Varázsolj Manóföldön!

Interaktív mesék az egészségesebb mindennapokért. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Plukkido együttműködésével.

Manókkal az egészségért

🪄 Nehezen tanítod meg a helyes kézmosás lépéseit, vagy hogy miért is olyan fontos zsepibe tüsszenteni?

🪄 Időnként az esti elalvással is meggyűlik a bajotok, nem beszélve a étkezések körüli csinnadrattákról?

🪄 Arra pedig sokszor már erőd sem jut, hogy még a gyerekek szemének egészségére is rendszeresen figyelj?

Fogj össze a manókkal, és vezesd be játékosan a mindennapokba a fontos egészségügyi témákat! A gyerekek nyelvén könnyebben megtalálhatjátok a közös hangot. Van egy tippünk, hogyan kezdj neki!

Egy mesekönyvvel, 

🪄 ami a Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a játékos gyermekneveléssel foglalkozó Plukkido közös programjának és célkitűzéseinek köszönhetően jött létre.

🪄 amiben a gyerekek nemcsak a mesék alakulásába szólnak bele, hanem a manók segítségével megtanulják és gyakorolják is az egészségesebb mindennapokhoz kapcsolódó tudnivalókat és teendőket.

Szólj bele a mesébe!

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete és a Plukkido összefogásával készített mesekönyv a mindennapok kihívásaiban szeretne segítséget nyújtani, lehetőséget biztosítva a 3-6 éves gyerekeknek, hogy a képzeletük mozgósításával mesés keretek között ismerkedjenek meg egészségügyi témákkal, fontos életmódbeli szokásokkal és gyakorlatokkal, valamint a megelőzés egyes lépéseivel. A pszichológus szerzők által írt mesék interaktívak, a történetek alakulására a gyerekek is hatással vannak

A kötet segítségével a gyerekek megtanulhatják és gyakorolhatják:

🪄 az alapvető higiéniai szokásokat,

🪄 az egészséges táplálkozás alapjait,

🪄 az egészséges látás megőrzéséhez hozzájáruló életmódbeli ajánlásokat,

🪄 és a nyugodt elalvás rutinjának kialakításához vezető lépéseket.

A mesék életre kelnek

A tanultak rögzülése, valamint a játékélmény növelése érdekében a meséket digitálisan elérhető küldetések egészítik ki a Plukkido képernyőmentes applikációjában, ahol a gyerekeket a könyvben megismert szereplők újabb kalandra hívják.

Ismerd meg és töltsd le a Plukkido ingyenes applikációját, hogy ti is részesei legyetek a manók kalandjainak!

Tudj meg többet

 

 

Hogyan működik?

🪄 A Varázsolj Manóföldön! egy interaktív mesekönyv négy különálló történettel, amikben a gyerekek aktív részvételére van szükség, ugyanis a mesélő kismanók minden történetben egy-egy manóföldi galiba megoldásához kérnek segítséget.

🪄 A könyv a következő témákon vezeti végig a gyerekeket: a szabadban eltöltött idő jótékony hatása, az egészséges táplálkozás alapjai, a helyes kézmosás és a helyes tüsszentés módja, az alvás szerepe.

🪄 A mesék során játékos feladatok végrehajtásával lehet továbbhaladni egy újabb kihívás felé vagy a történet lezárásának irányába, ezzel növelve a gyermekek kompetencia-érzését és az interaktív élményt.

🪄 A megszerzett ismeretek napi rutinba építését segíti, ha időnként a szülők is visszautalnak a mesékre, egy-egy szereplőre vagy egy elhangzott varázsigére, pl. amikor a gyermekek épp tüsszentenek vagy amikor evéshez, kézmosáshoz, elalváshoz készülődik a család. Emellett természetesen pozitív megerősítéssel, dicsérettel is támogathatjuk a gyerekeket egy-egy szokás elsajátításában.

Hol kapható?

Az ingyenes mesekönyvet limitált példányszámban a Házi Gyermekorvosok Egyesületének közreműködésével a házi gyermekorvosi rendelőkben lehet beszerezni.

Szakmai partnereink és támogatóink

Házi Gyermekorvosok Egyesülete (HGYE)

A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó közel 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekképviseleti szervezete, mely minden gyermek számára elérhető és korszerű alapellátásért tevékenykedik minden nap.
Bővebben partnerünkről: https://www.hgye.hu/

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ)

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) készítette el a legújabb magyar táplálkozási ajánlást, amely az OKOSTÁNYÉR® elnevezést viseli. Az egészséges lakosságnak szánt útmutató a felnőttekre és külön a gyerekekre fogalmazza meg az egészséges táplálkozás legfontosabb alapelveit.
Bővebben szakmai partnerünkről: https://www.okostanyer.hu/ 

HOYA Lens Hungary Zrt.

A HOYA, a világ egyik legnagyobb szemüveglencse gyártója, a Plukkido-val közösen 2022-ben indította el Mesél a szemünk programját annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a társadalom egyre nagyobb részét érintő gyermekkori rövidlátás (myopia), illetve a látásromlás jelenségére, ezzel együtt pedig a megelőzés és a rendszeres szemvizsgálat fontosságára.
Bővebben a programról: https://meselaszemunk.hu
Bővebben támogatónkról: https://www.hoyavision.com/hu/a-hoyarol

JÓkenyér

A JÓkenyér szakemberei kiemelten fontosnak tartják, hogy az egészséges és tudatos étkezés már gyerekkorban beépüljön a mindennapokba, hiszen a jó minőségű élelmiszerek és a közösen elköltött étkezések hozzájárulnak az emberek testi és lelki jóllétéhez. Adalékmentes pékáruikkal és dietetikusukkal közösen minden nap ezért dolgoznak.
Bővebben támogatónkról: https://jokenyer.hu/rolunk/ 

Europrinting Nyomda

Az Europrinting Nyomda története 20 évvel ezelőtt kezdődött az első nyomdagéppel. Azóta számos elképzelést öntöttek formába, többek között a Plukkido nevelést segítő mágneses táblajátékait is ők készítették.
Bővebben támogatónkról: https://www.europrinting.hu/ 

Rólunk

A Plukkido-nál 2014 óta foglalkozunk a pozitív kommunikáció és a mesék erejének népszerűsítésével. Interaktív, képernyőmentes applikációnkat, valamint nevelést segítő táblajátékainkat és kültéri eszközeiket a szülők mellett fejlesztő szakemberek és pedagógusok is használják. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek részesei legyenek az őket körülvevő világnak, és hogy aktív képzelőerejük segítségével rátermett, nyitott felnőttekké váljanak. Ezért azon dolgozunk, hogy a gyerekek fantáziáját mozgósító, készségeiket és képességeiket minél változatosabb formában fejlesztő mesés megoldásokat tervezzünk, amikkel hozzájárulhatunk érzelmi világuk kiteljesedéséhez.
Bővebben: https://plukkido.hu/