Manólevelek

Ezen az oldalon keresztül éred el a Benefitto, Land és a Planet gyermeknevelést segítő, mágneses táblajátékainkhoz írt meséket, melyekkel mindig új kalandokat játszhattok el a figurákkal, így sosem unjátok meg. Játékszettjeinket és a meséket használva a gyerekek fantáziavilágát mindig változatosan szólítjátok meg újabb és újabb feladatokba, kihívásokba ágyazva, miközben olyan nevelési helyzeteket kezeltek játékosan, mint a hiszti, az állandó ellenkezés, az önálló öltözés, az étkezés körüli problémák, stb. Több mint 100 mesénk van (melyből 26 darab, 12 nevelési helyzetre írt mesénk angol nyelven is elérhető.)

Ha PLANET játékotok van, akkor kattints ide a Manólevelekhez.

A Benefitto és Land játékokhoz tartozó leveleket pedig ezen az oldalon, alább találod.

Manólevél

Ezeket a meséket a gyerekeknek írt, nekik felolvasható, a manóktól érkező üzenetek, ún. Manólevelek formájában találod meg. A hétről hétre vagy akár napról napra megújuló kalandok körüli titok és a mesékben található történetek lenyűgözik a gyerekeket. Minden Manólevél tartalmaz egy szülőknek szóló instrukciós részt is, amit közvetlenül a gyerekeknek szóló levél után találsz, ugyanabban a dokumentumban. A leveleket saját számítógépedre letöltve szerkeszteni is tudod, ha szeretnéd. De természetesen ti is kitalálhattok változatos kalandokat a játékszettek különböző figuráit felhasználva (néhány hónapos használatot követően a játék annyira beépül a család életébe, hogy ez természetessé is válik).

Ha most ismerkedsz a Plukkido módszertanával, akkor olvasd el az online is elérhető kiadványunkat (ingyenes letöltésért kattintsd ide), amiből mindent megtudhatsz a játék menetéről, a trükkökről, és még többet olvashatsz arról, hogyan illeszkednek az általunk írt mesék a játék használatához. A közel 3 éves tapasztalatoknak köszönhetően, és a több ezer fős Plukkido közösség beszámolóiból merítkezve javaslatot adunk az esetlegesen felmerülő nehézségek kezelésére és megelőzésére is. Emiatt ez a kiadványunk régi játékosainknak is hasznos olvasmány.

methodology_ad

A bemutatkozó mesékkel indított bevezető időszakot követően (ehhez is pontos útmutatásokat találsz kiadványunkban) két lehetőséged van. Vagy olyan mesét választasz, amit teljesen készre írtunk és témájában is passzol a számodra aktuálisan nehéz, nevelési helyzethez vagy pedig kiegészíthető mesét választasz, olyat, ami a rövid leírás alapján úgy érzed közel állna gyermekedhez. Persze a két típusú mesét váltogathatod is, kedved szerint (már több mint 100 mese közül választhatsz).

12 Nevelési helyzetre írt Mese a Benefitto-hoz és a Land-hez.

A számotokra aktuálisan problémát jelentő nevelési helyzethez igazodva, kész meséket használhatsz 12 témában. Válaszd ki a témakört és az általatok használt játékra kattintva máris eléred a mesét, azonban először kezdj a Bemutatkozó mesékkel. BEMUTATKOZÓ MESÉINKET itt éred el a Benefitto-hoz és a Land-hez. Ez legyen az első, manótól érkező levél, mely bemutatja a szereplőket és felkelti a gyermek érdeklődését a játék iránt, valamint utal arra, hogy a gyermek viselkedése és a játék között a későbbiekben összefüggés lesz.

1. Hiszti, dacos viselkedés. Benefitto. Land.
2. Étkezés. Benefitto. Land.
3. Alvás. Benefitto. Land.
4. Önálló öltözés. Benefitto. Land.
5. Civakodás. Benefitto. Land.
6. Közösségbe szoktatás. Benefitto. Land.
7. Rendrakás. Benefitto. Land.
8. Szobatisztaság. Benefitto. Land.
9. Türelem. Benefitto. Land.
10. Együttműködés. Benefitto. Land.
11. Félelem és szorongás. Benefitto. Land.
12. Agresszió. Benefitto. Land.

Kiegészíthető Manóleveleinket a Benefitto-hoz és a Land-hez itt az oldalon, alább találod.

FONTOS TUDNI: Sok szülő a postaládába dobja a meséket tartalmazó Manólevelet vagy elrejti a gyermek szobájában.  A kicsik alig várják a következő heti kalandot, amit a Manó küld nekik. Ennek segítségével, azaz a titok és a varázslat bevetésével könnyen lekerül a fókusz a nézeteltérésekről és a játék, az együttműködés kerül a középpontba.

Ha valamelyik fenti nevelési helyzettel kapcsolatban máris kipróbálnád a Plukkido játékos nevelést támogató módszerét, játékainkat beszerezheted közvetlenül tőlünk, tervezőktől is, itt a weboldalon leadott rendeléssel. A kiválasztott játékot házhozszállítjuk vagy átveheted egy budapesti helyszínen.

Megrendelés

manolevel_postkep2b
KIEGÉSZÍTHETŐ MESÉK

Ha már belejöttél a játékba az általunk írt, nevelési helyzetekhez készült kész meséinkkel, itt rengeteg további, szerkeszhető történetet találsz majd, ami 1 évre elegendő mesével lát el Benneteket játékaink használatához (a meséket folyamatosan töltjük fel erre az oldalra). A levelek hossza és összetettsége eltérő, olyan mesét válassz, ami gyermeked érdeklődésének és életkorának megfelel.

A BENEFITTO JÁTÉK kiegészíthető meséinek listája
Válassz kedvetekre való mesét az alábbiak közül témája alapján, majd kattints a címére, ekkor éred el az adott mesét. Mentsd le a számítógépedre és egészítsd ki a kipontozott helyen azzal az élethelyzettel, nevelési kéréssel, ami aktuálisan a legnagyobb problémát okozza nektek. A kipontozott rész kitöltéséhez segítséget találsz kiadványunkban. Egyes kiegészíthető mesék szezonálisak, ezt a mesék címében vagy a címe után jeleztük nektek.

A fogadásCsirip és Füli összevesztek, hogy miből van több az emberek világában, madárból vagy kutyából. A gyermek dolga, hogy útja során segítsen utánajárni ennek a kérdésnek. Ez a Manólevél otthonról való elindulás, készülődés esetére ajánlott.

Húsvét Meseerdőben. Meseerdő lakói a húsvétra készülődnek, ezért fészket szeretnének építeni a húsvéti nyúlnak, hogy legyen hová eldugja a meglepetéseit. Ebben kérik a gyermek segítségét, no meg abban, hogy ők is kedveskedhessenek a nyuszinak egy kis aprósággal.

