Játékos ovi- és bölcsikezdés – Tapasztalatok

Mielőtt beszámolunk arról, milyen tapasztalatok érkeztek be hozzánk játékaink ovi- és bölcskezdést segítő módszereiről, először röviden megismételjük (ha esetleg valaki lemaradt volna róla), hogy milyen intézménybe szoktatással kapcsolatos helyzetekre készítettünk kompakt, kreatív megoldásokat a Plukkido használó családoknak, sőt el is olvashatjátok a számotokra érdekeseket a megfelelő helyre kattintva.

Benefitto és Land játékszettjeink használata akkor még izgalmasabb és változatosabb a gyerekek számára, ha hétről hétre új kalandokat játszunk el a szettekhez tartozó figurákkal. A Plukkido tervezői ezeknek az új kalandoknak a megírását átvállalják a szülőktől. Az évkezdés kapcsán a történeteket tartalmazó Manóleveleket az alábbi témákban írtuk (Ha nem tudod, mi célt szolgál a Plukkido világában a Manólevél, ITT elolvashatod):

REGGELI ELINDULÁST SEGÍTŐ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok. A Land-hez pedig ITT.

ÉRZELMI FELDOLGOZÁST, “KIBESZÉLÉST” SEGÍTŐ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok, a Land-hez pedig ITT.

AZ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI TEVÉKENYSÉGHEZ KEDVET HOZÓ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok, a Land-hez pedig ITT.

FONTOS! A levelek végén találjátok a szülőknek szóló instrukciókat.

 

4_land_kismanos

Tapasztalatok

Nagyon jól esett olvasni a szülők visszajelzéseit a vidáman oviba induló gyerekekről vagy a nehezebb helyzetekben, személyes konzultációban is részt vett szülőktől hallani, hogy már látják a fényt az alagút végén.

A legkedveltebb a varázsporos levelünk volt, ahol a gyerekek feladata az, hogy útban az ovi felé szórják a játékban található zsákocskából a láthatatlan varázsport, hogy a figurakészletben található Csiga Csoma is odataláljon az oviba. Ez egy nagyon egyszerű kerettörténet, de a gyerekek imádták. Ha az egész kalandot olvasnátok, ez a levél a fenti listában az elindulást segítő Land kalandra klikkelve olvasható.

“A kisfiam most kezdi 3 évesen az ovit. Az ismerkedős időszakban (múlt héten) Cirmi cica segített és azóta is minden nap segít. Tegnap este úgy feküdt le aludni, hogy ő holnap már nem szeretne menni. Így előkaptam Csiga Csoma levelét és mosolyogva varázsport szórva léptük át az ovi kapuját.” Éva

“Ma úgy szortuk a varázsport az első ovis úton, hogy csuda! Úgy érzem, hogy a legkönnyebben kivitelezhető levelet választottam….de majd csak belejövök.” Judit

9_Land_szet_3

Egyedi esetekre szabott Manóleveleket is készítettünk

Az előre megírt 6 db Manólevélen kívül, született még néhány személyre szabott Manólevél is a témában, ezekből néhányat esetmegbeszélő csoportunkban is közzétettünk, hátha más is hasonló cipőben jár.

Egy 4 és fél éves kisfiúnak a gyógypedagógus által javasolt sportedzéshez igyekeztünk kedvet csinálni egy személyre szabott történettel.

Az egyik anyuka pedig azt kérte, hogy ovis és iskolás kislánya is használni tudja egyszerre a játékot, ezért olyan kalandot kaptak, ami ezt lehetővé tette.

Egy másik gyermeknél nagyon jól működött az oviba bekukucskáló mese, de az ételt elutasította és már nagyon aggódott az anyuka emiatt, ezért egy kicsit átalakítva kapott történetet tőlünk a gyermek.

marietta

Lehet, hogy még csak most jön a neheze?

A jó kezdés után még várható a gyerekek beszoktatásában egy második szakasz, amikor az újdonságok és az izgalmak állandósulni látszanak és rájönnek, hogy ez a helyzet maradandó. Ne ijedjetek meg, ha ettől alábbhagy a lelkesedésük, arra is van javaslatunk, bátran tegyétek fel kérdéseteket emailben vagy esetmegbeszélő csoportunkban.

Ha még nincs Benefitto vagy Land játékotok, de küszködtök az intézménybe szoktatással, javasoljuk, hogy próbálkozzatok játékos módszerünkkel, raádásul segítünk is benne!

ITT TUDTOK RENDELNI Benefitto vagy Land játékot közvetlenül tőlünk, tervezőktől (szeptemberben még megszokott árainkon, sajnos októbertől áremelésre kell számítani), valamint Benefitto játékunkat beszerezhetitek 13 viszonteladónk egyikénél is (elérhetőségük a Kapcsolat oldalon).

Sokan kérdezitek, hogy melyiket válasszátok. 4 éves kor alatt a Benefitto-t ajánljuk, afölött pedig a Land játékszettet. A Benefitto-hoz pedig választhattok plusz figurákat a Land játékszettből is.

7_Benefitto+Land_egyutt_2