Humorérzék szerepe a megküzdésben, már kicsiként fejleszthető

A humor az emberi társadalom sajátja. A nevetés képessége az egészséges, kiegyensúlyozott személyiség része. Kifejezhetjük vele örömünket, barátságos szándékunkat a másik irányába, erősíti a társas kapcsolatokat, sőt még a feszültségünket is oldhatjuk nevetéssel. A képesség, hogy nehéz helyzetekben is megtaláljuk a humor forrását segít a stressz csökkentésében.

Persze nem mindenki fogja egyformán érteni és használni a humort. A humorérzék épp úgy, mint bármelyik másik készség egyénenként változik. Ezért érdemes lehet fejleszteni. Persze ehhez nem kell külön erőfeszítéseket tenni, nincs szükség feladatlapokra vagy különórára, éppen elég, ha a gyerekek gyakran találkoznak a korosztályuknak megfelelő humoros történetekkel, helyzetekkel.

Ezt szem előtt tartva, a Plukkido eszközeihez mi is igyekszünk kedves humorral átszőtt történeteket írni. ZsebManó heti hírei közt olvashatunk például fejreállsz-lázról, amitől mindenki napokig kézenállásban közlekedett Manóföldön vagy morcszívó porszívóról, ami minden rosszkedvmorzsát eltakarít. De a havi Manó Hírmondó Extra apróhirdetés rovata, sokszor még a felnőtteket is megmosolyogtatja az olyan kedves szösszenetekkel, mint ez is:

“Másodikos középiskolás lajhár lányom korrepetálásához keresek gyorsírás tanárt. “Rohanó világ” jeligére a kiadóban.”

Ha kíváncsi vagy még több manó hírre és szórakoztató történetre, töltsd le ingyenesen a ZsebManó alkalmazást!