Manó farsang. Titti és Titta a farsangra készül, ám Furfanga, az erdei boszi eldugta a sárkányos varázskönyvet, amiben az átváltoztató varázsige volt. Ezért a manók arra kérik a gyermeket, hogy segítsen nekik feljutni a könyvért az öreg tölgy tetejére, és elmondani a varázsigét, ami nélkül nem lehet övék a vágyott jelmez. Ha ügyeskedik, még egy kis finomságot is gyűjthet a manóknak, hogy legyen miből csemegézniük a bálon.

Jelmezbál Meseerdőben. A manó arra kéri a gyermeket, hogy segítsen neki feljutni az öreg tölgy tetejére a varázslatos festősárkányért, hogy színeivel kifesthessék meseerdő lakóit a jelmezbálra. Jótetteivel díszeket és finomságokat is szerezhet a vidám mulatsághoz.

Zordonmorc hideg. Cili a kis cinkelány rettentően fázik a téli hidegben. Gyermeked feladata az lesz, hogy a falevelekből meleg fészket készítsen neki és gyümölcsöket szerezzen, hogy a fagyot könnyebb legyen Cilinek átvészelnie.

Titti gyógyteája. Titti gyógyteát szeretne főzni, hogy megvédje az erdő lakóit a szokásos őszi náthától, ami sajnos már Tittát is elérte. Ezért arra kéri a gyermeket, hogy segítsen neki leveleket és virágokat gyűjteni a titkos főzethez, amelynek receptjét a fa csúcsán lévő varázskönyvben őrzi. Minden jótettel ágy ággal közelebb jutatthatja Tittit a fa tetejéhez.

Téli garázs. A gyermek feladata, hogy a manónak segítsen feljutni a fára és az ágakon talált levelekből garázst építsen a kisautójának, hogy télen ne ázzon-fázzon kint a hóban. Ha kész a garázs, egy varázsigével szilárd házzá varázsolják a levél kuckót, hogy bírja a nagy szeleket is.

Titti és a varázslatos almaszüret. Titti manótársai gombászni mentek, ezért a gyermeket kéri meg, hogy segítsen neki a varázslatos gyümölcsöket leszüretelni és lehozni a fáról. A gyermek dolga, hogy leveleket gyűjtsön a csúszdához, amin a gyümölcsöket leguríthatják a fáról és a levélkupachoz, amibe majd huppanhatnak, hogy ne sérüljenek meg. No és természetesen a manólány is akkor tud felmászni a fa tetején érő gyümölcsökhöz, ha a gyermek ügyeskedett a megbeszélt dolgokban.

manolevel_postkep3

Titti megfázik. Titti megfázott a hidegben és kompótot szeretne főzni, amihez a gyermek segítségét kéri, neki ugyanis a betegség egészen elvette az erejét, így nem tud felmászni a fára a gyümölcsökért. Ha ügyes lesz, még faleveleket is szerezhet Tittinek, amikből a manólány szép képeket készíthet, amíg fő a kompót.

Füsti a fűtő. Manóföldre beköszöntött az ősz, és kismanó egyre jobban fázik. A gyermeket kéri, hogy segítsen neki feljutni az öreg tölgy tetejére, ahol Füsti, a kis sárkány lakik a varázskönyvben. Ha sikerülne őt felébreszteni, befűthetne, hogy a manónak ne kelljen fagyoskodnia. Addig is a gyermek gyűjthet a manócskának faleveleket, hogy dunnáját megtömhesse vele, és így védekezhessen a hideg ellen. Sőt még egy kis vitaminnal is elláthatja őt, ha ügyességével gyümölcsöket varázsol neki a fára.

Babuh eltéved. Babuh esti vadászata közben túl messzire keveredik otthonától, és észre sem veszi, hogy megvirrad. Ám a világosban nem lát jól, így nem talál haza. A gyermek feladata, hogy összegyűjtsön három lufit, és segítsen a manónak felmászni a tölgyre, hogy ott együtt kipukkaszthassák, így jelezve az útirányt Babuh-nak.

Vidítsuk fel Tittit! Titti, a manólány elvesztette a dédnagymamájától örökölt varázslatos boróka bogyó gyűrűjét, ezért rettenetesen szomorú. Kis manó barátja arra kéri a gyermeket, hogy segítsen felvidítani őt. A feladata az lesz, hogy megszerezzen két csodalufit, jótetteivel feljuttassa a manót a fára, majd elmondja a varázsigét, hogy a két lufi segítségével elmulaszthassák Titti szívfájdalmát és örömöt töltsenek a helyébe. A magasból, talán még az elveszett gyűrűt is meglátják majd!

Csirip torokgyulladása. Csirip és Babuh épp a Meseerdei Dalnok Verseny döntőjére készültek, amikor Csirip, aki a fő szólamot énekelte volna hirtelen berekedt. A gyermek feladata, hogy segítsen Csirip gyógyításában és eljuttassa a madarakat a Dalversenyre.

Őszi készülődés. Csirip már a télre készülődik. Sok ennivalót kéne gyűjtenie és meleg leveleket, hogy ne fázzon majd, ha beköszönt a hideg idő. Ebben kéri a gyermek segítségét, no meg abban, hogy a megszerzett levelekből szép kis fészket építsen.

Lufieregető verseny meseerdőn. Meseerdőn lufieregető verseny lesz, de a kismanónak el kell utaznia, és így a gyermeket kéri meg, hogy legyen a verseny bírája. A feladata az lesz, hogy jócselekedeteivel megszerezze a versenyhez a lufikat, majd elindítsa a versenyt és kiválassza, hogy mikor kinek a lufija lépjen előre és szálljon a fa csúcsa felé, hisz akinek a lufija eljut az öreg tölgy tetejéig, nem akármilyen díjban részesül: mehet egy kört Ottóval, a kisautóval, miközben azzá változhat, amivé akar. Az átváltozást indító varázsigét pedig a gyermek mondhatja el.

Ottó balesete. Ottó, a kisautó kereke megsérül, miközben Tittit szállítja. Titti nagyon elkeseredik, hisz nemsokára Ottónak kellene őt elvinnie majd a manó iskolába. Ezért Titta elhatározza, hogy megjavítja a kipukkadt kereket. A gyermek feladata, hogy segítsen Tittának jócselekedeteivel lufikat szerezni, amivel majd kijavíthatják és felfújhatják a kerekeket, valamint megkeresni a varázskönyvet és a manóval együtt elmondani a varázsigét, hogy legközelebb ne érhesse baleset a kisautót. Természetesen, hogy ez sikerülhessen, közben fel kell juttatnia a manót a tölgyfa tetejére.

posztkep_gyerekes_2

Csirip fiókái óvodába mennek. (Közösségbe szoktatáshoz, tanév kezdéshez) Csirip aggódik, hogy fiókái odatalálnak-e az óvodába. Ő ugyanis nem tud velük menni, mert megsérült a szárnya. A gyermeket Csirip arra kéri, segítsen nekik egy picit!

