Kezdjük együtt játékosan az évet!

Nyakunkon a szeptember. Nyomaszt? Ne aggódj! Ahogy tavaly is igyekeztünk inspirálni benneteket az évkezdést övező helyzetek játékos kommunikációjában, most sem hagyjuk a plukkidózó családokat segítség nélkül. Úgy tartottuk hasznosnak, ha két ütemben osztjuk meg veletek elképzeléseinket, hogyan is lehet játékosan felkészíteni a gyerekeket (és a szülőket) a rájuk váró kihívásokra. Veletek leszünk online formában és akár személyesen is.

I. ONLINE SEGÍTSÉG

Ezúttal méginkább kompakt segítséget kínálunk Nektek a játékos évkezdéshez. Három, különböző intézménybe szoktatáskor, visszaszokáskor előforduló problémát és témát érintve írtunk egy-egy Manólevelet a Benefitto és a Land játékokhoz.

A témák a következők:

REGGELI ELINDULÁST SEGÍTŐ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok. A Land-hez pedig ITT.

ÉRZELMI FELDOLGOZÁST, “KIBESZÉLÉST” SEGÍTŐ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok, a Land-hez pedig ITT.

AZ ÓVODAI, BÖLCSŐDEI TEVÉKENYSÉGHEZ KEDVET HOZÓ KALANDOK.
A Benefitto-hoz ITT találjátok, a Land-hez pedig ITT.

FONTOS! gyerekeknek szóló (felolvasandó) részt követően megtaláljátok a szülőknek szóló instrukciókat is. A leveleket akár ki is nyomtathatjátok, ezúttal még kiegészítenetek sem kell, a levelek végleges szöveget kaptak, de természetesen azért továbbra is szerkeszthető verzióban találjátok őket a fenti linkeken (pl. a mesékben minden esetben az óvoda szerepel, ezért ha bölcsibe vagy iskolába készültök, írjátok át a megfelelőre).

Az online segítség nem marad el az esetmegbeszélő csoportunkban sem, ahol továbbra is rendelkezésetekre állunk kérdés, kérés esetén. Osszátok meg a tapasztalataitokat ott is, ami nagyon hasznos lehet más családok számára. Ha még nem vagy tag, ITT kérheted felvételed.

II. WORKSHOP

Ha beszélgetnél róla vagy finomítanád a megkezdett játékot, esetleg csak érdeklődsz a Plukkido világa iránt és el tudsz jönni egy budapesti rendezvényünkre, akkor jó hírünk, hogy egy workshop keretében, SZEPTEMBER 12-ÉN, 10 ÓRÁTÓL elmesélhetitek eddigi tapasztalataitokat, majd a felmerült problémákra igyekszünk konkrét megoldásokat szállítani a Plukkido játékos módszereivel. Az eredetileg augusztus végére tervezett workshopot azért tettük szeptember közepére, hogy minél inkább gyakorlatias legyen és éles helyzetekkel tudjuk foglalkozni. Addig pedig reméljük segítségetekre lesznek az online elérhető Manólevelek. A rendezvény a leghasznosabb akkor lesz számodra, ha a workshopig kipróbálod a Manóleveleket, de eljöhetsz akkor is, ha még csak most ismerkedsz a Plukkido világával. Ha nem tudsz személyesen részt venni a worshopon, kérdezz tőlünk az esetmegbeszélő facebook csoportunkban.

ITT találsz további részleteket a workshopról. Jelentkezésed a résztvétel díjának, azaz 1000 Ft-nak a befizetésével véglegesítjük, ezt az összeget a következő Plukkido termék vásárlásakor BEVÁLTHATOD. A workshopon max. 25 főt tudunk fogadni, amint megvagyunk lezárjuk a jelentkezést. Ezúttal is jöhet szülőtárs, baba, kisgyerek (természetesen ők térítésmentesen). Kamasz ne jöjjön, hozzájuk még nem értünk 🙂 Lesz játék, könyv, szoptatós helyiség.

Ha még nincs otthon Plukkido játékotok, de a fentiektől kedvet kaptál, akkor ITT JUTHATSZ HOZZÁ közvetlenül tőlünk, tervezőktől és már el is indulhatsz velünk (mert segítünk) a játékos gyereknevelés útján.