A Benefitto és a Land működése


  • A szabályok követése egyszerű

  • Percek alatt megérthető

  • Kiváltja a veszekedést és a büntetést

  • Jobban leszel, mert a jóra figyelsz

  • Dícsérettel fogsz nem várt sikereket elérni

  • Gyerekeid figyelni fognak rád

A Plukkido két, otthon használható mágneses játéka, a Benefitto és a Land olyan konfliktusok feloldását teszik lehetővé, melyek például a sorozatos hisztikből, az étkezési problémákból, az alvás körüli nehézségekből, az önálló öltözésből, a civakodásból vagy az agresszióból adódnak, de szinte bármiből adódhatnak, ami a hétköznapokban kommunikációs harcokat eredményez szülő és gyerek között. A Benefitto és a Land egy-egy izgalmas, mesékkel életre kelthető táblajáték a gyermeknek és egyben egy nevelést segítő eszköz a szülőnek. A játék és a gyerekek viselkedésére adott pozitív szülői visszajelzés kedvesen motivál, ezzel gördülékennyé teszi a mindennapokat a családban. 

A játékok használatával a gyakran lelkiismeretfurdalást okozó, nem kedvelt szülői megnyilvánulásokat válthatod ki – közismertebb nevükön: a könyörgést, a kiabálást, a zsarolást, a büntetést.

A Benefitto és a Land játékok és a mögöttük álló magyar, innováció díjas Plukkido módszertan pszichológus és szociálpedagógus szakemberek által kidolgozott szemléletformáló eszközök, amelyeket a gyerekneveléssel kapcsolatos kommunikációs helyzetekben általánosságban, később a játéktól függetlenül is alkalmazhatsz! Fontos, hogy részletesen megismerd, hogy játékaink vásárlása mellé milyen segítség jár még neked, hogy minél könnyebben válthass a játékos nevelésre! Ha pedig kérdésed van, akkor a Plukkido szakemberei segítenek.

hosszu_facebook-slideshow-1

Megrendelés

hosszu_facebook-slideshow-2

1. A JÁTÉKOK. Két játékszett közül választhatsz, 4 éves kor alatt a Benefitto-t, 4 éves kortól pedig a Land-et ajánljuk. Minkét szetthez tartozik egy mágnespapír játéktábla és 36 mágneses figura, melyekkel rengeteg történet eljátszható. (A Felelős innováció díjas Plukkido játékait a TÜV-KERMI-vel bevizsgáltattuk, akik megállapították, hogy a játékok megfelelnek a vonatkozó szabványoknak, azok teljesen biztonságosak még 2 éves kor alatti gyermekek számára is.)

hosszu_facebook-slideshow-3

2. TÖBB MINT 100 felhasználható mese. Kezdetben nagy segítség lesz, ha használjátok az általunk írt történeteket, amiket a gyerekeket megszólító, illusztrált levelekbe, az ún. Manólevelekbe ágyaztunk. Ha belejöttetek, később önállóan is kitalálhattok, gyermeketekre, családotokra szabott történeteket. Sok szülő a postaládába dobja a meséket tartalmazó Manólevelet vagy elrejti a gyermek szobájában.  A kicsik alig várják a következő heti kalandot, amit a Manó küld nekik. Ennek segítségével, azaz a titok és a varázslat bevetésével könnyen lekerül a fókusz a nézeteltérésekről és a játék, az együttműködés kerül a középpontba.Olvass bele a Manólevelekbe!

Manólevelek

hosszu_facebook-slideshow-4

3. ÁTLÁTHATÓ MÓDSZERTAN. Online elérhető kiadványunkban (melyet megrendelésedkor automatikusan küldünk) lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan keltsd életre a játékot a mesékbe ágyazott pozitív megerősítésekkel, hogyan készülj fel a nehézségekre, hogyan gazdagítsd a felhasználást.

hosszu_facebook-slideshow-5

4. ONLINE KÖZÖSSÉG. Játékaink vásárlása biztosítja a zárt facebook, esetmegbeszélő csoportunkhoz való hozzáférésed, ahol tőlünk és más családoktól is kérdezhetsz, megoszthatod tapasztalataidat valamint itt elsőként juthatsz hozzá időszakos, extra módszertani támogatásunkhoz is (pl. szezonális mesék). A felmerülő kérdésekre néhány órán belül választ kapsz.

hosszu_facebook-slideshow-6

5. EGYÉNI KONZULTÁCIÓ LEHETŐSÉGE. Amennyiben speciális kérdésed van, kérhetsz email-es és telefonos konzultációt tőlünk, a játékok és a módszertan pszichológus és szociálpedagógus szerzőitől. A több ezer fős Plukkido közösség tapasztalatai valamint szakmai ismereteink alapján keresünk személyre szabott megoldást a nehezebb élethelyzetekben.

