Ideki

Plukkido szabadtéri gyereknevelést segítő eszköze, az IDEKI játszótéri és óvodai konfliktusok megoldásában segíti a családokat. Olyanokra gondoljatok, mint egy-egy játszótéri civakodás vagy a hazaindulás nehézsége.

Hogyan működik?

Az Ideki Programot röviden bemutattuk az M5 Kult30′ c. műsorának alábbi bejátszásában:

Az IDEKI-manók a játszótereken és óvodákban elhelyezett postaládákba rendszeresen küldenek leveleket, amelyek a helyszínen különböző kalandokra hívnak Titeket. A Manó üzenetei és útmutatásai alapján együtt, játékkal és kalanddal oldhattok meg olyan, máskor nehézséget okozó élethelyzeteket, például a reggeli fájdalmas elválás vagy a játszótérről való hazaindulás. Sőt! Mostantól az IDEKI játszóterek környékén rövid, mesés helytörténeti sétákat is tehettek a sétára hívó manólevelek segítségével!

Plukkido többi, otthon használható játékaihoz hasonlóan az IDEKI-ben is a gyerekek fantáziavilágának megszólításával kínálunk segítséget a szülők/kísérők számára egy-egy nehéz helyzet kezelésében. Ha az otthon használható, pszichológus és pedagógus szakembereink általt tervezett, családi motivációs táblajátékaink működése is érdekel, akkor KATTINTS IDE.

Ezekről a játszóterekre kihelyezett tájékoztató táblákról pedig megtudhatjátok, hogyan működik pontosan az IDEKI:

Plukkido IDEKI Tábla

 

A Plukkido szerzői által írt levelek rendszeresen cserélődnek a postaládában, hogy a gyerekeknek és szüleiknek újabb kalandokkal biztosítsuk a változatosságot.

A programmal való ismerkedés céljából először ez az alábbi levél érkezik az IDEKI Manótól (így a szülőnek, kísérőnek nem kell elmagyaráznia, hogyan működik a program, mindössze felolvasnia a levelet és a gyerekek ebből értesülnek is a részletekről):

Plukkido IDEKI levél

2019. augusztusától Budapest XIII. kerületében, Angyalföld játszóterein is működik az Ideki program az alábbi helyszíneken:

Béke téri játszótér
Dráva parki játszótér
Gyöngyösi sétány játszótér
RaM játszótér
Vizafogó sétány játszótér
Wein János parki játszótér

2018. augusztusától Gyál Városban az alábbi helyszíneken találjátok meg a manók üzeneteit, ahol már helytörténeti kalandokkal is várják a gyerekeket:
Árpád téri játszótér
Millenniumi parki játszótér
Gyáli Liliom Óvoda
Gyáli Tátika Óvoda
Gyáli Tulipán Óvoda

Az IDEKI Programot az I.ütemben, 2016. augusztusától a XV. kerületi önkormányzat együttműködésével 6  játszótéren működtetjük az alábbi helyszíneken:
Baksay Sándor – Tompa utca sarok
Kontyfa utca
Nyírpalota út 1-2.
Pestújhelyi tér
Taksony sor
Tarpai tér

Ebben a videóban Gyál Város Polgármestere, Pápai Mihály beszél a programról és az elsőként Gyálnak készített városra szabott, helytörténeti meséinkről:

IDEKI a bölcsődékben és az óvodákban

A Program 2018. januárjától a bölcsődék és óvodák udvarára tervezett verziójával is elérhető az intézmények számára. A program az alábbi 4 témában segíti a gyermekeikkel reggel érkező és délután távozó szülőket:

1. Reggeli érkezés, öltözés, csoportba kerülés
2. Szülőtől való elválás
3. Hazaindulás
4. Kalandozás a környéken (az óvodai csoport számára is sétálós programot kínálva)

Az IDEKI Program játszótéri és intézményes udvari verziójához való csatlakozással kapcsolatban a kisközösségek és önkormányzatok valamint intézmények számára ezen a telefonszámon tudunk felvilágosítást adni, valamint az alább található űrlapon is fogadjuk az igényeket:
+36 20 440 8590

Plukkido IDEKI Játék

FIGYELEM! Ha szeretnéd, hogy a lakóhelyeden is legyen IDEKI játszótér, jelezd az alábbi űrlapon!

    Megkeresés típusa:

    Köszönjük Budapest XV. kerületi Önkormányzatának az együttműködést és a bizalmat, mely minket is lelkesített újabb eszközünk útnak indításában, valamint további partnereinknek a program terjeszkedésében való segítségüket.

    Elismerések