Minőségi idő ajándékba

Közeleg az Anyák napja, amikor gyermekeink apró gesztusokkal, extra odafigyeléssel köszönik meg nekünk, amit a mindennapokban értük teszünk. Mi pedig megünnepeljük, hogy életet adhattunk és részesei lehetünk egy apró, mindennapi csodának: ahogy napról napra formálódik, fejlődik gyermekünk. Fontos lenne, hogy tudatosítsuk magunkban, ha nem figyelünk eléggé, lemaradunk a csodáról. Ha a mindennapi rohanás teljesen kitölti a figyelmünket, ha a sok muszáj kerül állandóan a fókuszba, akkor csak ünnepnapokon kapunk majd észbe és összeszorul a szívünk, hogy már megint mennyi idő eltelt.

Arra szeretnénk buzdítani titeket, hogy a mindennapok során is próbáljatok alkalmat találni a minőségi együtt töltött időre. Amikor tényleg mindenki kilép a megszokott rutinból, félreteszi a munkát, a háztartást, a mobilon pittyegő üzeneteket és teljes egészében egymásra figyel. Ajándékozzátok meg magatokat és gyermekeiteket az együtt töltött idő örömével minél többször!

Fantáziajátékkal a valós együttlétért

Mi pedig a közelgő Anyák napja alkalmából azzal ajándékozunk meg titeket, hogy ötleteket kínálunk arra, milyen tevékenységbe is érdemes közösen belefeledkezni. Ahogy a Plukkido családi játékaival is központi célunk eszközt adni a szülők kezébe különféle helyzetek megoldására, úgy most is segíteni szeretnénk pár konkrét ötlettel azoknak is, akik elsőre bizonytalannak érzik magukat, mert nincs elég idejük, vagy esetleg nem elég kreatívak. A fantáziajátékok segítségével kiléphetünk a valós világ korlátai közül és az együttlét közös alkotássá is válik, amiből mindannyian gyarapodhatunk. Miközben jól érezzük magunkat, sok más mellett észrevétlenül fejlődik a gyerekeink kreativitása, helyzetmegoldó képessége; a pillanatnyi tevékenységbe való belefeledkezésnek pedig számos pozitív élettani hatása van. Csökken a stressz szint, boldogsághormonok termelődnek és erősödik az immunrendszerünk is. Megéri szabadjára engedni a fantáziánkat, próbáljunk olyan nyitottan benne lenni a megélt pillanatban, mint egy kisgyerek. Például egy erdei séta közben képzeljétek el a családból ki milyen állat lenne, jelenítsétek meg az állatokat és beszélgessetek arról, hogy milyen tulajdonságai vannak az általatok választott állatoknak, ami bennetek is megvan.

Kedvesség varázsütésre

Ebben a hónapban facebook oldalunkon hétről hétre jelentkezünk majd hasznos, megvalósítható ötletekkel, melyekkel minőségi időt tölthettek el gyermekeitekkel, mozgósítva a családtagok fantáziáját. Addig is, akinek van otthon Plukkido játéka, ebben a hónapban előtérbe hozhatja a törődést, egymásra figyelést célzó kalandokat, ahol a manók varázserejét megsokszorozza a családtagok egymásnak szentelt figyelme. Hogyan?

Válassz ki egy manólevelet, ami tetszik nektek és a kipontozott résznél egészítsd ki úgy a küldetést, hogy a szereplők attól juthassanak előrébb a mesében szereplő céljuk felé, ha a családtagok apró figyelmességekkel lepik meg egymást. Például így egészítsd ki a levelet:

“Légy nagyon figyelmes az elkövetkező napokban! Valahányszor kedvesen bánsz valamelyik családtagoddal, kimutatod a szereteted, együttérzésed vagy segítesz neki, az én örömömmel együtt a varázserőm is erősödni kezd. Előfordulhat, hogy csak egy ölelés vagy egy puszi szükséges, hogy felvidíts a tesód, vagy jól esik anyának, ha megkéred mesélje el, milyen napja volt. Kérd a többieket, hogy ők is segítsenek figyelmességeikkel visszanyernem az összes varázserőmet.”

A kaland végén amellett, hogy a választott mese szereplői elérték a célt, a sok ügyességet lezárhatjátok egy-egy közös programmal is, akár az általunk javasoltakból, akár az általatok kitaláltak közül.

Kövessetek tehát minket facebook oldalunkon, ahol ebben a hónapban további ötleteket osztunk meg veletek. Ezek az apró ötletek azoknak is hasznosak lesznek, akik még nem játszanak a Plukkido játékaival.

Szerző:Tóth-Farkas Renáta

Próbáld ki te is! S ha még nem használod a Plukkido gyereknevelést segítő játékait, de megtetszett a módszertanunk és szeretnéd az otthoni vitákat is segítségünkkel, azaz játékosan és pozitívan kezelni, akkor itt a weboldalon közvetlenül tőlünk, szakember tervezőktől rendelhetsz mágneses táblajátékainkból, melyeket az általunk írt (vagy általad kitalált) mesék, azaz a gyerekeknek a manóktól érkező levelek (Manólevelek) keltenek életre és tesznek változatossá akár évekig.

Megrendelés