Titti iskolába készül. Titti manóiskolába készül, ahol megtanul majd varázsolni is, ám ehhez szüksége van a nagy sárkányos varázskönyvre, amit a boszi a fa tetejére küldött irigységében. A gyermek feladata, hogy segítsen lufikat gyűjteni Tittinek és jócselekedeteivel segítsen, hogy minél hamarabb elérjen a könyvig. Ha szeretné, még egy okosító almával is meglepheti a manólányt.

Babuh és a hidegfront. Babuh érzékeny a hidegfrontra, ezért átalussza az éjszakákat, amikor ennivaló után kéne járnia. A gyermek feladata, hogy megszerezze az időjós papírsárkányt, ami jelzi majd a hideg érkeztét, és a lufikat, amiknek kipukkasztásával felriaszthatja majd a mélyen alvó baglyot, hogy időben elindulhasson éjszakai vadászatára. Ha szeretné, biztonság kedvéért tojásokat is szerezhet Babuh-nak, arra az esetre, ha elfogyna a lufi és a bagoly elaludna.

Füli lába megsérül. Füli kutya tüskébe lép, amit Csirip ügyesen kihúz ugyan, de a lába mégsem gyógyul. Aggódó manó barátja elhatározza, hogy segít rajta, ezért arra kéri a gyermeket, hogy segítsen virágokat szerezni, amiből gyógykrémet készíthet a beteg tappancsra. Hogy mindez sikerüljön, a gyermeknek jócselekedeteivel fel kell juttatnia a manót a fa csúcsára és meg kell szereznie a varázskönyvet, hogy a varázsige segítségével elkészíthesse a gyógyírt.

Mimi névnapi kívánság lufija. Miminek névnapja van, ezért Meseerdő lakói elhatározzák, hogy egy különleges ajándékkal lepik meg. Egy varázslatos léggömbbel, amibe belefújják jókívánságaikat, amelyeket így mind valóra válnak. De nem csak ők fújhatnak bele. A gyermek dolga, hogy jócselekedeteivel segítsen a manólánynak feljutni az öreg tölgyre, miközben virágokkal díszíti azt és elővarázsolja az erdőlakókat. Mimi pedig a fa tetejére érve minden gondját rábízhatja a varázslatos lufira, aki messzire repíti, hogy sose térjenek vissza többé.

Hűsítő jégkása. A két manólány Titta és Mimi jégkását készítene, de a hőségben összefonnyadtak a gyümölcsök. A gyermek dolga, hogy jócselekedeteivel friss gyümölcsöket és ehető virágokat varázsoljon a fa ágaira, és segítsen a manóknak ágról-ágra ugrálva eljutni hozzájuk, majd ha még izgalmasabb finomsággal szeretne kedveskedni az erdőlakóknak, odavarázsolhatja a kifogyhatatlan háromízű fagylaltot is. A történet különösen alkalmas testvérek játékához.

Titta varázsszörpje. A gyermek dolga, hogy segítse ágról-ágra feljutni a fára Tittát, akinek menet közben össze kell gyűjtenie a gyermek jócselekedeteivel odavarázsolt virágokat és gyümölcsöket, hogy abból varázslatos, jókedvet hozó virágszörpöt készíthessen.

Titta papírsárkánya. Titta papírsárkányát elfújta a szél, emiatt búslakodik. Titti elhatározza, hogy meglepi őt egy új sárkánnyal, ehhez azonban a gyermek jócselekedeteire van szükség, hisz csak ő segíthet megszerezni Tittinek a festéshez szükséges színeket.

Prézli és a horgászverseny. Prézli cica horgászversenyre készül, ezért gyakorolnia kell, hogy gyors és ügyes legyen, ám a manók megtiltották neki, hogy kifogja a halakat a meseerdei patakból, így keresnie kellett valamit, ami helyettesítheti őket az edzéseken. Az öreg tölgy levelei éppen jók lennének. A gyermek dolga, hogy minél több levelet varázsoljon jócselekedeteivel a fára, és segítsen a manónak azok összegyűjtésében. Végül a fa tetején lévő varázskönyvből megszerezze Prézlinek a varázsigét, amivel a kifogott leveleket sült hallá változtathatja.

Hőségriadó. Folytatódik a nagy meleg meseerdőn. Csirip véletlenül rájön, hogy a lukas lufi remek hűsítő, ezért arra kéri a gyermeket, hogy segítsen Tittinek megszerezni a virágbálból maradt lufidekorációt, hogy mindenki kipróbálhassa a hűsítő felfedezést. Ha ügyes, akkor frissítő gyümölcslevet is varázsolhat a tikkadt erdőlakóknak.

Kánikula manóföldön. Elviselhetetlen forróság van manóföldön. A gyermek feladata, hogy levelekből lombsátrat készítsen, ami megvédi a manókat és az állatokat a hőségtől, majd vizes lufikból zuhanyt készítsen. Ha ügyes, még egy fagyival is megvendégelheti az erdőlakókat.

Titti virágbálba megy. Titti virágbálba készül és ő szeretne a legszebb lenni, ezért arra kéri a gyermeket, hogy segítsen neki megszerezni az erdő legszebb virágait, hogy szirmaikból megvarrhassa a báli ruháját. E mellé szüksége lesz még a varázskönyvre, amelynek segítségével megvédheti a sziromruhát a hervadástól. A gyermek önként választott jócselekedeteivel feldíszítheti a kötélpályát levelekkel és lufikkal is, hogy a bálra ünnepi hangultatot varázsoljon.

Csirip harmatcseppet gyűjt. A nagy hőség miatt Csiripnek nincs mit innia, ezért a gyermek dolga, hogy jócselekedeteivel leveleket és virágokat varázsoljon az öreg tölgyre, amelyekről reggelente összegyűjtheti a harmatcseppeket. Ha szeretne, gyümölcsöket is szerezhet a madárkának, aminek levével szomját olthatja.

Dermesztő varázslat. A Boszorkány irigységében, hogy Tittit mindenki szereti, jéggé dermesztette. A gyermek feladata, hogy megszerezze a varázskönyvet, melyen ott lakik Füsti a sárkány, aki meleg lehelletével segíthet kiolvasztani a manólányt, és jócselekedeteivel a Nap virág melegítő szirmaiba burkolni a Szegény manócskát.

