Manómentő Masina

Hallgassátok meg a Manómentő Masina bevezető meséjét, amiben Tinka manó beavatja a gyerekeket a masina varázslatos titkaiba.

Manómentő Masina

 

Mi az a Manómentő masina?

A Manómentő masina egy képernyőmentes digitális játék, ami a gyerekek fantáziájának segítségével igazi kalandpályává varázsolja a játszóteret. A masinán keresztül a bajba jutott manók rendszeresen üzennek a gyerekeknek az aktuális manóföldi kihívásaikkal kapcsolatban.

A Játéknappal karöltve tervezett interaktív Manómentő masina olyan hangalapú, mégis képernyőmentes digitális eszköz, ami a gyerekek aktív bevonásával újraértelmezi a játszóteret, és a fantáziavilág segítségével kitágítja annak határait. A különböző játszótéri eszközökhöz és egyben változatos manóföldi galibákhoz kapcsolódó mesés kalandok mozgásos feladatokkal ösztönzik az együttműködést és a közös játékot.

A megszokott helyszín így sokszínűbbé és szerethetőbbé válik. A játékos küldetések teljesítésével a fantáziatevékenység és a kompetenciaélmény is növekszik, a gyerekek kis hősként élhetik át a varázslatos kalandokat, és szívesebben térhetnek vissza az újabb kalandokért. A masinán keresztül a manók rendszeresen üzennek a gyerekeknek, de az emellett matatófalként és rajztáblaként is funkcionál.

Pontosan mit tartalmaznak a manóktól érkező hangüzenetek? 

Az üzenetekben a gyerekek olyan mesébe foglalt, mozgásos küldetéseket kapnak, amiket közösen, a játszótéri eszközökkel tudnak végrehajtani. A küldetések elvégzésével varázslat történik és megoldódik az aktuális kihívás, melyről a gyerekek szintén visszajelzést kapnak. 

Mire jó a Masina, mi a célja?

A játék által fejlődik az együttműködő-, empatikus- és problémamegoldó készség, nő a kompetenciaélmény, a megszokott környezet pedig érdekesebbé válik. A fantázia segítségével ösztönzött mozgás sokkal intenzívebb és izgalmasabb a gyerekek számára, ami rövidtávon növelheti a szabad levegőn töltött idő iránti igényüket, hosszútávon pedig elősegítheti a rendszeres testmozgás szeretetét, a sport élményszerű megélését.