Új csapattag a Plukkido-ban

Szerző: Táncsics Judit

Az online kommunikációnak köszönhetően és a Plukkido körül kialakult közösségben való szerepvállalásunk miatt sokan látják, hogy szinte a nap 24 órájában dolgozunk és ezt szóvá is teszik, kitartást kívánva a munkánkhoz.

Szinte minden nap kapunk közvetlen köszönetet vagy elismerést, bátorítást. Ez nagyon jól esik, mert mindig emlékeztet minket arra – még akkor is, amikor épp egy nehéz tárgyalásra vagy egy parás tévés szereplésre készülünk – a legfontosabb az, hogy szakmai célunk átmenjen a szülőknek és megértsék, hogy szemléletváltásra törekszünk a gyereknevelésben. Ha elismerésüket személyesen is tudatják velünk, akkor biztosan jól értenek minket.

Egy szép tavaszi napon is pont ez történt. Kaptam egy kedves, őszinte, döbbent levelet a Plukkido facebook oldalán keresztül. Egy Plukkido használó anyuka, Bodon Zsófi jelentkezett be az ismeretlenből.

aron_mama

Már az első levélváltás után éreztem, hogy ez a beszélgetés valamiért más lesz, még a megszokottnál is több. Értekeztünk a módszertani trükkökről, majd néhány levelet követően már arról érdeklődött, hogy Spanyolországban gondolkozunk-e célpiacként. Ekkor derült ki, hogy ő Barcelonában él. Ahha, Barcelona, pont Barcelona, hát jó, akkor már mindent értek – gondoltam 🙂 Mert Barcelona nagy szerelmem.

Néhány napon belül meg is volt az első videóhívásunk. Nagyon jól éreztem magam, úgy sejtem ő is. Engem lenyűgözött a laza, szókimondó, csibész, de tiszteletteljes stílusa, mindez egy konkrétan angyali külsőbe burkolva. Zsófi felajánlotta, hogy szeretne velünk dolgozni. Ez nagyon megtisztelő volt, de a múltbéli tapasztalatok miatt nagyon óvatosan kezeltem. Már többször csalódtam új együttműködők bevonásával kapcsolatban és épp nem voltam olyan kedvemben, hogy bárkivel erről beszéljek. Zsófi tündéri volt és hitt a módszer sikerében, ezért még párszor hívtuk egymást, ismerkedtünk. Nem mondott nagy dolgokat, nem ígért semmit, lelkes volt. Elkezdtük a közös utakat keresni. Minden nagyon simán ment. Tetszett a kitartása, pedig több, nehéz helyzetet kellett átbeszélnünk és megoldanunk.

Aztán teltek a hónapok, sokáig csak a barcelonai közvetlen értékesítésben gondolkodtunk, Zsófi workshopokat szervezett és tárgyalásokat kezdeményezett a Plukkido érdekében.

plukkido_no1_prezi_es_1

Az első barcelonai workshop

plukkido_no1_prezi_es_2

A workshop kellékei és a személyi kultusz 🙂

Zsófi irántunk érzett zavarbaejtően őszinte tisztelete levett minket a lábunkról. Már ezidő alatt is pedzegette, hogy szeretne rajzolni, szeretne illlusztrátorként is bemutatkozni nekünk. A Plukkido képi világának kialakítása azonban Balázs szigorú kezében van. Kettejük összecsiszolódása volt szükséges ahhoz, hogy miután Zsófi előállt egy képregény ötlet vázlatával, azt nagy örömmel és a Plukkido új stratégiájához igazítva, sorozatként megrendeljük. Zsófi saját, családi életük jelenetei inspirálták az alkotásra. Szívesen rajzolta le gyermekeit a Plukkido hatással megfűszerezve, szerette volna velünk megosztani, ő és családja hogyan látja a Plukkido-t és szerinte mit lenne érdemes róla elmondani képekben.

bori_aron_tablanal

 

Abban az időben épp az IDEKI programot indítottuk, így már a játszótéri eszközök illusztrálásában is örömmel részt vett, afféle próbamunkaként. Néhány napunk volt rá mindössze és minden összejött időre. Ennek sikerén felbuzdulva pedig belevágtunk a képregény sorozatba, melyet mostantól ti is nyomon követhettek.

De nézzünk néhány tényadatot is Zsófiról. Építészként végzett Budapesten, ahol szintén építészként és marketingesként is dolgozott, majd férjével egy munka és a szörfözés kedvéért Barcelonába költöztek. Azóta két gyermekük született, Áron és Bori. Zsófi a képregények rajzolása mellett dolgozik velünk a marketing stratégián, olykor írja a Plukkido tartalmait, támogat, lelkesít, őrjöngve örül sikereinknek, imádjuk! Fogadjátok ti is szeretettel csapatunkban!

bori_aron_jutalom

Ezzel a bejelentésünkkel egyidőben a képregény sorozat is elindul! Íme egy bemutatkozó kép főszereplőinkről, a bűbájos Boriról és a szupervagány bátyusról, Áronról. Hamarosan pedig jön az első olyan helyzet, ahol az egész család segítségére volt a Benefitto.

meet_aron_bori_final

És van még egy titkom is. Nem először jártunk ám így, hogy egy kitartó rajongóból csapattag lesz. Nagyon remélem, hogy a Plukkido életében hamarosan beáll az az állapot, amikor a többi, már régebb óta velünk dolgozó kollégát is teljes mértékben és teljes nevükkel bemutathatjuk. Ehhez még további üzleti sikerekre van szükségünk.