Játékos gyereknevelés

Olvasd el, hogyan működnek a Plukkido mágneses táblajátékai, és ha tetszenek, itt tudsz vásárolni:

Megrendelés

A Plukkido mágneses táblajátékai olyan hétköznapi nevelési helyzetekben segítik a kisgyerekes családokat, mint a dacos viselkedés, az alvás körüli nehézségek, a testvérek civakodása vagy az agresszió.

A Benefitto, a Land és a Planet segít, hogy elkerüld azokat a szülői megnyilvánulásokat, amelyek rossz érzést keltenek benned vagy gyermekedben. Játékos megközelítésünkkel kiválthatóvá válik a zsarolás, a könyörgés, a kiabálás, vagy a büntetés.

A hétköznapi feladatok játékos kalanddá alakításával a gyermekek a mese szereplőinek a segítőivé válnak. Ez egyszerre növeli az önbizalmukat és kedvesen motiválja őket az együttműködésre. Javul a szülő-gyerek kommunikáció, a pozitív megerősítés pedig sikerélményt biztosít a gyermekek számára.  Az így kialakuló együttműködő légkör észrevétlenül teszi feszültségmentesebbé a mindennapokat.

A Novum c. innovációról és tudományról szóló tévéműsor alábbi bejátszásában megismerkedhettek a tervezőkkel és a Plukkido játékok főbb működési elveivel.

MELYIK JÁTÉKOT VÁLASZD?

A Benefitto-t 4 éves kor alatt vagy olyan esetekben ajánljuk, ahol fontos, hogy a játék menete könnyen követhető és átlátható legyen, illetve az elért eredmények egyértelműen látszódjanak a figurák táblán elfoglalt helyzetéből is.

A Land-et 4 éves kor felett vagy olyan esetekben ajánljuk, ahol szempont, hogy a mese szabadon alakítható legyen. Ezen a játéktáblán több játékos esetén is könnyedén megvalósítható, hogy a gyerekek egy időben, egymástól független kalandokban vegyenek részt.

A két játék kombinációja három vagy több gyermek együttes játékához vagy nagy terepen kalandozni kívánók számára is tökéletes. A Benefitto és a Land tábláiból akár három különböző játéktér is kirakható. Így egymás kiegészítőiként és külön-külön is teljes értékű játékszettként használhatók.

Harmadik, űrhajós témájú játékunkat a Planet-et, 2 és 10 éves kor közötti gyerekeknek ajánljuk. Hatalmas táblája önállóan is lehetővé teszi 3 vagy több gyerek közös játékát, de akár össze is illesztheted a Benefitto és Land táblákkal.

MIT KÍNÁL MÉG NEKED A PLUKKIDO?

A Plukkido szemléletformáló nevelési eszközei mögött álló módszertant magyar pszichológus és szociálpedagógus szakemberek dolgozták ki. A segítségükkel elsajátítható szemléletmód és nevelést segítő eszköztár a játéktól független helyzetekben is jól alkalmazható a szülők számára.

Hogy minél könnyebben válthass a játékos nevelésre, játékaink megvásárlásakor az alábbi extra segítségeket biztosítjuk számodra:

  1. A játékot segítő, előre megírt kerettörténeteket, amelyeket a gyermeket megszólító, illusztrált Manólevelekbe ágyaztunk. Neked már csak az aktuális problémát kell belefogalmaznod. Manóleveleket találsz a dobozban és online is. 

    Manólevelek

  2. Jól kidolgozott, részletes Módszertani útmutató a sikeres  játékhasználathoz. Ebből a kiadványból lépésről-lépésre megtanulhatod, majd alkalmazhatod a játékos nevelés módszerét.
  3. Hozzáférés a zárt facebook esetmegbeszélő csoportunkhoz, ahol szakértőinktől és más Plukkido-t használó családoktól is kérdezhetsz.
  4. Személyes konzultációs lehetőség a játék pszichológus és szociálpedagógus szerzőivel e-mailben vagy telefonon.

Ha szeretnéd játszva feloldani a neveléssel kapcsolatos konfliktusokat, hogy több időt tölthess a gyereknevelés napos oldalán, csatlakozz a már több mint 6000 Plukkido-t használó családhoz! Kattints az alábbi Megrendelés gombra és válaszd ki a számodra megfelelő játékot!

Megrendelés