Megfigyelőkészség, szókincs, fantázia – miket fejleszt a ZsebManó

Még ha a ZsebManót elsőre nem is sorolnánk feltétlenül a fejlesztő alkalmazások közé, érdemes végig gondolni, hogy mi mindenre van mégis pozitív hatással a program használata.

A ZsebManó egy olyan unaloműző alkalmazás, ami manóvilágba kalauzolja a kicsiket és játékokat kínál négy különböző élethelyzetre. Akár az utcán vagy beltéren várakoztok gyermekeddel, akár sétáltok vagy épp tömegközlekedéssel utaztok, ZsebManó izgalmas, a helyszínhez kapcsolódó feladatokat kínál majd nektek. A játékok igénybe veszik a gyerekek fantáziáját, megfigyelőképességét, a történetek növelik a szókincset és erősítik a szövegértést, sőt még az együtműködésben is fejlődhet gyermekünk. Mindezt játék közben!

A megfigyelőkészségnek elsődleges szerepe van ZsebManó feladataiban, hiszen szinte minden játék alapja, hogy a gyermek környezetében lévő dolgokat alaposan megnézze. Van amikor arra buzdítja a gyerekeket, hogy a szivárvány színeit fedezzék fel a körülöttük lévő tárgyakon, van amikor a járókelők járását, ruháját kell megfigyelni. Sőt akár az elsuhanó járművek vagy az elrepülő madarak tulajdonságaira is alapozhat egy-egy feladat.

A valóságban látott környezeti elemek vizsgálata pedig gyakorta egészül ki a kreativitás és a gyermeki fantázia mozgósításával. Például mikor ZsebManó arra kéri a kicsiket, hogy képzeljék el a buszon utazók milyen zöldségekre vagy állatokra hasonlítanak, vagy hogyan nézne ki az a térkép, ami a váróterem falának repedéseiből, a tapéta mintázatából rajzolódik ki. Az alkalmazás használata egyáltalán nem teszi szükségessé, hogy a gyermek a képernyő elé üljön, a rövid mesékbe ágyazott feladatok hallgatása így már önmagában beindítja a belső képalkotást. Ráadásul a történetek fejlesztik a gyerekek szókincsét és kifejezőkészségét.

Gondoltátok volna, hogy ilyen sok mindenre képes egy aprócska manó, aki mindenki zsebébe belefér? Ha még nem próbáltátok volna, töltsétek le ingyenesen ZsebManó alkalmazásunkat!