Plukkido élmények – vásárlói tapasztalatok

Arra kértük a Plukkido közösségét, azaz tapasztalt játékosainkat, hogy osszák meg velünk élményeiket a Benefitto vagy Land játékaink használatával kapcsolatban. Sőt, még a gyerekeket is megkértük, hogy rajzoljanak nekünk Plukkido-s élményeikről. Az alábbiakban néhány beérkezett “manóföldi élményt” osztunk meg veletek.7_Benefitto+Land_egyutt_1Erika már önállóan, Manóleveleink nélkül irányítja lányai, a 6 éves Tímea és a 4 éves Viktória játékát és méghozzá nagyon ügyesen:

“Én minden napra új történetet találok ki, hogy aznapra meglegyen a gyerekeknek a “feladat”. Reggel mondom el a történetet, és a nap folyamán, ahogy megvalósítják a gyerkőcök a jó dolgokat, úgy “mozog” a történet a Meseországban.

Landrajz

Eleinte rejtetten igyekeztem mozgatni a figurákat, és az egész történést varázslatosnak beállítani, de az első hónap alatt elfáradtam abba, hogy folyamatosan résen legyek és akkor mozgassak valamit a táblán, amikor nem néznek oda a gyerekek. Ezen kívül a realista 6 éves lányom még ostromolt is a kérdéseivel és a hitetlenkedésével a “varázslat” miatt, így beismertem, hogy én mozgatom a figurákat az alapján, amit a Manó súg nekem. Ezt könnyen elfogadták.

A mai rajzot a 6 éves lányom készítette. Arról szól a történet, hogy a három bárány, akiket mi előző nap kerítéssel bekerítettünk (előző nap eltévedt az egyik bárány és miután megtaláltuk őt, bekerítettük az egész bárány családot), már nem tud szabadon legelészni a mezőn és inni a patakból, így mostantól valakinek gondoskodnia kell róluk. A két lányka a Meseországban (a két testvér) fog róluk gondoskodni a mi segítségünkkel. Minden jó cselekedetért, amit mi a testvérünk iránt teszünk aznap (játszunk vele, kölcsön adjuk a saját játékunkat, kölcsön adjuk a saját ruhánkat, a saját “ékszereinket”, megpróbáljuk tűrtősztetni magunkat, amikor dühösek vagyunk rá és helyette az ágyat püfölni, megengedjük, hogy a másik is nyerhessen a társasjátékban, megsajnáljuk, ha a másik véletlenül megsérül, stb.) a báránykák kapnak enni (virágokat, leveleket, almát) és inni (vödör vizet). A lányaim: 6 éves Tímea és 4 éves Viktória.”

Tímea nagyon kétségbeesett volt, mikor úgy döntött, kipróbálja mit tehet a Plukkido érte és 4 éves kislányáért, Rózáért. Megkönnyeztük sorait:

“Március óta egy olyan dührohama/hisztirohama volt a kislányomnak, ami régen napi szinten többször előfordult.

Együttműködő, kezelhető, nyugodtabb gyerek lett belőle. Persze, azért előfordul egy-egy nehezebb helyzet, de a Plukkido rengeteget segít. Írtam is nektek, hogy időpontot kértem az ovi pszichológusához, de mire időpontot kaptam hozzá, már nem is volt rá szükség.

Az időpontot már nem akartam lemondani, így elmondtam neki, hogy tulajdonképpen már nincs szükségünk segítségre, mert a Plukkido megoldotta. Azt mondta, hogy még nem hallott erről a játékról, de utánanéz. 🙂

LandrajzTimea

Sokat gondolkoztam azon, hogy mi lehet a játék titka, hogy mi annak az oka, hogy ennyire megváltoztatta a kislányunkat, mintha helyrebillentett volna benne valamit. Pontosan még mindig nem tudom, de arra gondolok, hogy főleg nekünk segített a játék, talán másképp kommunikálunk vele. Régen sem bántottuk, nem kiabáltunk vele, nem élt terrorban, de mivel ő az átlagnál érzékenyebb, talán erre a másfajta hisztikezelésre volt szüksége.

Nagy hálával gondolunk rátok, elmondhatatlan, hogy mennyire sokat segítettetek nekünk! :)”

Nikolett rengeteg helyzetben használta már kisfiával, a 3 éves Danival játékainkat: 

“Elindulásnál, öltözésnél csak hosszú könyörgések árán hallgatott ránk, mostmár mindig elsőre együttműködik velünk. A fürdés és a hajmosás hatalmas tortúra volt mindig, de a mi Varázs Manóink segítettek ezen is. A körömvágást csak alvás alatt lehetett nála megcsinálni, mostmár a Manók által éber állapotban külön ő mutatja a kezét. Nem utolsó sorban az evésnél is rengeteget segítettek a Manók, mert egy ideje nem evett meg semmilyen levest és Titta első kérésére evett a levesből. Nagyon sokat köszönhetek nektek és a Segítő Manóknak.

tothnelanyinikolett

A rajzon Titta és Csirip sétálnak a mezőn (a rajz jobb oldali része) és a bal oldalon virágok vannak elméletileg”

Orsi régi játékosunk, sokszor írt már nekünk tapasztalatairól, kérésünkre most újra megtette:

“Nagyon sok mindenben segítettek már a manók, a rendszeres fogmosás bevezetésében, evésnél, a kistestvérrel való békés együttélésben, stb. És soha nem virágzott még úgy a fa, mint szobatisztulás idején 😉 Ez még folyamatban van, az ovikezdésre szeretnénk teljesen elhagyni a pelust. Nemsokára majd együtt játszhatnak a manókkal a tesóval, és reméljük később a hugival is 😉 Úgyhogy ezer hála és köszönet Nektek.”

Orsilaco

Barbiéknál egy újdonsággal találkoztunk, a gyerekek még a szülőket is rendrakásra kérték:

“Nekünk is sokmindenben segített már a manó. Emili 5, Patrik 3 és fél éves. Utoljára az volt a feladatuk, hogy pakolják el maguk után a ruhákat, amiket levesznek. Azóta mindig ránk is ránk szólnak, hogy ha a cipőnk nincs elrakva, vagy marad egy póló a szék háttámláján. A játék közben is sokszor hallottam tőlük, hogy egymásra szólnak, hogy rakd már el a ruhákat, mert nem hoz semmit a manó. Köszönjük, hogy részesei lehetünk ennek a játéknak!”

barbirajz

Köszönjük játékosainknak, hogy megosztották velünk élményeiket!

Kedves Olvasó! Ha még nem használod gyereknevelést segítő játékainkat és szeretnéd kipróbálni, akkor itt a weboldalon közvetlenül tőlünk, szakember tervezőktől rendelhetsz az alábbi, Megrendelés gombra kattintva. Érdemes tudni, hogy a játékos nevelésben nem hagyunk magadra. Ha szükséged lesz segítségre az út során, tőlünk megkapod. Csak kérned kell! Tapasztald meg, hogy mennyivel könnyebb az élet a kisgyerekekkel, ha a fantáziájukat szólítod meg, még a nehezebb helyzetekben is. Játékainkkal ebben segítünk neked.

Megrendelés