Plukkido app

Foglald le gyermeked a manók történeteivel! Otthon, utazás és séta közben.

Töltsd le most ingyenes applikációnkat!

 

 

Napjainkban szinte megkerülhetetlen, hogy a gyerekek találkozzanak a digitális eszközökkel és tartalmakkal, nem ritka, hogy érdeklődésük középpontjában is ezek állnak. Fontos azonban, hogy a gyerekek belső képalkotó képessége ne szenvedjen kárt emiatt, és képesek legyenek elmélyülni a képernyőmentes, képzelőerőt igénylő programokban is. Hiszen az óvodáskorú gyerekek fantáziája, ha teret kap, még korlátok nélkül képes szárnyalni.

Ezek az irányelvek vezéreltek minket akkor, amikor megalkottuk hangosmesékre épülő Plukkido (korábbi nevén ÚtraManó) alkalmazásunkat, ami hidat képez a digitális eszközök és a gyermeki képzelőerő között, hiszen épít a széles körben elérhető digitális lehetőségekre, mégsem köti a képernyőhöz a gyerekeket. Mindeközben együttműködésre tanít, fejleszti az empátiát és a kognitív készségeket, és arra inspirálja a meséket hallgatókat, hogy a környezetükre figyeljenek.

Útramanó

Hogyan működik?

Az ingyenes applikáción keresztül láthatatlan manók

  • mesélnek a körülöttünk lévő érdekességekről, ha úton vagyunk,
  • otthoni játékra hívnak titkos küldetések formájában,
  • rendszeresen küldenek üzeneteket Manóföldről
  • és nyomkereső sétákra is elkísérnek.

Kíváncsi vagy, milyen egy igazi manómese? Kattints a lenti gombra, és hallgass bele történeteinkbe!

Tovább a mesékre!

Díjaink, elismeréseink

  • Vodafone Digitális Díj (2019)
  • Edison100 tagság (2019 óta)
  • Top 100 magyar digitális fejlesztés közé választottak minket (2021)
  • Az Európai Minőségügyi Szervezet Magyar Nemzeti Bizottságától elismerő oklevelet kaptunk „Felelős Innováció” (2014) és „Startup” (2018) kategóriában is

 

Mérföldköveink

2018 Az ÚtraManó elindul, az összes magyar autópályán mesél.
2019 Az applikáció Vodafone Digitális Díjat nyer, Edison100 tagságot szerzünk, ezzel megkezdődik a városi mesélés is.
2020 A mesék profi szinkronszínészek hangján szólalnak meg, bővítjük a tartalmakat, beépül az otthoni funkció és budapesti sétálós kalandok is elérhetőek.
2021 Országos lefedettség, minden úton mesélünk 23 órányi hanganyaggal. Az ÚtraManó helyet kap a 100 Magyar Digitális Fejlesztés c. kiadványban.
2022 A manók osztrák autópályákon, Bécsben és már németül is mesélnek. Az ÚtraManó új nevet kap, Plukkido appként működik tovább.