Együttműködés

Elfáradtál a gyermekeddel való állandó hadakozásban? Szeretnéd, ha meghallaná és megtenné, amit kérsz tőle? Keresed a lehetőséget az együttműködésre? Szeretnél kiabálás és zsarolás nélkül, kedvesen is hatékony szülő lenni? Akkor a Plukkido nevelést segítő játékait neked találtuk ki!

A gyerekek számára a játék mindennél fontosabb és érdekesebb tevékenység, ezért gyakran olyan mélyen átélik, hogy a külvilág szinte megszűnik számukra. Szülőként gyakran úgy érezhetjük, egyszerűen meg se hall minket, miközben mi papagájként ismételgetjük a saját magunknak is unalmas mondatokat: Igyekezz, mert elkésünk! Gyere ebédelni, mert minden kihűl! Ne bántsd már a testvéredet!

Hogyan tudjuk úgy megszólítani gyermekünket, hogy meghallja és meg is tegye, amit kérünk?

Együttműködés

Egyszerűen: hívjuk játszani!

Ha a fantáziáját megmozgató, izgalmas játékra invitáljuk, nem fogja úgy érezni, hogy ott kell hagynia valami érdekeset egy unalmasért. Úgy fogja megélni, hogy egy még izgalmasabb dolog részese lehet, ezért motiváltan és lelkesen fog bekapcsolódni a leghétköznapibb tevékenységekbe is.

Ha szeretnénk, hogy együttműködőbb legyen, akkor tegyük érdekesebbé a feladatokat.

Ha egy kismadár csicseregve kér segítséget, mert nem találja a párját, aki itt van valahol a környéken, akkor villámgyorsan és észrevétlenül kerül föl a lábacskákra a cipő, és könnyedén indulhat a család, szemben a “siessünk, mert anya elkésik a munkából” típusú noszogatásokkal. Utóbbival a gyermek nehezen talál kapcsolódási pontot, így sokkal többször reagál rá nyűgösséggel, hiszen csak a helyzet feszültségét érzi.

Együttműködés - Plukkido

Természetesen nincs rá szükség, hogy minden feladatot játékba foglaljunk és meseként tálaljunk számára. Ez a lehetőség abban segít, hogy amikor ellenállásba vagy érdektelenségbe ütközünk, akkor könnyebben tudjunk közös hangot találni, hogy átsegíthessük gyermekünket (és saját magunkat) a nehezebb pillanatokon.

Plukkido: eszköz a családnak

Látványos, a kicsik számára vonzó mesevilágot ábrázoló, mágneses táblajátékaink kézzelfogható eszközt adnak a szülőknek a hétköznapok kihívást jelentő helyzeteiben. Kidolgozott, részletes módszertanunk (amely később a játéktól függetlenül is használható), pedig belső kapaszkodót jelent, hogy mindig a legtöbbet tudjuk kihozni magunkból és gyermekünkből.

Manóleveleink segítségével, amelyek célzottan az együttműködés témájára íródtak, könnyen egy mese szereplőivé válhatnak a gyermekek. Miközben a mesevilágban segítik a manókat a valós viselkedésükkel, észrevétlenül oldódik fel ellenállásuk és válnak együttműködővé.

A közös játék olyan “csodaszer”, amely minden gyermekre hat. A szülő figyelme mindennél fontosabb és motiválóbb számukra. A pozitív visszajelzések nyomán pedig ők boldogabbak és magabiztosabbak lesznek,  szüleik pedig sokkal hatékonyabbnak érezhetik magukat. Mindenki nyer.

Részletesebben is érdekelnek a konkrét helyzetekről írt cikkeink? Olvasd el blogunkon megjelent sorozatunkat, amit az alábbi linkeken érhetsz el!

Rendrakás játékosan, nyafogás nélkül
Indulás, öltözködés játékosan!
Szerepbe ragadva
Vidám önnevelés
Ha elfogynak a trükkök a varázskalapból

Ha szeretnéd játszva feloldani a neveléssel kapcsolatos konfliktusokat, hogy több időt tölthess a gyereknevelés napos oldalán, csatlakozz a már több mint 3500 Plukkido-t használó családhoz! Kattints az alábbi Termékek gombra és válaszd ki a számodra megfelelő játékot!


 

Ha tetszenek a Plukkido családi táblajátékai, kattints ide a vásárláshoz:

Megrendelés