Plukkido éveken át!

A játék bevezetése előtt a szülők gyakran izgulnak. Sokszor kérdezitek tőlünk, hogy elég nagy-e már a gyerkőcötök, fogja-e érteni a szabályokat? Mi van akkor, ha a korongokat nem hagyja a táblán? Mi legyen a kistesóval, aki még kevesebbet ért az egészből? Olvassátok szeretettel szülőtársatok, Kata történetét, amiben leírja, hogy ők a legnagyobb természetességgel vezették be a játékot alig 1,5 éves kisfiúknál és azóta is sikeresen játszanak, már 3 éve!

“Ugyan 2 éves kortól ajánlják, de már akkor beszereztem a Benefitto játékot, amikor még alig múlt másfél éves a kisfiam, Marci. Első gyermeknél fogalmad sincs, hogy tényleg jó-e, amit csinálsz, de a legjobbat akarod adni neki, ezért amikor rátaláltam a Plukkido csapatra, a szemléletmód, maga a játékos nevelés ötlete azonnal megfogott, és elhatároztam, hogy a manók, a mese segítsével, a pozitív megerősítés eszközével szeretném átsegíteni a nehéz helyzeteken kisfiamat (és magunkat is 🙂 )!

Eleinte Marci inkább csak játszott a figurákkal, de egy-egy manólevél (főleg az állatokkal kapcsolatosak) felkeltette az érdeklődését és “segített” a manóknak vagy az állatoknak, így amikor 2 éves kora után jött a dackorszak, eleve volt már egy eszköz a kezünkben, tudtunk mihez nyúlni, rengeteg szituációt “mesésen” meg tudtunk oldani 😀 nagyon hálás vagyok mindezért! Sok mindentől függ, tudom, de biztos vagyok benne, hogy a játék nagyban segített viszonylag könnyen kilábalni a mindennel dacolásból.
Aztán ahogy újra rendben mentek a dolgok, kicsit el is felejtődött a játék, de mivel a manófa mindig szem előtt volt (a hűtőn), így könnyen eszünkbe jutott: ha gond van, jöhet egy levél, jöhet a játszva nevelés. És hát persze időről-időre történt valami és akkor érkezett Titta meg a levél, játszottunk amíg helyre jöttek a dologok, aztán szünet.

Mi tulajdonképpen a mai napig (már 3 éve) úgy használjuk a játékot, hogy ha felmerül valami megoldandó, kezelendő helyzet elkezdünk játszani, aztán amikor normalizálódik a helyzet kvázi szünetet tartunk, de nem tesszük el a játékot, szem előtt van és beszélünk ilyenkor is a manókról, a varázserdőben élő állatokról.”

Ha te is belevágnál segítségünkkel a játékos nevelésbe, akkor a képre kattintva közvetlenül tőlünk, szakember tervezőktől szerezheted be a táblajátékokat.