Prototípustól a híradón és a Nők lapján át egy innovációs díjig. Viszlát első teljes évünk, 2014!

A karácsony utáni offline üzemmódnak ezúton véget vetünk. Itt és most összefoglaljuk a Plukkido 2014-es évének főbb mérföldköveit az irántunk érdeklődőknek szeretettel, valamint ösztönzésként saját magunk motiválására az újévi munkához.

Január: végre megtaláljuk azt a nyomdát, akivel a 2013 év végére elkészített első, tesztelt, profin megtervezett prototípusunkat sorozatgyártásra alkalmassá tesszük. Nagy kincs egy olyan nyomdát találni, aki a termékfejlesztésben is segítségünkre van, köszönet az Europrinting-nek!

Február: fejlesztgetünk, honlapot készítünk, hivatalokat járunk és még mindig hivatalokat járunk, jogszabályokat olvasunk és jogszabályokat értelmezünk, vegyészekkel egyeztetünk. Balázzsal és Orsival összedobjuk az anyagi forrást ééés megkezdődik a gyártás! A közel egy évnyi fejlesztés végére pont annyi pénzünk marad, hogy kinyögjük a gyártást.

Március: az első sorozat legördül a szalagról. Aztán legördül mégegyszer (köszönet a nyomda áldozatvállalásáért), mert apró hibát észlelünk a játékokon. Minőség mindenek előtt.

Április: megkezdjük a játék online értékesítését saját weboldalunkon. Már írnak is rólunk szakmai oldalak a facebook-on, úgy mint a figyelemzavar.hu és a Gyógypedagógiai szemle. Kiállítunk a Picur Rádió családi rendezvényén, a Petőfi Csarnokban. Számos, különleges játékokat értékesítő játékbolt felkeres viszonteladói szándékkal.

kismama_magazin

Május: a Kismama magazinban megjelenik a Benefitto, méghozzá az újdonságokról szóló rovatban. Nagyon jó érzés a nyomtatott sajtóban olvasni az agyszüleményünkről. A Plukkido a Hackathon-in-a-box nevű ötletversenyen 2. helyezést ér el, itt mutatjuk be projektünket a hazai startup ökoszisztéma néhány képviselőjének, ami finoman szólva szintén nem jön rosszul.

Június: elindítottuk a vásárlói visszajelzések begyűjtését. Imádjuk, amiket írnak nekünk a Benefitto használó családok. Részt veszünk életünk első befektetői találkozóján, nem kapunk befektetést, viszont nem is rúgnak ki páros lábbal. Tehát újabb feladat jelentkezik, elképzelhető, hogy a tőkeszerzés nem is annyira elvetemült gondolat.

PlukkidoBalassiJúliusban: MTVA híradóban szerepel a Plukkido. A Balassi Intézet A kocka el van vetve és 6 oldala van c. rendezvényén és vezetői találkozóján bemutatott 6 magyar startup egyikeként kiállítunk és színpadon állva, reflektor, kamerák kíséretében prezentálunk Orsival. Életünkben először együtt, reflektor fényénél. Az eseményen a híradó stábja forgat. Ismét egy befektetői tárgyalás, egyelőre konkrét eredmény nélkül.

sziget_logoAugusztus: a Sziget Legjobb Startupja versenyen sikeresen szerepelve, részt veszünk a Fesztiválon. A Benefitto bekerül a Manóprogram ajánlójába, nem is akármilyen játékok társaságában. Nyaralásra indulva, útközben megszületik újabb helyzetmegoldó eszközünk terve, az ÚtraManó interaktív applikáció.

Szeptember: első partnerség az újpesti Tarzan Parkkal.Tarzan_bg2 Első applikációnk brief-jével szép eredményt érünk el egy térinformatikai pályázaton. Csalódunk, hogy végül nem mi nyerünk, de nem adjuk fel, tudjuk, hogy hamarosan ezzel az eszközzel bővül majd a Plukkido termékpalettája. Ráadásul nagyon klassz, intenzív három hetet dolgozunk együtt két usa-ban élő konzulensünkkel. Jó hírt kapunk: intézmények, fejlesztőpedagógusok is használják a Benefitto-t, pedig még el sem kezdtük a szervezett és tervezett megkeresésüket. Elindítjuk a Plukkido Egypercesek kampányt a facebook-on, jó lenne, ha több időnk lenne rá.

innotrendsOktóber: egy igen nagy megtiszteltetés ér minket, részt vehetünk az Innotrends Hungary 2014 konferencián, mert kiállítói helyet nyertünk az Innovációs Hivataltól. A Plukkido fogadtatása a sok innovációra éhes célszemély közt lenyűgöző volt. Egy termékötletünk felvázolása kapcsán egy igen nagy multinacionális vállalat hív minket tárgyalni, a találkozóra 2015. januárjában kerül sor. Titokban elindítjuk celeb kampányunk előkészítését. Erről egyelőre ennyit tudunk mondani 🙂

November: elkészítjük az adventi kalendáriumot és készülünk a karácsonyi rohamra. Megtervezzük a Benefitto újragyártását. Egy Nők Lapja riport készül velünk. Újabb befektetői tárgyalás, igen kecsegtető, végighallgatnak minket és megismerik a teljes termékpalettát, a kért dokumentumok készítése során azonban elvérzünk. Tanulunk belőle.
Kiállítunk a magyar védőnők és szülésznők országos találkozóján, valamint egy székesfehérvári innovációs rendezvényen.

