Mesés küldetések otthonlét idején

A nevelést segítő eszközöket fejlesztő Plukkido csapata különleges kampánnyal segít a járványhelyzet miatt otthon lévő családoknak, az óvodák és iskolák zárvatartásának idejében.

Mesés küldetések és szórakoztatás karantén idejére néven létrehozott online csoportjukban rendszeresen osztanak meg ingyenesen elérhető tartalmakat, amik a játékosságra és mesés kalandokra építő, sajátfejlesztésű módszertanukra támaszkodnak. A cél az unaloműzés és szórakoztatás mellett a hétköznapi feszültségek kezelése, a játékos problémamegoldásra ösztönzés, a gyerekek sokrétű fejlesztése és a szülők támogatása, tehermentesítése.

Ezekből a tartalmakból válogathat, aki ellátogat a csoportba

Manólevél csomagok

A csoportban megosztott mesés küldetésekben kismanók adnak hírt izgalmas manóföldi eseményekről, a kicsik pedig együttműködéssel, kreativitással, türelemmel és kedvességgel tudják megoldani a kalamajkákat.
A Plukkido termékekből már ismerős módon a gyerekeket most is manóvilágon keresztül szólítják meg. A manóktól érkező levelek a karantén adta lehetőségekhez és korlátokhoz igazodó mesés küldetésekbe vonják be a kicsiket, akik így a kismanók segítőjévé válhatnak. Segíthetnek például Rozi boszinak türelmesebbé válni, részt vehetnek a manók reggeli nyújtózó versenyén, vagy épp az esthajnalcsillag kincsereső küldetésére mehetnek lefekvéshez készülődés közben.

Manólevél

Hírek manóvilágból

A csapat hetente jelentkezik a Manó Híradóval, ami szórakoztató manóföldi eseményekről, érdekességekről számol be és még rádiós manótornába is bevonja a kicsiket. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a Szinkron vidámpark, merre várható Manóföldön szivárványeső vagy épp mit lehet tenni baribú járvány esetén, hallgassátok meg a hetente frissülő Manó Híradót! A híradó különlegessége még, hogy időről időre a gyerekek is részt vehetnek a szerkesztésben és saját ötleteik bekerülnek a hírek közé! 

Zsebmanó újratöltve

Az unalmas várakozásokhoz tervezett Zsebmanó alkalmazásuk tartalmi koncepcióját is átalakították. Az applikáció különlegessége, hogy nem a képernyőn megjelenő tartalom köti le a gyermek figyelmét, hanem a szülővel közösen is végezhető, rövid játékokat, feladatokat kínál, amik az unaloműzés mellett játékosan fejlesztenek is.  Az eredetileg otthontól távoli helyzetekre tervezett játékot a tervezők most rengeteg új, kifejezetten otthoni környezetre szabott feladattal egészítették ki. A játékokhoz pedig nincs szükség semmilyen különleges eszközre, csak a gyerekek és a szülők fantáziájára! Ráadásul az app ingyenesen elérhető Androidos és iOS verzióban is.

Pszichológiai témájú blogcikkek

Mindemellett a pszichológus tervezők folyamatosan megújuló, a csoporttagok számára problémát jelentő élethelyzetekkel kapcsolatos blogcikkekkel is igyekeznek a szülőket támogatni. A Plukkido készítőinek ugyanis nem titkolt célja a szülői tudatosság növelése és a közérthetőségre törekvő pszichológiai edukáció. Ez pedig még ebben a beszűkült helyzetben is lehetőséget teremt a szempontváltásra, és olyan perspektívát mutat, mellyel nem csak a gyermekek, de a szülők számára is örömtelivé és játékossá varázsolható a közösen eltöltött idő.

Az alkotók, akik önmaguk is szülők, hisznek benne, hogy az óvoda hiányát nem csupán a versek és a kézműves feladatok terén szükséges pótolni, hiszen az óvodai közösség ennél többet ad nap mint nap. Ez viszont a szülők számára nem mindig könnyű feladat és szeretnének sokrétű támogatást adni. A gyerekeknek az otthonlét alatt többek között nagy szüksége van arra, hogy minél többször megélhessék saját kompetenciájukat, hiszen ez a felbolydult körülmények között megerősíti őket abban, hogy hatással tudnak lenni a körülöttük lévő világra. Ennek az érzésnek a megléte pedig nagyban járul hozzá a biztonságérzet megalapozásához és a pszichológiai jóllét eléréséhez, a hozzávezető út pedig lehet fantáziadús és játékos. (Erről a témáról részletesebben ITT olvashatsz.)

Ha szeretnétek igazán tartalmas időtöltést találni, ami beépülhet az otthon töltött mindennapokba, akkor látogassatok el a csoportba, kattintsatok ide!