Neked miben segített a Plukkido?

“Nekünk a napi rutin kialakításában segített. A reggeleink és az estéink a kapkodás jegyében teltek, csak a vita és a veszekedés ment. Most már sokszor kérés nélkül is megteszi a lánykám, amit kell, és büszke magára. Nekem pedig kevesebb időt kell a feladatok ismételgetésével töltenem. Sokkal gördülékenyebbek lettek a napjaink.” Timi és kislánya Alíz (5)

Alíz

“Nekem abban segített, hogy észrevegyem azokat a dolgokat, amik felnőttként már természetesek, de 20 hónapos korban óriási teljesítmény. A játék során ezek kerülnek előtérbe, és ezáltal a pozitív megerősítés. Fontosnak tartom, hogy ne a büntetéssel és ne a negatívumok hangsúlyozásával érjük el a célunkat, és a manók ebben jó partnernek bizonyulnak.” Mónika és kisfia, Milán (aki 20 hónapos)

Milán

“Segít abban, hogy a gyermek nyelvén, játékos formában kommunikáljunk, legyen szó akár a napi rutinról, akár a bilizésről vagy kirándulásról. Hamarosan indul a bölcsi így biztos, hogy ebben az élethelyzetben is majd nagy hasznát vesszük. Nagyon jó, hogy segít a pozitív fegyelmezésben, és szuper, hogy a manólevelek által a szülők némi támogatást is kapnak.” Laura és kislánya, Léna (2)

Totis-Szilva Laura és Léna 3

Léna

“Majdnem 4 éves volt a kisfiam, amikor elkezdtük a Benefitto-t, kezdettől az esti megbeszélő-értékelő módszert alkalmaztam. Egyrészt nagyon fontos neki a dicséret és az, hogy segíthet a történetben szereplő erdőlakónak. Gyakran kérés nélkül megtesz már dolgokat és nagyon hálás az újabb pozitív megerősítésért. Másrészt gyakran előfordult – most már ritkábban – hogy meggátoltunk egy viselkedést, mert pl. veszélybe sodorta magát vele, vagy kértünk valamit, de csak dühös ellenállásba ütköztünk. Ha a manó este felhozza az adott helyzetet és a saját példáján elmagyarázza, hogy miért helyes, vagy helytelen az adott viselkedés, ezt sokkal jobban elfogadja és később is emlékszik rá.” Ági és kisfia Máté (4,5)

Máté

“Abban segít, hogy egy-egy idegőrlő szituációban nyugodt tudjak maradni. Tudom vele motiválni a gyereket az ő nyelvén. És nem utolsó sorban segít nekem is kicsit gyereknek lennem, mondjuk amikor a manó hangján beszélgetek a fiammal.” Timi és kisfia, Bence

Bence

Ha még nincs Plukkido játékod, de szeretnéd kipróbálni, akkor ITT TUDSZ RENDELNI közvetlenül a tervezőktől.

ÉRDEMES TUDNI, hogy a játékok mellé minden szülő számára biztosítjuk a lehetőséget, hogy csatlakozzon online esetmegbeszélő csoportunkhoz, ahol a gyakorlott Plukkido használó szülőktől és a tervező szakemberektől is kérdezhet. Valamint a játékokhoz több tucat, pszichológus szakembereink által írt mese, azaz Manólevél is jár nektek. Így a szülőknek nem kell folyton az újabb kalandokon törni a fejüket, mi ebben is segítünk.