NokLapja_cikk

December: egy teljes oldalnyi Nők Lapja és egy szintén terjedelmes bien.hu megjelenés, számos érdeklődés és gratuláció telefonon, levélben. Közben az újragyártás is zajlik, majd kis híján ki is fogyunk belőle még karácsony előtt. Létrejöttek az első viszonteladói együttműködések, az Okosjáték és a Pagony elkezdi árulni a Benefitto-t. Orsi megírja az első Plukkido mesét, amit kizárólag Benefitto vásárlóinknak küldünk el Karácsonyra.

Felelős Innováció 2014 kategóriában cégünk, a Senses Stúdió Kft. (www.senses.hu) a Plukkido-nak köszönhetően díjat nyer az Európai Minőségügyi Szervezet, Magyar Nemzeti Bizottságától. 2015-ös évet ennek a díjnak az átvételével kezdjük a Gellért Hotelben, az esemény fővédnöke Áder János, köztársasági elnök.

December 23-án befejezzük az idei évi munkát, fáradtan, de elégedetten.

Amikor összeadjuk ennek a rengeteg mérföldkőnek a marketing költségeit, akkor megdöbbenve tapasztaljuk, hogy az igencsak a nullához közelít. Mindezért, vásárlóink mellett hálásak vagyunk annak a rengeteg embernek, akik önzetlenül, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, pusztán a belénk vetett bizalmuk és elismerésük jeleként segítenek minket utunkon.

Ezúton köszönjük a 2014-ben minket segítő barátok, szakemberek munkáját, tanácsait, vállveregetését is (egy-két esetben éles kritikáját, melyért extra köszönet):

Agócs Írisz, Vadász Judit, Jason Bergfalk, Szűcsné Molnár Beatrix, Légrády Erzsébet, Nyitrai Lőrinc, Sáfár Móni, Endzsel Ernő, Patai István, Metzger Vanda, M. Tóth Zsuzsanna, Bencs Péter, Szigeti Hajni, Nagy Réka, Veiszer Alinda, Turcsán Tamás Péter, Dehelán Gábor, Varga Tamás, Káli György, Moldován Csaba, Sirály Péter, Oláh Attila, Bodor Adri, Müller Tamás, Hellenbrandt Gabriella, Gyulai Zoltán, Dr. Kádas Péter, Tóth-Makra Bea, Szandrocha Kamilla, Csordás Ágnes, Takácsné Nagy Ágnes, Lukács Éva, Wintermantel Zsolt, Uzsoki Mária, Batháné Bazsó Zsuzska, Horváth Sebestyén László, Kaiser Anikó, Páli Patrícia, Asztalos Dávid, Lajkó Éva, Megyeri Csaba, Prohászka Kata, Dezső András, Sárdi Tamás, Imre Krisztián, Bódi Mátyás, Barabás Orsolya, Lévai Annamária, Tóth Marietta, Szőke Ágnes, Csapó Zita, Joó Zsuzsanna, Tomasz Walczak, Tóth Krisztián, Kökényesi Imre, Szabó Erik, Dr. Prof. Molnár Pál, Csizmadia Katalin, Besenyő Ágnes, Kerti-Kincses Zsuzsanna, Vágó Erika, Péntekné Horváth Zsófia, Szollár Vera, Szabó-Kun Dorka, Csóka Beáta, Tárnok Gábor, Gábor Attila, Kiss Péter Attila, Töltésy Dávid, valamint a Plukkido Egypercesek kampány együttműködői, a szabadalmi hivatal és a szabványügyi testület szakértői és még néhány titkos, de úgyistudjahogyrágondolunk segítőnk.

Legfőképp pedig a férjeknek köszönjük: Horváth Szabolcsnak és Németh Csabának, gyermekeinknek: Rozinak, Lilinek, Bubinak és Samunak, valamint nagyszüleiknek!

Itt most be kellene fejeznem a bejegyzést, de a következő szösszenettel lesz lelkemben kerek a sztori (Jutka).
2015 nagy feladata lesz a külföldi piacralépés, valamint a tőkeszerzés, mert azt be kell ismernünk, hogy anélkül ezt a rengeteg kihívást, izgalmat és értéket teremtő vállalkozást inkább önkéntes munkának tekinthetjük, valamint további 4 termékötletünk megvalósításához nem rendelkezünk elegendő anyagi forrással. Ezért tárgyalunk befektetőkkel, külföldi partnerekkel, disztribútorokkal, hazai és uniós pályázati forrásokat keresünk és elindulunk a viszonteladókkal való szervezett együttműködés útján, kiengedve kezünkből a kizárólagos forgalmazást.

Ha úgy érzed, megérdemeljük, segítsd Te is munkánkat 2015-ben, terjeszd hírünk, mert úgy messzebb jutunk vagy gyorsabban érünk oda. Köszönjük!

Facebook oldalunk: www.facebook.com/plukkido