A közös játék az igazi kincs – geocaching egy picit másképp

Az elmúlt időszakban a benti játékokra és arra fókuszáltunk, hogyan lehet a megszokott, unásig ismert otthoni környezetet manós varázslattal érdekes kalandok helyszínévé tenni. Most pedig, hogy végre itt a jó idő, és talán több lehetőségünk is lesz kimozdulni, startol a sétálós kincskeresés az ÚtraManó, GPS alapú applikációnkban!

Útramanó sétálós kincskeresés app

Csak úgy, mint az ÚtraManó app otthoni küldetései esetében, most is játékos fejlesztést és hasznos időtöltést kínálunk a családoknak. A kincskeresés pedig akkor a legigazibb, ha a szabadban tehetjük, tehát ezúttal a sétálásé lesz a főszerep. A játék maga leginkább a sokak által kedvelt geocachinghez hasonlítható, azonban az ÚtraManó új funkciójában nem az elrejtett apróságok felkutatása a cél. A kincs maga a játék, ugyanis a manók minden helyszínen rejtélyes feladványokkal, izgalmas fejtörőkkel várják a családokat. A megfejtéshez pedig mindig szükség van a közvetlen környezet alapos megfigyelésére.

A kalandban a gyerekek aktív bevonódása mozgatja a varázsvilágot: azaz a fejtörők megfejtésével és a parkokban, kirándulóhelyeken elrejtett nyomok felderítésével a gyerekek segítséget nyújthatnak a manóknak egy-egy mesebeli kalamajka megoldásában.

Elsőként Budapesten a Margit-szigetet, a Városligetet és a Normafa környékét érdemes bejárni a manók varázslatát keresve, de a helyszínek listája folyamatosan bővül!

Új forma, régi értékek

Sokat változott az elmúlt évben az ÚtraManó applikáció: egyre több helyen mesélnek az utazó manók, és bővültek az app funkciói is. Így változatos élethelyzetekben számíthatnak a gyerekek a felbukkanó kismanók meséire, játékaira.

Akár autóban vagy otthon hallgatjátok a manók üzeneteit, akár a kalandos kültéri vagy beltéri küldetésekkel játszotok, arra biztosan számíthattok, hogy a kedves mesék, a társakkal való interakcióra ösztönzés és a környezetünk megfigyelésén alapuló játékos fejlesztés nem marad el. Ha többet is megtudnátok az app fejlesztő hatásairól, kövessétek a blogunkat, ahol nemsokára erről is bővebben írunk majd.

Addig is kalandozzunk és meséljünk a manókkal minden nap!