Csirip álma. Csirip úgy akar repülni, azaz lebegni, mint a kolibrik, de ez sehogy sem sikerül neki. Hogy felvidítsák, barátai egyszerű trükkhöz folyamodnak, lufikat kötnek rá. Ám ezek megszerzése a gyermekre vár, éppúgy, mint az irányt mutató kisvirágoké, amelyek segítenek Csiripnek, hogy gyakorolja a lufik irányítását.

Manó fogadás. A manók fogadást kötnek, hogy Titta nem tud felmászni a fára egy tojással teli tálcát egyensúlyozva. A gyermek feladata, hogy jócselekedeteivel megszerezze a tojásokat és a tálcát, majd segítse a manót, hogy megnyerje a fogadást, melynek tétje egy három gombócos fagyi.

Fagyi ünnep. A fagyi világnapja alkalmából az állatok is kaphatnak fagyit, ám hogy ki mennyit, az az dönti el, hogy a gyermeknek mennyi jócselekedetet sikerül véghezvinnie. Ahányszor ügyes lesz a héten, annyiszor megnevezhet egy állatot és megmondhatja, milyen ízű fagyit kapjon a szerencsés, akinek rögtön kezében terem a finomság.

Madár dalárda. Babuh és Csirip az Erdei Dalverseny döntőjére készülnek, mikor Csirip bereked. A gyermek feladata, hogy jócselekedeteivel megszerezze a varázskönyvet, és az abban található recept szerinti gyógyszert, miközben segít a madaraknak feljutni az öreg tölgyre, hogy daluk messzire hangozhasson.

Prézli vízbe pottyant. Prézli cica vízbe pottyan. A gyermek feladata, hogy segítsen lufikat szerezni a mentéshez, azután pedig építsen avar kuckót a cicának, nehogy megfázzon. Persze a manónak közben fel kell jutnia a fára, hogy odafentről irányíthassa a mentést.

Manó ünnep. A manók tavaszköszöntő ünnepre készülnek. A gyermek dolga, hogy segítsen a manónak megkeresni a sárkányos varázskönyvet, ami nélkülözhetetlen az ünnepséghez, aztán meg kell szereznie a manó marcipán alapanyagait, végül elő kell csalogatnia az állatokat a vigassághoz.

Prézli és a lebegő fagyi. A cica ellopja Titta bűvös fagyiját, ami a levegőbe emeli. Ahhoz, hogy le tudjon jönni a gyermeknek meg kell szereznie a fagyival azonos színű gyógyvirágokat és fel kell juttatnia a fa tetejére a cicához. Persze ez csak úgy lehetséges, ha közben megoldja a rábízott feladatokat, hisz így tud Titta ágról-ágra ugrálni.

Manó a pácban. A manó varázserejét próbálgatta a sárkányos varázskönyvében lévő varázsigékkel, amikor baleset történt. A könyv elején lévő sárkány Samu, megelevenedett és örömében egy hatalmasat fújtatott, miközben óriás szikrákat fújt szerteszét. Sajnos erre a fordulatra a manó sem számított, mint ahogy arra sem, hogy a szikrák lángra lobbantják a manósipkáját. Ijedtében a földre dobta, de ott meg meggyulladt a fű. A gyermek feladata, hogy segítsen a manónak magasra mászni a fán, nehogy megperzselődjön a fenekén a nadrág és Csirippel üzenjen a kis piros tűzoltó autónak, hogy gyorsan oltsa el a tüzet!

Tojások veszélyben! Babuh fél, hogy tojásai a húsvéti tojásfestő láz áldozatául esnek, ezért el szeretné rejteni a fészkét. A gyermek feladata, hogy feljuttassa a manót a fa tetejére és közben leveleket gyűjtsön, amelyekkel a manó el tudja Babuh-t takarni.

posztkep_gyerekes_5

Füli szimatol. Fülinek elrejt a manó a fán néhány gyümölcsöt, hogy próbára tegye a szimatát. A gyermek feladata, hogy segítsen a manónak elrejteni a fa ágain a gyümölcsöket, szerezzen leveleket, amivel a manó eltakarhatja az eldugott finomságokat, majd jócselekedeteivel juttassa fel a kutyust a fa ágaira, hogy megkereshesse azokat.

Babuh álmot lát. A Bagoly megálmodja, hogy Titti erdei sétája közben kap a tündértől egy nagy adag fagyit. Ám mikor a boszorkány meghallja, ahogy álmát elmeséli, gonosz varázslattal eléri, hogy Titti fagyija változzon lufivá és repüljön el. A gyermek feladata felmászni a lufiért, lehozni és megszerezni a bűvös virágot és a varázsigét, amivel visszaváltoztathatja fagyivá.

Prézli alvajár. Prézli cica alvajáró és álmában felmászott az öreg tölgy tetejére, ezért le kéne hozni, úgy, hogy ne essen baja. Csirip segít neki, de nem bírja el, ezért a gyermek feladata, hogy lufikat szerezzen, amiket ráköthet Prézlire, hogy biztos ne essen le. A fa alá pedig leveleket kell gyűjtenie, hogy ha mégis lepottyanna, ne üsse meg magát.

Téves rúgás. A gyermek manójának Füli kutya kedvenc labdáját kell lehoznia a fa tetejéről, hogy azután egy jót játszhassanak együtt.

Tavaszi zsongásNemsokára itt a tavasz és Csirip már érzi, hogy hamarosan elérkezik a fészekrakás ideje. Ám ki legyen a párja? Talán az a kedves cinkelány, aki a szomszéd tölgyesben lakik? Csirip szíve már régóta hevesebben ver, ha meglátja elrepülni a közelben.  De hogyan tudassa vele, hogy nem közömbös számára? Talán ha az öreg tölgy csúcsára sikerülne felkötöznie a szív alakú lufit, a madárlány is észrevenné őt! A gyermek feladata a lufit Csirippel együtt feljuttatni a fa tetejére, és közben minél több levelet és virágot szerezni a fészekhez.

Titti és az erdei verseny. Titti, a manófiú indul az erdei ügyességi versenyen, mert a fődíj a régóta vágyott mesekönyv: Füsti, a sárkány kalandjairól. De hogy a verseny jól sikerüljön,Tittának, a manólánynak is segítenie kell. Titti felugrik egy ágra és a manólány mindig feldobja neki a labdát, így kell felfelé haladnia, egyre magasabbra, úgy, hogy közben ne pottyanjon le. Ha ez sikerül megkaphatja a könyvet. Ahány díszítő levelet összegyűjt a gyermek, annyi történetet talál majd Titti a varázslatos mesekönyvben.

