Gyermekfejlesztő központ jóvoltából
 • Professzionális babakocsi tisztítás a Flora MiniWash felajánlásából
 • Képességfelmérés nagycsoportosok számára az Áthidaló Iskola Előkészítő Program felajánlásával

Különdíjak:

 • Plukkido táblajátékok
 • TinAtti készségfejlesztő fajátékok (Manófa csomag)

Pályázati dokumentáció

Kattints a felhívásért óvodáknak!
Kattins a pályázati űrlapért óvodáknak!

Kattints a pályázati felhívásért szülőknek!
Kattints a pályázati űrlapért szülőknek!
Kattints a Manókvíz letöltéséért PDF-ben!

Kattints a részletes játékszabályzatért!
Kattints az adatvédelmi tájékoztatóért!

Kattints a nyereménykatalógus és a nyereménycsomagok tartalmáért!

A pályázat teljesítéséhez szükséges ÚtraManó applikáció letöltése.

Támogatóink