Játékos szülő?

Már volt szó blogunkban a szülő nevelési szokásaiban olykor igencsak indokolt szemléletváltásról. Arról, hogy mesével, játékkal sokkal könnyebb.

A Benefitto sem képes arra – hatékonysági indexe akármennyire magas is -, hogy önmagában megoldjon valamit a szülő helyett. Mindössze egy keretrendszert nyújtva teret enged annak a lehetőségnek, hogy egy kiegyensúlyozottabb szülővé váljon: kreatívabb, türelmesebb, sikeresebb legyen.

A Benefitto megszületésének egyik fő célja a szülők, főként a gyermek(ek)kel otthon lévő anyák hangulatának javítása, pszichológiai jóllétének növelése volt. Mert feltételezésünk szerint ez a gyermeki viselkedés minőségének legfőbb meghatározó eleme.

Most játszatok velünk!
Amikor sokadszorra (már-már mérgesen) szeretnél kérni valamit gyermekedtől, akkor jussunk eszedbe és lépj ki egy pillanatra a szerepedből! Egy kedvenc énekébe, versébe csempészve mondd el neki, amit szeretnél kérni tőle, játszi könnyedséggel, természetesen (ha tudod, viccesen). A legjobb, ha nem is rá nézel közben. Nem baj, ha nem rímel vagy hamis! Vajon hogy reagál gyermeked?

Ez nem egy nyereményjáték, nem sorsolunk ki Benefitto-t, ne a tárgyi jutalom motiváljon, hogy játszol velünk. Ha ügyesen csinálod, jutalmad mégsem marad el.

bagoly