Babuh egyedül érzi magát. Babuh a bagoly szörnyen szomorú. Mivel ő éjszakai állat és a többiek olyankor alszanak, mikor ő fönt van, nagyon egyedül érzi magát. A gyermek feladata, hogy manójával az állatok közül jelentkezőket toborozzon egy éjszakai mulatsághoz és így örömet szerezzenek Babuh-nak, majd a végén bulizzanak egyet közösen a fa körül.

Titti világgá megy. Titti és Titta összevesznek egy kavicson, ezért Titti világgá indul. Ám a kisautó, amibe beleül, varázsszerkezet és lufivá változtatja Tittit, aki egy szellő hatására a fa tetején köt ki. Titta meg akarja menteni, ebben kéri a gyermek segítségét és abban, hogy gyűjtsön levleket, hogy a kisautót elrejthesse egy levélkupac alá, nehogy más is pórul járjon.

A giling-galang alma A történet röviden: A manófiú különleges ajándékkal szeretne kedveskedni Tittinek: egy szeretettel növesztett csodálatos almával, amely csilingelésével boldogságot hoz annak, aki először meghallja a hangját. Aki először meg is pillantja, annak egész évben jókedve lesz. Ezért Titta azt szeretné, ha a gyermek segítene Tittinek feljutni a fa tetejére, hogy ő lehessen az első, aki megpillantja a csodás almát. A gyermek dolga, hogy jócselekedeteivel egyre feljebb juttassa a manólányt és díszeket gyűjtsön a fára.

Díszítsük fel az öreg tölgyet.

A Mikulás szusszantása.

A LAND JÁTÉKHOZ KÉSZÜLT kiegészíthető mesék listája
Válassz kedvetekre valót a mese témája alapján, majd kattints a mese címére, mentsd le a számítógépedre és egészítsd ki a kipontozott helyen azzal az élethelyzettel, nevelési kéréssel, ami aktuálisan a legnagyobb problémát okozza nektek. A kipontozott rész kitöltéséhez segítséget találsz kiadványunkban. Egyes kiegészíthető mesék szezonálisak, ezt a mesék címében vagy a címe után jeleztük nektek.

Kerge felhő kergető ünnep. Meseréten mindenki útnak indul, hogy korán reggel ő pillantsa meg a legkergébben kinéző felleget. A figurák a gyermeket is játékra hívják. Ezt a Manólevelet otthonról való elindulás, készülődés esetén ajánljuk.

Húsvét Meseréten. Furfanga, a huncut erdei boszi viszketőport szór a tóba, ezért Berci aggódik, hogy mivel tudja majd meglocsolni Zsófit. A manó arra kéri a gyermeket, hogy segítsen neki esőt fakasztani a felhőből, hogy ezt összegyűjtve Bercinek legyen majd locsoló vize. És hogy illatos is legyen, még virágokat is szerezhet a jótetteivel.

Hová lettek a jelmezek? Zsófi és Berci a jelmezbálra készül, ám az erdei boszi olyan irigy lesz jól sikerült jelmezeikre, hogy felvarázsolja azokat egy batyuban a kötélpályára.
Ám ha ez még nem lenne elég, még egy furfangos csomót is köt a batyura, amit csak a varázsfurulya tud kioldani. A gyermek feladata lesz, hogy segítsen a két gyereknek megszerezni a létrafokokat és a furulyát, hogy kiszabadíthassák jelmezeiket és hogy a farsangolók ne maradjanak finomság nélkül, jótetteivel hozzájuttassa őket egy finom erdei áfonyás tortához.

Jelmezbál meseréten. Zsófi arra kéri a gyermeket, hogy segítsen visszaszerezni a jelmezeiket, amiket gondatlanul elöl hagytak Meseréten, és amiket emiatt Kismanó szépen összepakolt és a kilátóba tett. Igen ám, csakhogy Kismanó elutazott, így most se létra, se jelmez, a farsang időpontja pedig vészesen közelít. Így a gyermek dolga lesz, hogy megszerezze a telefurulyát, amivel üzenhetnek Kismanónak, és jótetteivel erőt adjon a manónak, hogy odavarázsolhassa a létrákat, és Zsófinak, hogy feljuthasson a kilátóba. Persze ha kedve van, díszeket és egy kis finomságot is küldhet a meserétieknek.

Jön a fagy, siess. A cica kalandozni indult, de nem lett jó vége. A kötéllétra közepén elfogta a tériszony és nem mert továbbmenni. Ha ez még nem lett volna elég baj, még az idő is hidegre fordult, és Cirmi fönt didereg a kötélen. Peti, a kisfiú dolga lesz, hogy felmászva hozzá lehozza úgy, hogy egy trambulint helyez a cica alá a földre és együtt leugornak majd. Ezután a vödörben lévő frissen fejt tejjel megnyugtassa kicsit a kétségbeesett jószágot.

A varázslatos naspolya. Berci rettentően vágyik a varázslatos hatású ügyesítő-okosító naspolyára, amelynek segítségével mindent meg tudna tanulni, amit csak szeretne. Ám ezt a különleges gyümölcsöt nem olyan könnyű leszüretelni. Kell hozzá három lufi, amit ki kell pukkasztani, egy kívánság teljesítő virág, amit a háta mögé kell hajítani, és egy vödör, amibe beleteheti a gyümölcsöket. Ehhez kéri a gyermek segítségét, aki akár a varázsigét is együtt mondhatja Bercivel, és akkor rá is vonatkozik majd a varázslat.

Pötyi balesete. Zsófi és Berci lámpás felvonulásra készülődve épp világító festékkel festették be a lufijaikat, amikor Pötyi, aki kíváncsiskodva nézte mit csinálnak, véletlen beleesett a festékes edénybe. Úgy szégyellte világító szárnyait, hogy elbújt, és nem tudják előcsalogatni. Ezért a gyermek feladata az lesz, hogy segítsen előhívni a kis katicát, jótettével szerezzen egy vödör varázsvizet, amivel le tudja mosni a szárnyait, és aztán egy trambulint is szerezzen a gyerekeknek, akik szeretnék visszaszerezni az ijedtükben elengedett lufikat, amik így a kötélpályáig szálltak.

Berci csúszdája. Berci arra kéri a kismanót, hogy varázsoljon neki valami vicces játékot, ám Kismanó fáradt, ezért a gyermek segítségét kéri, hogy visszanyerhesse a varázserejét. A gyermek feladata, hogy jótetteivel megszerezze a létra elemeket és feljárót építsen Bercinek a dombra, hogy onnan csúszhasson le, mint egy óriási csúszdán. Ám mivel a fű nem jól csúszik, kismanó javaslatára meg kell szereznie a felhőszelídítő varázsfurulyát, hogy felhőn ülve csúszhasson le a lejtőn.

