Így működik a kalandjáték

Mi ez?

Játékunkban egy izgalmas kaland részesei lehettek, ahol mesébe ágyazott feladatok elvégzésével segítetek a kedves kismanóknak kikeveredni a mókás kalamajkákból. Játékaink újítása abban rejlik, hogy az interaktivitás a képernyő helyett a való világban történik, azaz a gyermekeket valódi cselekvésre motiváljuk.

Miben segíthet?

A kalandjáték nem csupán szórakoztat, hanem fejleszti a gyerekeket és megkönnyíti az egész család mindennapjait.

A játékmenetet úgy alakítottuk ki, hogy minden mesés epizód előtt lehetőségetek van kiválasztani a számotokra megfelelő feladattípust:

  • ha szeretnétek új tippeket kapni a gyerekekkel való közös időtöltéshez, válasszátok az “Családi” kategória kihívásait;
  • ha egy játékosan fejlesztő feladattal kötnétek le gyermeketek figyelmét, használjátok az “Önálló” kategóriát, amivel ráadásként akár egy kávészünetnyi szabadidőt is nyerhettek;
  • ha pedig egy nehézséget okozó hétköznapi élethelyzetet varázsolnátok könnyebbé – mint amilyen például az öltözködés vagy a rendrakás –, akkor szemezgessetek a “Teendő” kategória feladataiból.

Miért működik?

A kalandjátékok alapjául szolgáló meséket és játékos feladatokat pszichológusok írják. Szerzőink az életkori sajátosságokat figyelembe véve vonják be a gyerekeket a mesevilágba, ahol átélhetik azt, hogy ők is tevékeny résztvevői az eseményeknek. Az, hogy a gyermekek hatással vannak a kalandbeli történésekre és varázslattal segítik a manókat, olyan erős motivációt és bevonódást eredményez, ami sokszor még a szülőket is meglepi. Így a játék nem csupán kellemes perceket szerez, hanem segítőtárs lehet a gyermeknevelésben is.