Ideki

A Plukkido első szabadtéri gyereknevelést segítő eszköze, az IDEKI a játszóterezés körüli konfliktusok megoldásában segíti a családokat. Olyanokra gondoljatok, mint egy-egy játszótéri civakodás vagy a hazaindulás nehézsége.

A szabadtéri Program lényege, hogy az IDEKI Manók a gyerekeknek a játszótereken elhelyezett postaládákba rendszeresen leveleket küldenek, melyek a helyszínen különböző kalandokra hívják őket. A Plukkido többi, otthon használható játékaihoz hasonlóan az IDEKI-ben is a gyerekek fantáziavilágának megszólításával kínálunk segítséget a szülők/kísérők számára egy-egy nehéz helyzet kezelésében.
(Ha otthon használható, pszichológus és pedagógus szakembereink általt tervezett, családi motivációs táblajátékaink működése is érdekel, akkor KATTINTS IDE.)

Ezekről a játszóterekre kihelyezett tájékoztató táblákról megtudhatjátok, hogyan működik pontosan az IDEKI:

Plukkido IDEKI Tábla
A Plukkido szerzői által írt levelek rendszeresen cserélődnek a postaládában, hogy a gyerekeknek és szüleiknek újabb kalandokkal biztosítsuk a változatosságot.

A programmal való ismerkedés céljából először ez az alábbi levél érkezik az IDEKI Manótól (így a szülőnek, kísérőnek nem kell elmagyaráznia, hogyan működik a program, mindössze felolvasnia a levelet és a gyerekek ebből értesülnek is a részletekről):

Plukkido IDEKI levél

Az IDEKI Programot az I.ütemben, 2016. augusztusától a XV. kerületi önkormányzat együttműködésével 6  játszótéren működtetjük az alábbi helyszíneken:
Baksay Sándor – Tompa utca sarok
Kontyfa utca
Nyírpalota út 1-2.
Pestújhelyi tér
Taksony sor
Tarpai tér

Plukkido Ideki - Komló

2017. júniusától már Komló városában is, 3 játszótéren találkozhattok az Ideki programmal:
Hegyhát utca 16 számú ház mögötti játszótér
KRESZ PARK játszótere
Kossuth Lajos utca 42 számú ház és a Sportcsarnok mögötti játszótér

2018. májusától pedig Budapest X. kerületében, Kőbányán játszótéren és óvodában is működik az Ideki program az alábbi helyszíneken:
Mádi utcai Kincskeresők Óvoda
Újhegyi Közösségi Házzal szemközti játszótér

Plukkido IDEKI Játék

Köszönjük Budapest XV. kerületi Önkormányzatának az együttműködést és a bizalmat, mely minket is lelkesített újabb eszközünk útnak indításában, valamint Komló városának a program további, a 2017-es szezonban történő terjesztésében.

IDEKI a bölcsődékben és az óvodákban

Az Ideki Program 2018. januárjától a bölcsődék és óvodák udvarára tervezett verziójával is elérhető az intézmények számára. A program az alábbi 4 témában segíti a gyermekeikkel reggel érkező és délután távozó szülőket:

1. Reggeli érkezés, öltözés, csoporba kerülés

2. Szülőtől való elválás

3. Hazaindulás

4. Kalandozás a környéken (az óvodai csoport számára is sétálós programot kínálva)

Az IDEKI Program játszótéri és intézményes udvari verziójához való csatlakozással kapcsolatban a kisközösségek és önkormányzatok valamint intézmények számára ezen a telefonszámon tudunk felvilágosítást adni:
+36 20 440 8590

Letölthető sajtóanyag: Varázslatos játszóterezés.