Kismanó és a makacs felhő. A kismanó nagyon morcos, mert egy makacs felhő beköltözött Meserétre és eltakarja a napot, úgyhogy hideg és sötét van. Elhatározza, hogy megbeszéli vele a dolgot és ráveszi, hogy keressen más helyet magának, ám ehhez a gyermek segítségére van szüksége. A gyermek ügyességével létrát küldhet a manónak, hogy felmászhasson a kilátóba, majd onnan a kötélpályára, hogy onnan tárgyalhasson a manóval. Ha pedig egy vödör vizet és egy lufit is küld a manó után, akkor megitathatja a felhőt és megajándékozhatja őt, hátha akkor hajlandó máshová költözni.

Kormos Mázli új ólat kap. Berci elhatározza, hogy téli kuckót épít Mázlinak, aki egyre nehezebben viseli a hideget. Ebben kéri a gyermek segítségét, aki ügyességével könnyen odavarázsolhat egy-egy kerítés elemet, majd egy kis vitamint alma képében és egy gyógyító virágot Mázli fájós lábaira.

Cirmi és a csoda. Kismanó különleges ajándékkal szeretné meglepni Cirmit a szülinapján, egy kisebb csodával: azt tervezi, hogy elvarázsolja a kis barackfát, füstölt sajtot termő fává. A gyermek feladata, hogy jótetteivel átváltoztató vizet szerezzen a piros vödörbe, és öt napon át locsolja a fát, valamint ha kedve van, odaküldhet Cirminek egy meglepetés csomagot és némi szülinapi elemózsiát is, hogy barátait is vendégül láthassa.

Rendetlenség buli után. Kormos Mázli lelegelte a manókertből a fiatalító varázsvirágot. Most aztán úgy viselkedik, mint egy kölyökkutya. Ráadásul a szülinapi buli után rendetlenség maradt és most semmi sincs biztonságban Mázli viselkedése miatt. A gyermek feladata, hogy segítsen Mázli visszavarázslásában és a rendrakásban.

Csiga Csoma csapdába esik. Csiga Csomára sétája közben szerencsétlenül ráborul egy vödör, így fogságba esik. Kiabálását a kis katica hallja meg, aki viszont nem elég erős, hogy kiszabadítsa. A gyermek feladata, hogy szerezzen egy almát Ticának, hátha azzal meg tudja úgy dobni a vödröt, hogy felboruljon, vagy ha ez nem járna sikerrel, megszerezze a varázsfurulyát, amivel odahívhatják a többi állatot, akik segíthetnek a mentő akcióban. Nem tudni Csoma mióta vár a vödör alatt, ezért elemózsiát is szerezhet neki a gyermek, sőt, ha szeretne jócselekedeteivel kerítést építhet a csiga útja mellé, hogy ne érhesse többé baleset.

Ugri a télre készül. Ugri, a kismókus elemózsiát gyűjtene télire. Ám hogy ő legyen a leggyorsabb edzésben kell lennie, így arra kéri a gyermeket, hogy segítsen neki jócselekedeteivel gyakorlópályát építeni, megszerezni az elemózsiás zsákot és a létra elemeket, hogy felmászhasson a kilátóba megszemlélni, merre induljon, hogy a legfinomabb csemegéket találja.

Kismanó kuckója. Kismanó kuckót szeretne építeni. A gyermek feladata, hogy megszerezze a kuckóhoz szükséges kerítés elemeket, odacsalogassa a barikat a furulyával, hogy gyapjukkal kényelmesebbé tehessék a manó kuckóját, végül egy kis csemegével kedveskedjen a manónak. A gyermek szabadon építhet a megszerzett korongokból, így ő döntheti el, milyen legyen a manó kuckója.

posztkep_gyerekes_4

Csiga Csoma óvodába indul. (Közösségbe szoktatás, tanév kezdés) A kiscsiga nem lát túl jól, ezért nagyon izgul, hogy odataláljon az óvodába, hisz így is olyan lassú, hát még ha eltéved! Ezért megkéri a gyermeket, hogy segítsen neki az úton.

Baribölcsi. Baribölcsi nyílik meseréten. A gyermek dolga, hogy segítsen megszerezni a kerítés elemeket Bercinek, aki karámot épít majd belőle a bárányoknak, valamint a varázsfurulyát Zsófinak, aki ezzel bűvöli majd el a kis bodrosszőrűeket, amíg a karám elkészül. További jócselekedetekkel megajándékozhatja a barikat a Piros vödörrel, hogy tudjanak inni és az elemózsiás batyut is odavarázsolhatja nekik.

Pötyi és a viharfelhő. Pötyi, a kis katicabogár azon fáradozik, hogy eltüntesse Meserét fölül a folyton hideget hozó felhőt, ami a belőle hulló esővel lemosta a kis katica kedvenc csemegéjét a levelekről, akinek így nem maradt ennivalója. A gyermek feladata, hogy segítsen a katicának megszerezni a varázsfurulyát, hogy segítségével arrébb tudja fújni a felhőt, és az elemózsiás batyut, amiben annyi csemege várna Pötyire, amivel kivárhatja, míg újra talál ennivalót a leveleken.

Szuszmusz kuckója. Szuszmusz avar házát elsodorja a vihar, ezért arra kéri a gyermeket Kismanó, hogy segítsen ideiglenes menedéket építeni neki őszig, amíg újra hullani kezdenek a levelek. Ehhez jócselekedeteivel karám elemeket kell gyűjtenie, majd megépítenie a kilátóhoz vezető lépcsőt és elemózsiát szerezni, hogy a kis süninek teljes legyen az öröme.

Csiga Csoma repülni akar. A gyermek feladata ezúttal, hogy segítsen megvalósítani Csiga Csoma álmát, hogy repülhessen. Ehhez meg kell szereznie a létrákat, amin Csoma felmászhat a kilátóba, majd a kötélpályára, a lufit, amivel repülhet majd és a trambulint, amit biztonsági hálóként a Kismanó tol majd alattuk, ha Csoma mégsem kapaszkodna elég erősen repülés közben.

Berci és Ugri kalandparkot épít. A gyermek feladata, hogy segítsen Bercinek és Ugrinak kalandpályát építeni a kilátó köré, amihez meg kell szereznie jócselekedeteivel a létra elemeket, a trambulint és adott módon elhelyezni a korongokat a táblán. Ha pedig még egy kis hideg frissítővel is szeretne kedveskedni a nehéz munkában elfáradt kalandoroknak, akkor odavarázsolhatja nekik az elemózsiás zsákot, amiben barackos jégkása vár rájuk.

Cirmi viharos szülinapja. Cirminek születésnapja lesz, amire lázasan készülődnek Meserét lakói, ám munkájukat lerombolja egy hirtelen jött vihar. Így a gyermek segítségét kérik, a kilátó feldísztésében és az ajándékok elhelyezésében, hogy időben elkészülhessenek.

