Plukkido kaLANDok a családban, 1. rész

Eszti, egy Plukkido vásárlónk úgy döntött, hogy naplóba foglalja a LAND játékkal kapcsolatos élményeit és még rendszeresen meg is osztja velünk. Köszönjük neki! A család első élményeiről így ír:

“Postán érkezett. Kibontottuk. Azaz, dehogy! A csomagolásnál kezdődött a kaLand, merthogy a (szerintünk) testvérpár, akik a csomagban lapuló mese főszereplői, már ott mosolyogtak ránk. Első, és legfontosabb kérdés, hogy mi legyen a nevük? A majdnem négyévesem gondolkodás nélkül vágta rá, hogy Maszat és Sári. Na, helyben is vagyunk, Agócs Írisz rögtön lebukott! ☺ Ez persze nem baj, sőt, imádjuk Agócs Írisz illusztrációit, és nagy kedvencünk Berg Judit Maszat sorozata is!

image00

Szóval, saját Maszatunk és Sárink felköltözött a Land játszótérrel együtt a hűtőre. Eközben én azon agyaltam, mi legyen az első küldetés. Ahogy a gyerekek a figurákat rakosgatták, meg is született az első anyai kívánságom: a testvéri együttműködésen dolgozzon nekünk Plukkido először. Hogy a négyéves türelmes legyen, a kétéves pedig figyelmes. És, hogy mindezt egymás felé fordított figyelemmel tegyék. Na jó, blabla nélkül: szépen tudjanak együtt játszani, legalább 10 percig úgy, hogy senkit semmilyen sérelem nem ér, amiért rögtön hozzám szaladnak. Máshogy is megfogalmazva: 10 perc szabadságot szerettem volna. ☺

Ezért azt mondtam: Sári szeretne felmászni a faházikóba, és onnan körülnézni. Maszat, a testvére segíthet neki, mert létrát tud építeni, ami felér a faház tetejéig. Ha ti is ügyesen tudtok együtt játszani, akkor Maszat a manótól kis létrákat kap, és segíthet Sárinak feljutni a faházba. –Aztán Maszat is felmászik Sárihoz? Kérdezte a négyévesem, csillogó szemekkel. -Persze! Mondtam. Üljetek le együtt „elolvasni” egy mesét (hogy én közben a konyhában rendet rakhassak ☺), és a közös mesélés után a manó adni fog Maszatnak egy kis létrát! Az eredményt mutatom:

esztiek

A konyhai rendrakáshoz persze nem volt elég a 10 perc, amit a gyerekek a nappaliban töltöttek, mert folyton azt figyeltem, hogy működik-e a Plukkido. Működött. Aztán végül rendet is rakhattam, mert a két kicsi a hűtő előtt töltötte a következő fél órát is, az új világba feledkezve. Maszat és Sári beépült a gondolataikba. Ezt onnan tudom, hogy este jó éjszakát kívántak nekik. A pici még puszit is osztott a hűtőn mosolygó tesóknak! ☺”

Eszti

További kaLANDok Esztitől hamarosan… (mi már alig várjuk…)