Manólevelek

Ezen az oldalon keresztül éred el a Benefitto, Land és a Planet gyermeknevelést segítő, mágneses táblajátékainkhoz írt meséket. A levelek segítségével mindig új kalandokat játszhattok el a figurákkal. Játékszettjeinket és a meséket használva a gyerekek fantáziavilágát mindig változatosan szólítjátok meg újabb és újabb feladatokba, kihívásokba ágyazva, miközben olyan nevelési helyzeteket kezeltek játékosan, mint a hiszti, az állandó ellenkezés, az önálló öltözés, az étkezés körüli problémák, stb. Több mint 100 mesénk van (melyből 26 darab, 12 nevelési helyzetre írt mesénk angol nyelven is elérhető.)

Manólevél

Ezeket a meséket a gyerekeknek írt, nekik felolvasható, a manóktól érkező üzenetek, ún. Manólevelek formájában találod meg. A hétről hétre vagy akár napról napra megújuló kalandok körüli titok és a mesékben található történetek lenyűgözik a gyerekeket. Minden Manólevél tartalmaz egy szülőknek szóló instrukciós részt is, amit közvetlenül a gyerekeknek szóló levél után találsz, ugyanabban a dokumentumban. A leveleket saját számítógépedre letöltve szerkeszteni is tudod, ha szeretnéd. De természetesen ti is kitalálhattok változatos kalandokat a játékszettek különböző figuráit felhasználva (néhány hónapos használatot követően a játék annyira beépül a család életébe, hogy ez természetessé is válik).

ÉRDEMES TUDNI: Sok szülő a postaládába dobja a meséket tartalmazó Manólevelet vagy elrejti a gyermek szobájában. A kicsik alig várják a következő küldetést, amit a Manó küld nekik. Ennek segítségével, azaz a titok és a varázslat bevetésével lekerül a fókusz a nézeteltérésekről és a játék, az együttműködés kerül a középpontba.Ha most ismerkedsz a Plukkido módszertanával, akkor töltsd le a dobozban található kiadványunkat, amiből mindent megtudhatsz a játék menetéről, a trükkökről, és még többet olvashatsz arról, hogyan illeszkednek az általunk írt mesék a játék használatához. A közel 10 éves tapasztalatoknak köszönhetően, és a több ezer fős Plukkido közösség beszámolóiból merítkezve javaslatot adunk az esetlegesen felmerülő nehézségek kezelésére és megelőzésére is. Emiatt ez a kiadványunk régi játékosainknak is hasznos olvasmány.

Letöltés


methodology_ad

A bemutatkozó mesékkel indított bevezető időszakot követően (ehhez is pontos útmutatásokat találsz kiadványunkban) két lehetőséged van. Vagy olyan mesét választasz, amit teljesen készre írtunk és témájában is passzol a számodra aktuálisan nehéz, nevelési helyzethez vagy pedig kiegészíthető mesét választasz, olyat, ami a rövid leírás alapján úgy érzed közel állna gyermekedhez. Persze a két típusú mesét váltogathatod is, kedved szerint (már több mint 100 mese közül választhatsz).Megrendelés

12 Nevelési helyzetre írt Mese a Benefitto, Land és Planet játékhoz.

A számotokra aktuálisan problémát jelentő nevelési helyzethez igazodva, kész meséket használhatsz 12 témában. Válaszd ki a témakört és az általatok használt játékra kattintva máris eléred a mesét, azonban először kezdj a Bevezető mesékkel. Ez legyen az első, manótól érkező levél, mely bemutatja a szereplőket és felkelti a gyermek érdeklődését a játék iránt, valamint utal arra, hogy a gyermek viselkedése és a játék között a
későbbiekben összefüggés lesz.

További tematikus meséink

Dacos viselkedés

Félelem és szorongás

 

Ha valamelyik fenti nevelési helyzettel kapcsolatban máris kipróbálnád a Plukkido játékos nevelést támogató módszerét, játékainkat beszerezheted közvetlenül tőlünk, tervezőktől is, itt a weboldalon leadott rendeléssel. A kiválasztott játékot házhozszállítjuk vagy átveheted egy budapesti helyszínen. Ha beleolvasnál még a kiegészíthető leveleinkbe is, akkor görgess lejjebb.

Kiegészíthető manóleveleink

kezes
Ha már belejöttél a játékba az általunk írt, nevelési helyzetekhez készült kész meséinkkel, itt rengeteg további, szerkeszthető mesés küldetést találsz majd, ami 1 évre elegendő mesével lát el Benneteket játékaink használatához. A levelek hossza és összetettsége eltérő, olyan mesét válassz, ami gyermeked érdeklődésének és életkorának megfelel.