Zsófi és a barackos gombóc. Zsófi barackos gombóccal akar kedveskedni meserét lakóinak, amihez a gyermek segítségét kéri. Neki kell ugyanis megszereznie a szüreteléshez szükséges vödröt és a gombóchoz szükséges hozzávalókat is. Ha minden meg van, akár egy közös főzőcskézéshez is kedvet kaphattok.

Kormos Mázli kutya-szépségversenyre megy. Kormos Mázli szépségversenyre készül, ám bundájába bogáncsok ragadtak és összegubancolódott. A gyermek feladata, hogy jócselekedeteivel rábírja Tüsit, a kis sünt, hogy segítsen kifésülni mázli bundáját, megszerezze a piros vödröt, amiben kutyasamponos víz van, amivel Zsófi szépen lecsutakolhatja és az elemózsiás batyut, amiben tojások vannak, hogy a szőrét szép fényessé varázsolja.

Barka napszúrást kap. Barka, a kis bari napszúrást kap a melegben. A gyermek feladata, hogy segítsen Zsófinak és Bercinek megszerezni a trambulint, hogy hordágyként használva elvihessék a bárányt a kilátó alá az árnyékba. Majd vödröt és gyapjút szerezhet, hogy borogatni tudják. Végül vihet Barkának a kedvenc virágából, hogy erőre kapjon.

Vaksi bajba kerül. Vaksi, a kis vakond véletlenül átfúrja a patakmedret, így elönti a házát a víz. A gyermek feladata, hogy jócselekedeteivel odavarázsoljon egy kerítés elemet, amivel eltorlaszolhatják a lukat. Majd a piros vödröt és az erdei állatokat, akik sorfalat állva a patakig segíthetnek Vaksinak kimerni a vizet. A munka végeztével az állatok egy kis elemózsiához is juthatnak, ha a gyermek hozzásegíti őket ügyességével.

Kismanó és a láplidérc. Kismanó varázsfurulyáját elcsente egy láplidérc, és segítségével felvarázsolta a barikat a kötélpályára. A gyermek feladata, hogy segítsen jócselekedeteivel trambulint szerezni Bercinek, hogy megmenthesse a bárányokat, vizet és nyalósót szerezzen a megnyugtatásukhoz és egy ajándékcsomagot a láplidércnek, hogy visszaadja Kismanó értékes furulyáját.

Ugri bokrot ültet. Ugri a kismókus mogyoró bokrot ültet, ám a szárazság miatt a kis bokor veszélyben van. A gyermek feladata, hogy jócselekedeteivel megszerezzen egy vödröt, amivel Ugri meglocsolhatja. Ám ez a víz csak rövid időre segít. Ezért létrákat kell szerezni Ugrinak, hogy feljuthasson a kilátóba, ahonnan már át tud ugrani a kis felhőre, hogy esőt facsarjon belőle.

Vaksi felfedezi a világot. Vaksit, a kis vakondot felcsalogatja a napfény a föld alól, de mivel rettentő rosszul lát, a gyermeket kéri meg, hogy segítsen neki felismerni, hogy amit kitapogat, az micsoda. A gyermek feladata, hogy segítségére legyen a vakondnak eligazodni a föld feletti világban és jócselekedeteivel ennivalót szerezzen az összegyűlt állatoknak.

Farkas veszély. Meserét körül farkas ólálkodik. Ezért a gyermekek dolga ezen a héten az lesz, hogy megszerezzék a varázsfurulyát és a karám elemeket, hogy megvédjék a barikat. Aztán, mikor elment a farkas vissza kell változtatniuk a barik szőrét a varázsvíz segítségével.

Furfanga bajt kever. Furfanga, a huncut boszorkány két meserét lakót elvarázsol. A gyermek dolga, hogy némi varázsvíz és egy varázsfurulya segítségével visszaváltoztassa a póruljártakat és megvédje meserétet a boszorkány további ármányaitól.

Ugri rekordot dönt. Ugri meg akarja dönteni a magasugrási rekordját, ezért Cirmos Nyafit, a cicát, az ugrálás nagy szakértőjét kéri fel edzőnek. Cirmos mindenféle holmit aggat ki a réten jó magasra, hogy ezzel segítse Ugrit egyre nagyobbat ugrani. A gyermek feladata megszerezni a kiakasztandó holmikat, majd jócselekedeteivel ugráshoz segíteni a mókust.

Zsófi és a mesebeli hangzavar. Zsófi vigasztalhatatlan, mert a varázsfurulyája megázott és emiatt teljesen tönkrement. Csak úgy mentheti meg, ha összegyűjt három állatot, akik belefújnak. Így nyerheti vissza a hangját és a varázserejét. Ehhez azonban meg kell szereznie a gyermeknek egy batyut és egy almát, hogy odacsalogassa és egy helyen tartsa őket, amíg meg nem javul a csodás hangszer.

Parázs helyzet. Zsófi és Berci szalonnát sütöttek és aztán a folyóra mentek inni, a tüzet pedig őrizetlenül hagyták. A szél felkapta az apró szikrákat és megperzselte a kedvenc fájukat. Ráadásul két bari is pórul járt a parázzsal, így most őket is meg kell gyógyítani. A gyermek feladata, hogy megszerezze a piros vödröt és a kilátóba vezető létrafokokat és a gyógyító virágot, majd segítségükkel minden bajt helyrehozzon.

Kormos mázli, a nyomozó. Kormos Mázli a szomszédos erdőbe készül a Tavaszünnepre, ezért megkéri Zsófit, hogy süssön egy tortát. Mikor elkészül a Boszorkány eltünteti, így Mázlinak kell a gyermek segítségével megkeresnie. A küldetésben Berci is részt vesz, ám ehhez előbb meg kell szerezniük a létrákat, hogy odafentről irányíthassa a keresést.

Bari bonyodalom. Az egyik bari beleeszik a manó varázs kekszébe és ezért, a másik meg meg akarja menteni és azért kerül bajba: mindketten a levegőben ragadnak. A gyermek feladata megszerezni a varázsfurulyát és a trambulint, hogy megmenthesse a két szerencsétlenül járt bárányt.

Zsófi szülinapja. Zsófinak szülinapja lesz, ezért Berci azon ügyeskedik, hogy megszerezze neki a három lufit, ami a kötélpályán lengedezik. Virágot is szeretne szedni neki és ha mindent jól csinál, a manó segít odavarázsolni Zsófi legkedvesebb játékát is: a trambulint!
A gyermek feladata, hogy megszerezze a létrát, azután segítsen Bercinek feljutni a kilátóba, onnan pedig a kötélpályára, ahol a lufik vannak. Segíthet Bercinek a lufikkal leereszkedni meserétre, hogy összegyűjtse a szülinapi csokor virágait és megszerezze trambulint.