Ha a tapasztalatokról olvasnál, akkor rendszeresen látogasd meg blogunkat, ahol több cikkünk is a Plukkido használó családok visszajelzéseiről szól, valamint írunk az egyes nevelési helyzetekre vonatkozó javaslatainkról is.

Megrendelés

 

Ha itt a weboldalon adod le megrendelésed, akkor közvetlenül tőlünk, a játékot tervező és kiadó szakemberektől vásárolsz. A játékokat házhozszállítjuk vagy személyesen átveheted 3 budapesti helyszínen.

MELYIK JÁTÉKOT VÁLASZD?

A Benefitto-t (melynek játéktábláján egy hatalmas fa látható) 4 éves kor alatti gyerekekhez, vagy olyan családoknak ajánljuk, akiknek fontos, hogy a játék menete könnyen követhető és átlátható legyen, az elért eredmények egyértelműen látszódjanak a figurák táblán elfoglalt helyzetéből is.

A Land-et (melynek játéktábláján mező és dombok láthatók) 4 éves kor felett vagy olyan családoknak ajánljuk, ahol szempont, hogy a mese szabadon alakítható is legyen, ha a szülő vagy a gyermek kreatívitása ezt igényli. Ezen a játéktáblán több játékos esetén könnyedén megvalósítható, hogy a gyerekek egymástól teljesen eltérő feladatokat kapjanak egyidőben.

Tablamagyarazat_fbA két játék kombinációja háromnál több testvér vagy nagy terepen kalandozni vágyó gyerekek és szüleik számára tökéletes. A Benefitto és a Land tehát egymás mellé illesztve, de külön-külön is teljes értékű, komplett játékszettként használhatók, függőlegesen elhelyezve egy mágnesezhető, fém felületen (pl. hűtőszekrényen, fémtáblán, nem használt tepsi hátoldalán).


Ha jobban elmélyednél a játékok módszertanában, akkor még ezt a néhány alábbi gondolatot olvasd el róla. De fontos tudni, hogy online is elérhető kiadványunk minden szükséges információt tartalmaz a tökéletes játékhoz, amit érdemes olvasgatni a játék használata közben is.

A Plukkido játékok a gyermek számára érthető, érdekes és tiszteletteljes kommunikáció alkalmazására ösztönzik a szülőket.

A játékok a szülő-gyermek páros hétköznapi “nézeteltéréseit” hívják játszani. Ezekben a nehezebb szituációkban, egyfajta mankóként bővítik a szülő kommunikációs, motiváló eszközeinek repertoárját, belevonva abba a játékosságot. Azáltal, hogy a szülő másképp áll a problémához – annak megfogalmazásában érdekes, játékos elemeket használ – oldja a már kialakult “görcsöket”, melyek a problémás helyzetek megoldásának képtelenségéből adódóan már kialakultak.

A Benefitto és a Land a gyermek és a szülő számára is sikerélményt biztosít. A hétköznapi surlódások a gyermek fantázianyelvén könnyen/könnyebben megoldhatóak. A szülő a játékok segítségével megtapasztalja, hogy gyermeke fantáziavilága mindig kéznél lesz a nehezebb helyzetek kezelése során.

A gyermek viselkedéséből fakadó következményeket vizuálisan is megerősítjük, így számára szemléletesen és egyértelműen követhető lesz a tettek és következmények közötti viszony.

9_Land_szet_3

Vedd észre a jót, tedd szóvá! Ha a szülő el is feledkezne arról, hogy észrevegye, gyermeke mennyire ügyes volt, tapasztalataink szerint a kis játékos erre folyamatosan figyelmeztetni fogja.

A gyermek viselkedésének következményeként nem tárgyi jutalmat kap, hanem egyfajta elismerésképp, az adott kalandban való előrehaladás szemlélteti számára tettei jutalmát.

Az első Plukkido játékok megszületésének fő célja a szülők, főként a gyermek(ek)kel otthon lévő anyák hangulatának javítása, pszichológiai jóllétének növelése volt. Feltételezésünk szerint ez a gyermeki viselkedés minőségének legfőbb meghatározó eleme.

További információ a játékról és a rendeléssel kapcsolatban, igény esetén személyre szabott szabályok kialakítása az info@plukkido.hu email címen vagy telefonon: +36 20 440 8590