Viszlát Zsebmanó!

Van úgy, hogy a legjobb barát is elköltözik, ilyenkor nehéz az elválás, de az elengedés magában hordozza a fejlődés lehetőségét is. Kicsit ilyen érzés most búcsút inteni a Zsebmanó alkalmazásnak, azonban a közös emlékek nem tűnnek el nyomtalanul.

A Zsebmanó 2018 nyarán debütált, a Plukkido egyik első képernyőmentes szórakozást kínáló mobilalkalmazásaként. Azzal a céllal született meg közel fél éves tervezést és fejlesztést követően, hogy a kisgyerekes családok számára játékosan könnyítse meg a kültéri és beltéri várakozást, a  sokszor nehézkes gyaloglos utakat és az egyhangú tömegközlekedést. Zsebmanó, a mobiltelefonokba bújt kreatív kismanó, számtalan játékos feladatot kínált, ami a szülőket és a gyerekeket – mobilalkamazásoktól szokatlan módon –, a képernyő helyett a körülöttük lévő környezet megfigyelésére ösztönözte. Így az unalmas vagy monoton hétköznapi helyzetek egy csapásra szórakoztató, közös időtöltéssé váltak.

Habár a csapat számára kezdettől fogva nagyon kedves volt ez az alkalmazás, az elmúlt évek változásai máshová terelték a fókuszt. Szerencsére állandó pörgés zajlik a színfalak mögött, így azonban idővel be kellett látni, hogy sajnos nincs kapacitás az app tartalmának folyamatos bővítésére és a technikai háttér karbantartására, ezért idén októberben Zsebmanó elköszön a felhasználóktól. Szerencsére azonban nem tűnik el nyomtalanul!

Egyrészt ígérhetjük, hogy szemléletmódja tovább él az ÚtraManóban, ami már nem csak az utazás közben megszólaló meséivel ösztönzi a gyerekeket a világ felfedezésére, hanem egyre több izgalmas lehetőséget kínál a legkülönfélébb helyzetekben: a manók otthon is hallgatható leveleket küldenek, amikben a mindennapjaikról mesélnek, és játékos küldetésekre hívják a gyerekeket otthon vagy épp séta közben. Sőt, mostantól a Zsebmanóból jól ismert, havonta megjelenő Manó Hírmondó is rendszeresen érkezik az ÚtraManó postaládájába!

Azoknak a régi kedves Zsebmanó rajongóknak, akik pedig továbbra is szeretnék használni az app játékait, létrehoztunk egy webes felületet, ahol a jól ismert feladatok továbbra is elérhetőek lesznek: https://zsebmano.plukkido.hu 

   Induljon a Zsebmanó Web!   

Köszönjük, hogy velünk voltatok, és játékotokkal segítettétek a manókat. Reméljük sok vidám, feszültségmentes perccel ajándékozott meg benneteket Zsebmanó, és bízunk benne, hogy hamarosan újra köszönthetjük régi felhasználóinkat az ÚtraManó appban!

Ha még nem ismeritek az ÚtraManót, tudjatok meg róla többet, és töltsétek le az AppStore-ból, Play vagy a Huawei Áruházból!