Játssz, mesélj és figyelj című könyv

Akció!

Original price was: 3.490 Ft.Current price is: 2.990 Ft.

  • Játékalapú gyermeknevelés, 500 Ft kedvezménnyel
  • A Plukkido pszichológusaitól
  • Dr Gyarmathy Éva ajánlásával
  • Praktikus mesékkel
  • A Plukkido módszertanáról
Cikkszám: pl023 Kategória:

Leírás

Ennek a könyvnek a létrejötte nagy megtiszteltetés számunkra. Játékalapú gyermeknevelésről szóló könyvünk a Móra Kiadó gondozásában és Dr Gyarmathy Éva, klinikai- és neveléslélektani szakpszichológus lektorálásával és ajánlásával jelent meg.

Mire számíthatsz a könyvben?

Elsőként számba vesszük azokat a nagyobb társadalmi változásokat, amelyek hatással vannak gyermekeink életére is. Akár rajtunk, szülőkön keresztül, akár közvetlenül őket érintve. Fontosnak tartjuk, hogy ezeket a környezeti tényezőket lássuk és tudatosítsuk magunkban, hiszen sok esetben szerepük van a családi dinamikában megjelenő konfliktushelyzetekben. A feszültségforrások felismerése pedig segíthet toleránsabbnak lenni, illetve megtalálni azt a működésmódot, amely a segítségünkre lehet.

Ezt követően bemutatjuk azokat a pszichológiai fogalmakat, elméleteket és gyakorlatokat, melyek ismeretét szükségesnek tartjuk a pozitív, játékos kommunikáció kialakításához, és amelyek a Plukkido gyereknevelést segítő eszközeinek megteremtéséhez is alapul szolgáltak.

Az elméletek és gyakorlatok bemutatása közben olyan felhasználási lehetőségeket és gyakorlati tippeket adunk, amelyeket a felnőttek a módszertan ismeretében beépíthetnek a hétköznapokba. Valamint utalást teszünk az adott fejezetben rejlő ismeretek Plukkido eszközökben való jelenlétére.

A korunkra jellemző változások és az elméletek bemutatását követően, a könyv második felében az egyik legnagyobb szívügyünkről, a mesélésről és a fantázia mozgósításáról írunk majd. Amit úgy teszünk igazán gyakorlatiassá, hogy egy hatfejezetes mini mesekönyvön keresztül mutatunk példákat a szemléletmód alkalmazására. Majd az olvasó kézbe vehet nyolc olyan manólevelet is, amelyeket a könyvet végigolvasva akár azonnal fel is használhat egy-egy tipikus napi rutinhelyzet megkönnyítésére.

S ha tetszenek a családnak a mesékkel, fantáziavilággal és odafigyeléssel fűszerezett mindennapok, szeretettel várjuk a nyitott és érdeklődő felnőtteket, na meg a kíváncsi gyerekeket a Plukkido többi eszközének világában.

Bízunk benne, hogy a könyvvel sikerül bemutatnunk, hogy egy család harmonikus egységként akkor működhet jól, ha mindenki önazonosan képes megtalálni benne a maga helyét. A pozitív kommunikáció és a játékos nevelési elvek segítenek abban, hogy mind a felnőttben, mind pedig a gyerekben felgyülemlő feszültségek csökkenjenek, és megtalálják a kapcsolódás és az együttműködés jóleső formáját. Ez a nevelési szemléletváltás hosszú távon sokat tehet azért, hogy magunk mögött hagyjuk az egyoldalú fegyelmezésen alapuló nézeteket, és egy kiegyensúlyozottabb generáció nőhessen fel.

Részlet Dr Gyarmathy Éva ajánlásából

“Nem kell tökéletesnek lenni, de a nevelési helyzetek, konfliktusok elől nem lehet elmenekülni, mert ezek úgyis újra és újra előkerülnek. Jobb szembenézni a problémákkal, és a legjobb ezt a gyerekekkel együtt, a gyerekek eszközeivel, játékosan és mesével tenni… A mesék általában is fontos részét képezik a nevelésnek, de a tudatosabb használat, amelyre a könyv vezeti az olvasót, a szülő-gyerek együttműködést bensőségesebbé és így nagyon hatékonnyá teszi.”

“A Plukkido játékokra épülő könyv hasznos és releváns elméleteket mutat be. A játékos megoldások és az ezekre írt példák sokat segítenek a könyvben leírt célok gyakorlati megvalósításában.”

“Számos tanácsadó könyv jelent már meg gyereknevelés témában, de ennek a könyvnek a különös előnye, hogy egy már bevezetett játékcsomagra épül. Ugyanakkor a játékcsomag nélkül is konkrét, a gyakorlatban is használható tanácsok mellett kész megoldásokat, meséket is közread.”

További információk

Tömeg 0,5 kg