Rendes szoba, vidám gyerek

Gondot okoz ösvényt találni a játékok között, hogy eljuss a gyerekszoba egyik végéből a másikba? Belefáradtál az állandó huzavonába, de a felfordulástól is szabadulnál? Egy játékos módszerrel egyszerűbbé válhat a rendrakás (is)! 

A háztartással járó napi teendők rengeteg energiát emésztenek fel és a gyerekekkel együtt töltött minőségi idő mennyiségét is csökkentik. Mivel azonban az életünk elkerülhetetlen része, a legjobb ha minél hamarabb kialakul egy rendszer. Olyan, amiben mindenkinek megvan a feladata. Ha az egész család részt vállal a rendrakásban, takarításban, több idő marad egymásra. Persze a gondolat, hogy gyerekeink játék helyett rohanjanak elpakolni,  unszolás és veszekedés nélkül, szinte utópisztikus. Nem igaz?

Játékos rendrakás

Mégis lehetséges, ha szülőként fordítunk a helyzeten, és nem azt kérjük tőlük, hogy a játékot félretéve teljesítsék a kötelességüket, hanem egyfajta játékká tesszük a feladatokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy gyermekünknek ne tanítsuk meg mi a kötelessége, a feladatot ő fogja elvégezni, de egy füst alatt azt is megmutathatjuk neki, hogy a kötelesség nem kell feltétlen nyűg legyen. Ennek a szemléletnek az elsajátítása pedig a későbbiekben is hasznossá válik majd, akár az iskolában, akár a felnőtt élet számos területén.

A manók is szoktak rendet rakni

A Plukkidot használva a manók bármilyen helyzetben készen állnak megszólítani gyermeked egy kalanddal, és érdeklődésüket felkeltve motiválják őt a feladatok elvégzésére.

Rendrakó Manó

Üzenet érkezhet például Manóföldről, amiben a manó nyuzsmó veszélyre figyelmezteti a gyerekeket! A nyuzsmók bizony olyan lények, akik mindent megrágcsálnak, ami szanaszét van hagyva. Még a manó a kedvenc téli sipkájára is lyukat rágtak, mert nem rakta el rendesen a helyére. A nyuzsmók épp nagyon éhesek és a gyerekszoba felé vették az irányt, de ha a gyerekek sietnek elpakolni, akkor manó fel tudja még egy darabig tartóztatni a őket, nehogy a játékokat is befalják a kis falánkok.

Meglátod, egy-egy ilyen történetet meghallva máris szaladnak majd, az utolsó lego kockát is elrejteni a nyuzsmók elől. Ha pedig úgy tűnik időközben lankad a lelkesedés, a manó akár noszogathatja is őket kicsit, mondván, hogy már alig bírja visszatartani a nyammogó, cuppogó lényeket.

De hát ez csak egy író szülőnek fog menni. Vagy mégsem?

Úgy érzed nem vagy elég kreatív ilyen történetek kitalálásához? Ne ess kétségbe, segítünk! Honlapunkon a Benefittohoz és a Landhez is találsz rendrakással kapcsolatos kész Manólevelet, illetve válogathatsz mindhárom játékunkhoz a számos kiegészítendő Manólevélből. Ezeket letöltve csupán a problémátokat kell belefogalmazni. Kezedben a levél, már csak fel kell olvasd a lurkóknak és indulhat is a kalandos rendrakás!

Ha pedig kíváncsi vagy még pár izgalmas játék ötletre (pl.: rendrakó memory), aminek segítségével nevetve lesz rend a gyerekszobában, akkor olvasd el korábbi blogcikkünket !

Kedvet kaptál a Plukkido játékaihoz, de még nincs meg egyik sem? Nézz körül honlapunkon és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb változatot!


Ha tetszenek a Plukkido családi táblajátékai, kattints ide a vásárláshoz:

Megrendelés