Válassz kedvetekre való mesét az alábbiak közül témája alapján, majd kattints a címére, ekkor éred el az adott mesét. Mentsd le a számítógépedre és egészítsd ki a kipontozott helyen azzal az élethelyzettel, nevelési kéréssel, ami aktuálisan a legnagyobb problémát okozza nektek. A kipontozott rész kitöltéséhez segítséget találsz kiadványunkban.

Benefitto mesék

 

 1. A giling-galang alma
 2. A különös virág
 3. A Mikulás szusszantása
 4. Babuh álmot lát
 5. Babuh egyedül érzi magát
 6. Babuh eltéved
 7. Babuh és a hidegfront
 8. Csirip álma
 9. Csirip bajban van
 10. Csirip harmatcseppet gyűjt
 11. Csirip ismét bajban
 12. Csirip torokgyulladasa
 13. Dermesztő varázslat
 14. Díszítsük fel az öreg tölgyet
 15. Fagyi ünnep
 16. Füli lába megsérül
 17. Füli szimatol
 18. Füsti a fűtő
 19. Hőségriadó
 20. Húsvét meseerdőben
 21. Hűsítő jégkása
 22. Jelmezbál meseerdőben
 23. Kánikula Manóföldön
 24. Lufieregető verseny meseerdőn
 25. Madár dalárda
 26. Manó a pácban
 27. Manó farsang
 28. Manó fogadás
 29. Manó ünnep
 30. Mimi névnapi kívánság lufija
 31. Mimi szülinapja
 32. Ottó balesetete
 33. Őszi készülődés
 34. Prézli alvajár
 35. Prézli és a horgászverseny
 36. Prézli és a lebegő fagyi
 37. Prézli vízbe pottyan
 38. Tavaszi zsongas
 39. Téli garázs
 40. Téves rúgás
 41. Titta papírsárkánya
 42. Titta varázsszörpje
 43. Titti és a varázslatos almaszüret
 44. Titti és a varázslatos festő sárkány
 45. Titti és az erdei verseny
 46. Titti gyógyteája
 47. Titti iskolába készül
 48. Titti megfázik
 49. Titti világgá megy
 50. Titti virágbálba megy
 51. Tojások veszélyben
 52. Vidítsuk fel Tittit
 53. Zordonmorc hideg

Land mesék

 

 1. A varázslatos naspolya
 2. Bari bonyodalom
 3. Baribölcsi
 4. Barka napszúrást kap
 5. Baribú
 6. Berci csúszdája
 7. Berci és Ugri kalandparkot épít
 8. Cirmi és a csoda
 9. Cirmi viharos szülinapja
 10. Csiga Csoma csapdába esik
 11. Csiga Csoma csemegéje
 12. Csiga Csoma repülni akar
 13. Csivit lakomája
 14. Furfanga bajt kever
 15. Hová lettek a jelmezek?
 16. Hová tették a krampuszok az ajándékot?
 17. Húsvét meseréten
 18. Jelmezbál meseréten
 19. Jön a fagy, siess!
 20. Karácsony Manóföldön
 21. Kismanó és a láplidérc
 22. Kismanó és a makacs felhő
 23. Kismanó kuckója
 24. Manóföldön nagy a baj!
 25. Mázli edz
 26. Mázli kutya-szépségversenyre megy
 27. Mázli trükköt tanul
 28. Mázli új ólat kap
 29. Mázli, a nyomozó
 30. Parázs helyzet
 31. Piros Sakk
 32. Pötyi bajba került!
 33. Pötyi balesete
 34. Pötyi és a viharfelhő
 35. Pötyi napozik
 36. Rendetlenség buli után
 37. Szakállnyíró verseny
 38. Szuszmusz barátokat keres
 39. Szuszmusz kuckója
 40. Ugri a télre készül
 41. Ugri bokrot ültet
 42. Ugri és a húsvét
 43. Ugri fél, vihar közeleg
 44. Ugri rekordot dönt
 45. Vaksi bajba kerül
 46. Vaksi és az eső
 47. Vaksi felfedezi a világot
 48. Zsófi és a barackos gombóc
 49. Zsófi és a mesebeli hangzavar
 50. Zsófi szülinapja


Ha kedvet kaptál a játékhoz, akkor ezen az oldalon közvetlenül tőlünk, tervezőktől rendelhetsz. Ha pedig még kérdeznél, akkor hívj minket a +20 440 8590-es számon vagy írj nekünk az info@plukkido.hu címre.

Megrendelés