Plukkido kaLANDok a családban, 3. rész

“Azt hiszem a két Land-gyerek, és eleve a készlet kezd beleolvadni az életünkbe! Megtalálták a helyük (lásd a fotón is ☺), és máris sok boldog percet szereztek mindannyiunknak. Nekem legjobban a megtakarított idő tetszik, amit Maszatunk, és Sárink spórol nekünk, együttműködésre ösztönözve a két kislányunkat.

image00

Mondok egy példát. A kétéveském most kezd a szobatisztaság útjára lépni. Nagyon önálló, ezért ő dönti el, hogy pelust, vagy bugyit vesz fel reggel. Viszont a pelust általában már nem szereti. Pláne akkor nem, ha épp ki kell cserélni. Pont egy ilyen nemszeretem peluscsere előtt jutott eszembe Maszat. Gyorsan fel is hívtam dacos gyermekem figyelmét, hogy Maszat nagyon-nagyon kíváncsi, milyen ügyesen tudunk mi pelust cserélni! Sőt, még énekel is velünk, hogy gyorsabban menjen a dolog. És tényleg, Maszat elénekelte velünk a Somvirágot, közben végeztünk is a melóval. Bibóm trambulint választott ajándékba Maszatnak a közös dalolásért, mert ugrálni is nagyon vidám dolog! ☺

image02

Ami a történetszövést illeti, egyelőre nálunk a rövid Land-mesék váltak be, a hosszú, több napos izgalmas kalandok még váratnak magukra. Azért is, mert képtelenség úgy otthagyni a félbehagyott történetet, hogy fél óra múlva ne lenne már valami egész más sztori a hűtőn… (előbb-utóbb biztos felnövünk a hosszabb történetekhez is) Este például kényelmes ágyat, és alvótársakat kapott Maszat és Sári, hogy kipihenten kezdhessék a holnapi munkát, akarom mondani mókát! ;)”

image01

Eszti

Előző részek:
Plukkido kaLANDok a családban, 2. rész

Plukkido kaLANDok a családban, 1. rész