Móki és a húsvét. Móki tojást szeretne festeni, mint az embergyerek. Gyermeked feladata, hogy segítsen neki megszerezni a festővirágokat és a kilátóba vezető létrát, majd a vödröt, amiben vizet hozhat a festéshez.

Csirip napozik. A kismadárnak születésnapja lesz, ezért a kedvenc csemegéjével szeretne kedveskedni neki a kismanó. A gyermek feladata megszerezni a vödröt és szorgalmasan locsolni a kis fát, no meg a szép sárga szívlufit, amelyet a fára köthetnek Csiripnek.

Pötyi napozik. A kis katicalány rettentően megörül a tavasz első napsugarainak, ezért elindul, hogy napozásra alkalmas virágot keressen. Ám az egyetlen virágot, ami már kinyílt, lelegeli az egyik bari. Pötyi vigasztalhatatlan. A gyermek dolga, hogy megszerezze a vödröt és a varázsfurulyát, hogy segítségükkel olyan varázsvizet hozzon létre, ami egy nap alatt kinöveszti a virágot. Ám ha nem akarják, hogy a virág megint áldozatul essen a bari étvágyának, akkor be is kell keríteni. Ehhez legalább hat kerítést kell szereznie a gyermeknek.

Titti és a varázslatos festő sárkány. Manóföldön annyi eső eset, hogy mindenről lemosta a színeket. A manólány ezért festőnapot tart a nagy tölgyfánál. Magával viszi a varázslatos szivárvány sárkányt, amelynek színeit megérintve bármit be tud festeni, így ágról ágra haladva a tavasz színeibe öltöztetheti az öreg fát. A gyermek feladata megszerezni a színes papírsárkányt, és a fa díszeit. Színüket megnevezve és a sárkányon az azzal azonos színt megérintve segíthet a manónak olyan színű ragasztót keverni, amilyen a felragasztandó dísz. (Ez jó alkalom a színek vagy nagyobbakkal akár a színkeverés gyakorlására.)

Mici fél, vihar közeleg. A kismókus elindult élelmet keresni, de idő közben kitört a vihar. A gyermek feladata, hogy a karám elemekből létrát építsen a mókusnak a kilátóhoz, hogy ott menedékre leljen és ételt, italt vigyen neki, amíg az eső eláll. Eközben a Kismanó a sünire vigyáz a fa alatt és segíti a gyermek figuráját varázslataival.

Vaksi és az eső. Meseréten napok óta zuhog az eső. Vaksi a vakond nagy gondban van, mert kis kuckóját elöntötte a víz, ezért új szállást kell találnia, amíg az kiszárad és vissza tud költözni. A kilátóban jól elvackolhatná magát, ám ahhoz létra kéne és valaki, aki segít neki feljutni, hisz ő nem lát jól, így nehéz megmásznia ilyen magas dolgokat. A gyermek feladata, hogy összegyűjtse a létrákat, amíg elég hosszú nem lesz, hogy felmehessen rajta a vakond. Ha gyermeked szeretne gondoskodni is a kis menekültről, szerezhet neki ennivalót is.

Szuszmusz barátokat keres. Szuszmusz, a süni barátokat szeretne, de a tüskéi miatt senki nem mer a közelébe menni. A gyermek dolga, hogy segítsen Bercinek megszerezni a varázsfurulyát, ami megpuhítja a tüskéket. Ehhez össze kell gyűjtenie a létrákat, és ha kedve van, némi elemózsiát is szerezhet Szuszmusznak, hogy megvendégelhesse az állatokat.

Baribú. A fekete bárányt, Kormost, különös kór támadta meg: a Baribú. Nem elég, hogy ez a rettenetes betegség folyton sírásra készteti a barikat, de sajnos ragályos is, így csakhamar mindhárom bárány elkaphatja a betegséget, hacsak nem segít gyorsan valaki. Gyermekednek ezért segítenie kell egy kis karámot építeni Kormosnak, hogy nehogy megfertőzze a társait, és a másik két bárányt messzire kell csalogatnia két virággal, hogy ne menjenek a közelébe. Ám Kormost meg is kell gyógyítani, ami nem megy mással, csak mosolygó almával és nevetővízzel. Ez utóbbit nem inni kell, hanem a kis almafára önteni, hogy megnőjön és vidámító almák teremjenek rajta.

Tica bajba került. Tica, a katicalány belepottyant a patakba. Segélykiáltásait Zsófi/Berci hallotta meg, akinek létrát kell szereznie, hogy kimenekítse a partra. Mivel vizes lett Tica szárnya, meg is kell szárítania, amihez egy trambulint használnak, hogy azon ugrálva tesztelhesse, mennyire száradtak meg a katica szárnyai. Onnan tudja, hogy már kész, hogy fel tud röppenni a kötélpályára.

A piros sakk. A kismókusnak megsérült a lába, ezért ágyban kell maradnia. Ezt nagyon nehezen viseli, ezért a gyermek segíthet neki, hogy játékkal múlathassa az időt, és megszerezheti a kismanó különleges piros-fehér sakk készletét. Hogy legyen Ugrinak játszótársa is, jócselekedeteivel odavarázsolhatja az erdő állatait, akik ha még ügyeskedik, ajándékkal is kedveskednek Ugrinak.

Mázli edz. Mázli kutya kissé meghízott a karácsonyi ünnepek alatt, ezért nem tudja elkergetni a környék rókáit a bárányok közeléből. Így elhatározza, hogy diétába és edzésbe kezd. A gyermek dolga, hogy megszerezze a trambulint és a kerítés elemeket, hogy az edzés könnyebben menjen. Jócselekedeteivel hozzájuthat az ajándékdobozban rejtőző stopperhez is, amivel Berci le tudja mérni, mennyit javult Mázli szintideje a futásban, le tudja-e már hagyni a rókákat.

Manóföldön nagy a baj. A gyermek és figurájának feladata, hogy a kiáradt tó miatt veszélybe került állatoknak hidat építsen a völgybe, amin kimenekülhetnek, majd vigyen nekik élelmet. A feladatban a toronyban lévő Kismanó segít neki varázslataival.

Karácsony Manóföldön.

Hová tették a krampuszok az ajándékot?

Ha kedvet kaptál a játékhoz, ITT RENDELHETSZ KÖZVETLENÜL TŐLÜNK TERVEZŐKTŐL Ha pedig még kérdeznél, akkor hívj minket a +20 440 8590-es számon vagy írj nekünk az info@plukkido.hu címre.
Játékainkat viszonteladóinknál is beszerezheted, aktuális áraikról és készletükről érdeklődj telefonon.

kezes